Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A magasztos bölcsességre vágyás

Lelkesedésből nincs hiány, ha valaki az ezotéria tanulásába veti bele magát. Ma már pár nap alatt válhatunk szupermenekké és az igazság bajnokaivá, különleges sorsra kiválasztottakká, de vannak olyan dolgok, amelyeket nem lehet ilyen könnyen és gyorsan elsajátítani. 

 

Sokan, akik belefogtak az Interneten, a könyvekben és a tanfolyamokon keresztül történő, okkultizmusra, természetfelettire és misztikumra vonatkozó tanulmányaikba, szinte azonnali sikereket és eredményeket remélnek. Nem telik bele sok idő, s máris szupertájékozottak lehetünk, s akkor a határ a csillagos ég – legalábbis ezt hisszük.

Ezzel szemben sok éves tapasztalatom alapján lenne pár meglátásom, amely az igazság keresőinek szól, és kissé talán megzabolázza a türelmetlen, kapkodó és az önelégültség csapdájába sétáló műkedvelőket.

Azt senki sem vonhatja kétségbe, hogy valaki az igazságok őszinte keresője. Ám, a sok könyvtudás és elmélet sokakat tesz a földtől elrugaszkodottá. Később pedig szembesülniük kell azzal a kiábrándító ténnyel, hogy bár sok ismeretet begyűjtöttek, s akár napokig is tudnának beszélni egyes témákról, mivel rendszeresen történik velük valami természetfeletti megtapasztalás, de valahogy mégsem akar az a magasabb világ feltárulni előttük, valahogy nem fejlődnek ki a képességeik, nem tudják leküzdeni a személyiségzavaraikat, nem tapasztalják meg a végtelen nyugalom és béke állapotát. Sőt, az ilyen ember válságos, energiaszegény és gyér sikerekkel teli időszakokat él át és mindig keres valami újabbat a régi dolgok mellé. Ezt az állapotot jelezhetik családi problémák, egészségügyi gondok, emberi konfliktusok, az egzisztenciális instabilitás, az elégedetlenség, a kishitűség vagy épp az önteltség.

 

Sokan esnek ebbe a hibába. Ők nem veszik észre, hogy a lelki potenciáljukat a magasztos bölcsességekre vágyás takarja ki bennük, vagyis az egó. A magasztos bölcsességbe azonban csalatkozni fognak az ilyen emberek, mert az a tudás, azok a magasztos bölcsességek, amit a magukénak vallanak, nem eredetiek, nem az adott lélekből jöttek elő, hanem a tanulmányaikból köszönnek vissza.

Akik hencegnek a tudásukkal, azoknak nincsen. Aki ezt nem érti, az még el sem indult a tanulás útján. A természet, az anyagi természet minden részében létező, rejtett törvényeket, látens és aktív erők felfedezését, ezek alkalmazását és ősi okkult misztériumokat csak azokkal osztja meg a Sors, akinek tiszta a szándéka és helyesek a céljai.

A karma démonikus erejénél fogva egóval árasztja el az emberek lelkét, elvéve a valódi eszüket. Erre mondhatjuk azt, hogy a karma igencsak szubjektív, ezért mi magunk alkotunk belőle egót, de éppen ezért szüntethetjük meg.

Aki nem tesz azért, hogy az egója szűnjön, csillapodjon, aki vágyait kergeti, és azt nevezi önmegvalósításnak, aki belül reszket, de kívül erősnek mutatja magát, aki hatalmat akar, miközben még a saját ösztöneit és érzelmeit sem tudja szabályozni, aki isteni tudatállapotot szeretne elérni, de képtelen a valódi elcsendesedésre, az a karmájának és egójának a foglya.

Nem javasolom senkinek a bölcsességre vágyást, mert a bölcsesség akkor jön elő, amikor az ember befogadó és nem akkor, amikor mindenen görcsöl. A természetet nem lehet becsapni és a teremtés törvényeit nem lehet megkerülni. Nem úgy lesz tudó az emberből, hogy kinevezik vagy kinevezi magát, hanem hogy azzá válik. Erre pedig a tökéletes út maga az egyéni életünk. Azt kell jól megoldani, ott kell bizonyítani, abban kell megmutatni, hogy az elméleteink mennyire hatékonyak a gyakorlatban.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..