Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A magasabb rendű tudatosság elérésnek hét kulcsa

Átélted már valaha a tudatosság magasztosabb szintjeinek valamelyikét? Ha igen, akkor fenn tudtad már tartani valameddig ezt a tudatosságot? Éltetünk a vége felé közeledve már nem a plusz-mínuszokról szól, hanem arról, hogy harmonikus kapcsolatot alakítsunk ki az élet energia- és információs mezőjével és tudásunkat másokkal is megosszuk. A jelek szerint manapság minden egyébnél fontosabb átélnünk, hogy mi mindenről is szól a magasabb tudatosság.

 

Az alábbiakban feltárom a magasabb szintű tudatosság, valamint a finomenergiájú testeinkkel való összehangolódás megvalósításának hét kulcsát, melyet a társadalomban betöltött szerepeid feladása nélkül is elérhetsz.

 

1.1

1. A tested

 

Annak ellenére, hogy számos spirituális gyakorlat nem fordít kellő figyelmet a fizikai megnyilvánulásunkra, az emberi test igenis fontos! Ügyelnünk kell arra, hogy megkapja a szükséges táplálékot és törődést. Nem számít, hogy vegetáriánus vagy vegán étkezésű leszel-e ahhoz, hogy tudatosság magasabb szintjeire érhess. Az viszont igenis számít, hogy őszinte legyél önmagaddal és hallgass arra, amit a tested elvár tőled. Léteznek olyan emberek, akik összhangban vannak a magasabb tudatosságot hordozó testeikkel, miközben tudatos választásukképpen néha napján jó ízűen elfogyasztanak egy steaket. Mint ahogyan olyan emberek is akadnak, akik megtartóztatják magukat a húsevéstől, ám képtelenek a tudatosságukat magasabb szintekre emelni. Amennyiben te a saját egyedi Természetedet követed, s jó gondját viseled a fizikai formádnak a nélkül, hogy kizárólagossá tennéd azt, akkor jó úton jársz.

 

2. Az érzékszerveid

 

A következő kulcs az érzékszervek fejlesztése. Amikor az öt érzékszervünket fejlesztjük, akkor van esélyünk arra is, hogy szert tegyünk a hatodik érzékre. Mint azt már minden bizonnyal te is tudod, a bennünket övező világ csupán egy bizonyos frekvenciájú energiarezgés.

Amikor elkezded növelni a valós történéseket letapogató érzékelő képességedet, akkor sokkal, de sokkal eredményesebben kezdesz kapcsolatba kerülni ezzel az energiamezővel és egy jóval átfogóbb kép tárul eléd. Még olyan emberek is léteznek – szinesztéziának hívják a képességüket –, akik láthatják a hangokat, ízlelhetik a szavakat, illetve a bőrükön keresztül érzékelhetnek bizonyos illatokat. Az ezoterikus irodalomban az érzékek a tudatosság egy magasabb szintjén az étertesttel vannak összefüggésben.

 

3. Az érzelmi intelligenciád

 

A következő lépés az EQ. Legtöbbünknek ismerősen csenghet az intelligencia kvóciens (IQ), azonban sokak még nem igazán hallottak az érzelmi intelligenciáról, avagy az érzelmi kvóciensről. Az érzelmileg intelligens emberek megértőek másokkal és önmagukkal szemben egyaránt. Képesek megkülönböztetni és fontossági sorrendbe állítani saját érzelmeiket és azok szerint gondolkodni és cselekedni. Az érzelmek energiája olyan létfontosságú erő, amely szándékainkat hajtja és az asztrálsíkon megalapozza.

 

4. A világkép

 

A negyedik kulcs a saját világképünk, vagyis az a képességünk, amely fejünket és a logikánkat használja. Amikor a világlátásunk lehetővé teszi számunkra, hogy mások igazságát is elfogadjuk és szakadatlanul képezzük magunkat, akkor kezdjük el a tudatosságunkat fejleszteni és felébreszteni. Amennyiben sikeres akarsz lenni a 21. században, akkor szükséged van arra, hogy a világképed szempontjából számításba vedd és elfogadd a meditáció, a csakrák, az emberi aura és más ezekhez kapcsolódó elképzelések nyújtotta előnyöket. Amikor ezt a tudást a megfelelő módon be tudod illeszteni a gyakorlati életbe, akkor az segítségedre lesz abban, hogy ökológiailag is hatással legyél az energia-informatikai mezőre.

 

1.2

 

5. Az ok és okozat törvénye

 

Valószínűleg hallottál már az ok és okozat, vagyis a karma törvényéről. E törvény helyes megértése a tudatosság felemelésének következő lépcsőfoka. A legtöbb ember úgy gondolja, hogy úgy kell cselekednie másokkal, ahogyan ők cselekedtek ővele. Viszont, a karma meghatározása szerint ez a mód becsapós. Tolsztoj egyszer ezt mondta: „Mindenki a világ megváltoztatására gondol, azonban senki sem gondol önmaga megváltoztatására.” Más szavakkal fogalmazva, annak érdekében, hogy jó karmát írjunk magunknak, ugyanúgy figyelnünk kell arra, hogy mi hogyan viselkedünk másokkal, mint arra, hogy mások hogyan viselkedjenek velünk.

 

6. Értékek

 

A hatodik kulcs az általunk fontosnak tartott értékek legjava. Ez képezi valódi önmagunk alapját. Ez az általunk beszélt nyelvről, a születési helyünkről, a tanárainkról, a családunknak az életünkben betöltött fontosságáról, a szeretet személyes megfogalmazásáról éppen úgy szól, mint ahogyan vonatkozik minden, az életünkben megtalálható egyéb jelentősnek tartott értékre. Amikor ezek közül a legfontosabb dolgok közül egyet magasabb erkölcsi szinte emelünk, ugyanakkor mindegyik fontosságára odafigyelünk, akkor kitágítjuk a tudatosságunkat.

 

7. A magasabb Én elrendelése

 

Az utolsó kulcs nem más, mint a Felső Énünk vagy Lelkünk elrendelése. Célunk belső tudatosítását roppant nehéz szavakba önteni. Még akkor is, ha egy egész életre lesz is szükség ahhoz, hogy ráébredjünk, mi is az, legalább bizonyos eszközök a segítségünkre lehetnek. Mindig emlékeztessük magunkat a dalai láma egyik mondatára: „Életünk célja az, hogy boldogok legyünk.”

 

Egy dolog bizonyos: nem létezik versenyfutás a magasabb tudatosság eléréséért.  Ilyen értelemben így vagy úgy a finomanyagi testeiden keresztül mindig jelen vagy a különféle tudatossági szinteken. A kulcs az, hogy vedd át az életed irányítását és élj a magasabb rendű Éned irányítása alatt. Máskülönben, valaki más fogja használni szubtilis erőforrásaidat.

 

Forrás: http://www.riseearth.com/

Fordította: Száraz György

Boldog napot! 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..