Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A magyar lélek és a magyar táj energetikai kapcsolata

Az előttünk álló esztendő számos változást tartogat számunkra spirituális szempontból. A Mars energiái támogatják a magyar emberek a sikeressé válásban mind az anyagiak, mind az önmegvalósítás és személyiségfejlesztés, mind a lelki élet terén. De vajon tisztában vagyunk-e a magyar táj és a magyar lélek közötti időtlen kapcsolattal? Tudjuk-e, mi történik, amikor egyes helyek energiáiból feltöltődünk? Ismerjük-e, hogy mikor milyen energiára van szükségünk és azokat hol találjuk? 

 

Ősvallás követői ezeket a kérdéseket mindig meg tudták válaszolni.

Napvallásunk hite mindig is szorosra fűzte a kapcsolatot a magyar lélek és a magyar táj között. Szokás mondani, hogy nem véletlenül születik valaki ide, a Kárpát-medencébe, mivel ez a világ egyik kétségtelenül legkülönlegesebb energiával megáldott földje.

A Kárpát-medence azért is foglal el kitüntetett helyett a Földön, mert olyan különleges energiák találhatók itt, amelyek a tudatosság felemelkedését szolgálják. Tegyük hozzá, „magyar módra”!

Ez azt takarja, hogy minden népléleknek más és más az alaprezgése, pontosabban az a kollektív rezgéstartomány, ahová az adott nép lelkei tartoznak. Ennél fogva, minden nép más és más dologra fogékony, eltérő ingerekre érzékeny, különféle szándékok motiválják és sajátos célok elérésében látja örömét.

 

A magyar lélek – ha megfelelően fejlett tudatossággal párosulna –, vagyis rend lenne a fejünkben és a szívünkben egyaránt, akkor csodákra képes volna. Miért? Mivel a lelkünk olyan mélységes titkoknak a tudója, amely nem csak népünket, hanem az egész világot képes volna felemelni mindnyájunk javára és üdvére.

 

Ahhoz, hogy ezt a jövőképet megvalósíthassuk, tennünk kell! Nem is akárhogyan. A magyar lelkületet a Teremtővel való újbóli kapcsolat erősítheti meg. Ez közvetlen módon a magyarok beavatásán keresztül történhet meg, ami személyes spirituális utat takar, közvetett módon pedig a természettel való összekapcsolódáson keresztül.

A magyarok beavatása a Napvallás gyakorlását takarja és attól függően gyors, hogy ki, mennyire tiszta szándékkal áll hozzá.

A természettel való kapcsolat is ugyanez az út, csak itt van benne egy csavar: aki még nem kész a beavatásra, az is hangolódhat és kaphat fejlesztő erőket, amelyek nagy része tudattalanul hat rá, átformálva és előkészítve őt a változásokra.

 

A természettel való kapcsolatot kissé pontosítani kell, mivel a természet elég tág fogalom. Ehhez pedig ismernünk kell a természet rejteki arcát. A magyar ősvallás, a Napvallás szerint minden tájnak egyedi lelke van. Ez az adott táj kisugárzásában is megnyilvánul.

Amit mi, emberek, a hely szellemének hívunk, az a genius loci. Ez nem csupán egy ösztönös érzet, hanem az adott tájat benépesítő szellemi lények rezgésminősége, illetve emanációja.

Más lények élnek a Pilisben, mások a Balaton-felvidéken, mások Szeged környékén, megint mások Erdélyben. Ezeknek a lényeknek nevük is van, de most nem mennék bele a részeltekbe. Csupán azt tudatosítsuk, hogy a magyar helyek szellemi gazdái, akikkel őseink egyfajta szerződést kötöttek, hajlandók segíteni nekünk ma is, ha a megfelelő módon fordulunk hozzájuk.

 

 

Amikor kirándulunk, erdőt járunk, túrázunk, tábortüzet gyújtunk, sütögetünk, pálos kolostorban töltődünk vagy tudatosan felkeresünk egy-egy szent helyet, zarándokhelyet, beavató helyet, akkor mi az adott hely szellemi őrzőjével is kapcsolatba kerülünk. Nem mondom, hogy kapcsolatba lépünk, mert a legtöbbször ez a kommunikáció nem tudatos. Ez a lény fel tudja mérni, hogy mi milyenek vagyunk, úgyszólván belénk lát. Kitapintja lelkünk rezdüléseit, érzékeli auránk állapotát, látja szándékunk tudatos és tudattalan rétegeit, tehát jobban belénk lát, mint mi magunk.

 

Ezek a szellemi lények érzékelik az emberi és a spirituális mivoltunkat is. Ettől függően adnak engedélyt arra, hogy az adott hely energiáiból töltődhessünk. Ez első hallásra egy misztikusnak tűnő dolog. Mások ezt a jelenséget úgy írják le, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az őrzők, melyek a magyarság szent energiáit és a természet erőit felügyelik, részesítenek mindenkit érdemei szerint a kincseikből.

 

Ahogy nagyban a nép és a táj, úgy kicsiben az ember és egy hely között is kialakulhat egy szeretetteljes kapcsolat, amely a rezgéseken túl egy lelki szövetséget is magába foglal. Ilyenkor mi feltöltjük auráinkat és lelkeinket a magas rezgésű helyek energiaforrásaiból, ahová rendszeresen visszajárunk merítkezni, ugyanakkor mi is adunk/adhatunk a természet lényeinek.

Őseink nagy gondolt fordítottak arra, hogy rendszeresen áldozatokat mutassanak be a természet szellemeinek, akikkel szimbiózisban éltek. A magyarság léte, sorsának alakulása, spirituális tudatossága és jóléte mindig is függésben áll a magyar tájtól. A félreértések elkerülése végett, megjegyzem, hogy ez messze az emberi birtokviszonyokon túli dolgokról szól.

Ez a függés egy kölcsönös odafigyelésen, tiszteletadáson és áldozathozatalon alapul.

 

Amikor a Napvallás keretében rendszeresen töltődni járunk a szent beavató helyekre, akkor mindig tudatosítjuk és megerősítjük ezt a szent szövetséget, amelyre egyébként ősmondáink is utalásokat tesznek.

 

 

Mi spirituális képességeink és tudásunk segítségével olyan erőhelyekre is elkalauzolhatunk, ahol különleges, égi és földi erőkből is részesülhetsz, melyeket a mi személyes jelenlétünk aktivál! Ezért érdemes velünk közösen is töltődni!

 

Ha szeretnél, Te is csatlakozz a Napvalláshoz, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Várunk szeretettel!

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..