Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A lélek gátjainak felszabadítása

2012 áprilisában a Merkúr hatására előtérbe és felszínre kerülnek a lélek feldolgozatlan sérülései. Ennek köszönhetően célszerű az egyén szintjén a megbocsátást gyakorolni, a lelki fájdalmakat oldani és a múlt mintáit elengedni. Ne csak a lakásunkban, a lelkünkben is végezzünk olykor-olykor takarítást!

 

2012-öt írjuk és az egész év a Merkúr fennhatósága alatt áll. Ezen belül minden kisebb periódusnak megvannak a maga sajátosságai, amivel időszerű foglalkozni. Ebben a hónapban a Merkúr energiái oly módon hatnak a pszichénkre, hogy szinte elemi erővel felszínre hozhatják azokat a múltbéli fájdalmainkat, amelyeket eddig még nem sikerült feldolgoznunk. A merkúri hatás gondoskodik arról, hogy ne tudjuk elfojtani és szőnyeg alá söpörni tudatalattink fájdalmas megtapasztalásait. Ezért nagyon fontos, hogy ha ilyesmit tapasztalunk magunkon, akkor ne futamodjunk meg, hanem merjünk szembenézni a problémákkal és foglalkozzunk a felszínre került dolgainkkal. Lehetséges, hogy amit régen, a probléma kialakulásakor nem tudtunk megoldani, most egy hirtelen felismeréstől vezérelve megértünk. De az is elfordulhat, hogy beletörik a bicskánk, s nem tudunk hathatós gyógyírt találni a lelki sérüléseinkre. Ilyenkor bátran forduljunk szakemberhez, aki segít feloldani a görcseinket és a fájdalmainak.

 

Nem is hinnénk, hogy gyerekkorban az éretlenségünk miatt mennyi mindent félreértettünk. Sajnos az érzelmileg nyitott és sérülékeny gyermeki lelkivilág minduntalan rá van utalva a környezetére. Így gyakorta megesik, hogy a szülők, a pedagógusok vagy maga társadalom szinte olyan ingereknek teszi ki a gyermeket, melyeket nem képes feldolgozni. Megfelelési kényszerek, türelmetlenség és stressz, szigor, a törődés hiánya és mellőzöttség csak néhány kiragadott példa arra, hogy miként gyűjthet be a lélek fájdalmakat, amelyek az évek múlásával nemhogy nem csökkennek, hanem az egyik rárakódik a másikra.

A folyamatos előítéletek, a hátrányos megkülönböztetések, a szegénység és az elszegényedés nyomán fellépő önértékelési zavarok, vagy a testi hátrányok és hibák szép számban termelik a pszichére nehezedő lelki súlyokat. Ha pedig ezt a nyomás sokáig fennáll, akkor a képlékeny és sérülékeny személyiségkezdemény eltorzulhat. Az ember azután így vagy úgy, de felcseperedik, s lehet, hogy észre sem veszi, hogy aurájának nevezett puttonyában mennyi sérülés halmozódott fel. Az ember képes hozzászokni a megemésztetlen lelki sebeihez és az alkalmazkodó képességét szinte a tökélyre fejleszti – feleslegesen. A lelki súlyoktól áprilisban ideje megszabadulni. Azért éppen most, mert ezt a Sors támogatja.

 

Rengeteg beidegződés és családi minta olvad bele abban a tégelybe, amit mi személyiségnek hívunk. Ezen mintákról felnőttként már nem is feltételezzük, hogy valaha másoktól lestük el, mert annyira egybeforrtak az énünkkel. Holott sok olyan negatív viselkedési mintánk van, ami nem velünk született, ami nem törvényszerűen a részünk, csupán olyan régóta élnek velünk, hogy már eszünkbe sem jut velük külön foglalkozni. Ezektől is célszerű ebben a hónapban megválni. Hadd hozzak fel két példát!

Az egyik a kritikai érzékünk. A kritika egy olyan felvett minta, ami teljesen idegen a lelkünktől. Azt mindig másoktól tanuljuk meg, hogyan kell kritizálni valakit. Később persze ebben hamar önállósulunk. Csakhogy a kritika majdnem mindig ítélkezésen alapul és negatív energiák termelésével jár. A kritika nem tesz jó se a kritikusnak, se a kritizáltnak. Így spirituális szempontból egy öngól, ugyanis nagy mennyiségű negatív karmát írunk vele. Fontos dolognak tartom felismerni és felszámolni magunkban az ítélkezésnek eme mintázatait, mert ezzel csak akadályokat programozunk a sorsunkba – teljesen feleslegesen.

 

Egy másik jó példája a tanult negatív magatartásmintákra a durvaság. Megfigyeltem, hogy milyen sűrűn használjuk a durvaság fegyverét egymás ellen. Rá kellett jönnöm, hogy ez is egy viselkedési minta, amely gyengeségeinkből táplálkozik. Voltaképpen az emberek rivalizálnak egymással, s mivel belül érzik a gyengeségeiket, hibáikat és tisztában vannak azzal, hogy őket ott lehet a legkönnyebben legyőzni, ezért valahogy úgy vannak vele, hogy inkább ők akarnak felülkerekedni a másikon. Ehhez pedig a durvaság eszköze kitűnő, hiszen az erőszakosság, az agresszió és a félelem mint motiváció furcsa keveréke az, ami durvaságként jelentkezik a személyiségünkben. Ahhoz, hogy ezen változtatni tudjunk, és olyan erényekre cseréljük őket, mint a tolerancia, az elfogadás és a kifinomult gondolkodás, mindenképpen meg kell szabadulnunk a torz mintáinktól. A lelkünk gátjai felszabadíthatóak, ezt most a Sors is támogatja. Ha teszünk önmagunkért, főnixmadárként születhetünk újjá.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..