Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A mágneses viharok – Mi történne, ha…?

A 2012-es esztendő a napfolt-aktivitás egyik csúcsidőszaka. Talán nem érdektelen eljátszani a gondolattal, hogy mi történne akkor, ha néhány napkitörés a Földet venné célba. Vajon mekkora csapásokat bír ki Föld mágneses védőburka? Fel vagyunk-e készülve egy gigantikus kozmikus viharra? Mennyiben változtatná meg a mindennapi életritmusunkat egy brutális mágneses vihar? Reálisak-e a veszélyek? Kihalhat-e az emberiség? Közeledik az emberiség mágneses végzete? Spirituális források szerint 2002. december 31-én átrendeződött, új helyre került a Földet körülvevő mágneses erővonalrendszer.

Földünket egy tudományos módszerekkel is mérhető mágneses köpeny veszi körül, amely egyebek mellett azért is felelős, hogy érzékeny organizmusunkat megvédje a kozmosz gyilkos sugárzásaitól.
A mágneses vihar olyan, a földmágnességre jellemző deklináció és inklináció, amely jóval meghaladja a szokásosnak mondható, napi, kismértékű változásokat. Bizonyára az Olvasó is hallott már az sarki fény jelenségéről. Az tulajdonképpen egyfajta mágneses anomália, amikor a kozmoszból érkező részecskék beleütköznek a Föld mágneses burkába és ott töltéseket hoznak létre. E színpompás jelenség azonban csalóka, mert azt mutatja meg, hogy egyfelől mennyire kiszolgáltatottak vagyunk, másfelől azt, hogy mennyire vagyunk védettek. De mindent a Föld mágneses mezője sem bír ki.

A mágneses vihar szerényebb, gyérebb hatásai eleinte csak a rádióvételben okoznak zavarokat, például elhalkulást. Fokozottabb mágnesesség esetében a távolsági vétel megszakadhat. Ezután az elektromos kábelekben és mérőberendezésekben keletkezhet kisebb-nagyobb kár, s akadozhat a tömegkommunikáció, alkalmasint az áramszolgáltatás is. A tudósok azt állítják, hogy a mágneses vihar egyáltalán nem okoz változást az időjárásban, ámde a mágneses viharokkal összefüggő napfolttevékenység már annál inkább.

A napfizikusok mérései szerint eddig soha nem tapasztalt viharok dúltak a Nap felszínén. Elképzelhetetlenül nagy mennyiségű anyagfelhőt lök ki magából a Nap és így indul útjára a több ezer kilométer per órás napszél, amely nem elhanyagolható hatással van azokra az égi objektumokra, amelyek az útjába kerülnek.
A gázfelhő akár telibe is trafálhatja a Földet, s „megküzdhet” a bolygónk mágneses terével. Így keletkezhetnek a geomagnetikus szuperviharok.
A műholdas rendszerek, a hírközlő, a navigációs és a felderítő szatellitek megbolondulhatnak, illetve tönkremehetnek. Az elektromos hálózatok és az áramszolgáltatások összeomolhatnak a viszonylag nagy erejű töltött részecskéktől, a mobiltelefonokról már nem is beszélve. A legkiszolgáltatottabbak a világűrben tartózkodó asztronauták, de a repülőforgalmat is erősen korlátozhatja a részecskezivatar.

Az emberek körében pánik hangulat, félelem és egyéb lelki zavar alakulhat ki, amelyek manipulálhatják a gondolkodásukat. A megszaporodó napkitörések fokozhatják a kríziseket, amelyek több balesetet eredményezhetnek és bűnözési hullámot indukálhatnak (betörések, lopások). Az emberek elkezdhetnek élelmiszereket és vizet betárazni, sőt egyfajta migráció is elindulhat. Könnyen szükségállapotot rendelhetnek el az egyes kormányok.

Mivel egész civilizációnk elektromos áram függő, ezért elképzelni sem tudjuk, hogy mennyiben változtathatná meg az életritmusunkat néhány brutális napkitörés nyomán jelentkező mágneses vihar. Ha a kőkorszakba nem is repítenének vissza minket, de a lámpavilágítástól a háztartásban és a közlekedésben használatos eszközökig mindent nélkülöznünk kellene egy időre. Gyakorlatilag az egész életünk lebénulna.

Jó hír, hogy a napkitörések nyomán fellépő napszél csak órákkal később éri el a Földet. Nagyjából ennyi idő áll rendelkezésére a felkészülésre, merthogy a veszély elhárítás szóba sem jöhet. Sőt, a felkészülés is csak minimális lehet. 2012 és 2013 a reális előrejelzések szerint a napkitörések maximumának az időszaka lesz. S bár kihalásra nem kell számítanunk, azt sem lehet előre megjósolni, hogy mikor és mekkora lesz egy-egy napkitörés, vagy kitöréssorozat.

Tény azonban, hogy a Nap sorsától függ az emberiség jövője. Ebben semmi túlzás nincs. Ha a mágneses viharok hatásait vizsgáljuk, akkor a globális káosz egyik napról a másikra is kialakulhat. Bízzunk benne, hogy ilyen sötét jövőkép nincs megírva az emberiség számára.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..