Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A meditálás egyre inkább emelkedő tendenciát mutat a felnőttek és a gyermekek körében

Amerikai felmérések szerint a meditáció terjedőfélben van mind a gyermekek, mind a tinédzserek, mind a felnőttek körében. Egy új NIH felmérés szerint a jóga és a meditáció területén egyaránt egyre nagyobb aktivitás volt tapasztalható az említett korosztályokban az elmúlt öt évben. Úgy tűnik, hogy az emberek elkezdtek befelé tekinteni.

Ma már tagadhatatlan, hogy a meditáció sokféleképpen hat jótékonyan az egészségünkre, az életvitelünkre, a jóllétünkre, és képessé tesz bennünket arra, hogy tisztábban lássuk, mi folyik a világban.

 

 

Több ezer amerikait kérdeztek az egészségéről, a fittségéről és a betegségeivel kapcsolatos tapasztalatairól. A felnőtt válaszadók 14 százaléka jógázott és meditált 2017-ben. Ez az öt évvel korábbi eredményekkel külön-külön összevetve 4 százalékos növekedés.

 

David Shurtleff, az NCCIH ügyvezető igazgatója, egy sajtóközleményben azt állította, hogy a felmérés adatai arra mutatnak rá, hogy több ember fordul a tudati és a testi megközelítési módok felé, mint eddig bármikor.

 

 

A 4-17 év közötti fiatalok szintén gyakrabban jógáznak. Ezek a számok 2012-ben 3,1 százalékot mutattak, míg 2017-re elérték a 8,4 százalékot. A meditáció nagyjából 5 százalékot emelkedett a fiatalok körében, miután 0,6 százalékról 5,4 százalékra ugrott 2017-ben.

 

Nehéz megfejteni, mi állhat ennek a hátterében. Én az elmúlt 10 év során bekövetkező tudati változásokban látom az okát. Egyrészt az egyéni, személyes, másfelől a kollektív tudatosságunk alakult át ezekben az években. Természetesen ez még korántsem egy lezárt folyamat.

Alapszinten az elmétől a szív felé fordulunk. Miért? Mert rendkívül sokszor azt érezzük, hogy a régi módszerek és szokások valahogy már nem működnek megfelelően és nem hozzák a kívánt eredményt. Így ideje valami új megoldási stratégia után nézni.

 

A meditáció egy ősrégi gyakorlat és előnyeit már széles körben megvitatták. Az emberek kezdik felismerni, hogy milyen hatást gyakorolnak a vállalatok a tudományra és a közegészségügyre, ezért aztán különféle alternatív módszerekhez fordulnak, melyekkel le tudják győzni a napi kihívásaikat és betegségeiket. A meditáció nem járványszerűen terjed, de legalább terjed.

 

A világban egyre több a káosz, a feszültség, a dráma és a durva, örült emberi reakció. Ennek következtében az emberek kimerülnek, önkéntelenül negatívvá válnak, mivel minden energiájukat igénybe veszik a mindennapi kihívások. Minden dráma, negativitás és polarizálás az ego műve. Erre sokan még nem jöttek rá, vagy egyelőre nem akarnak ezen változtatni. A tudatosság és a személyiségfejlesztés lehet az egyik megoldás erre a krízisre.

 

Még néhány adat az USA-ban végzett felmérésből:

 

  • A megkérdezettek 9,1 százaléka vette igénybe csontkovács segítségét 2012-ben. Ez a szám 2017-re 10,3 százalékra emelkedett.
  • 2017-ben a nők a férfiakhoz képest gyakrabban éltek a jóga, a meditáció és a csontkovácsok adta lehetőségekkel a 12 megelőző hónapra vetítve.

 

A tanulság talán az lehet, hogy akiben tudatosul, hogy mi minden folyik körülötte a nagyvilágban, és rájön, hogy a meditáció és a hozzá hasonló módszerek milyen előnyökkel járhatnak, az az összeesküvéselméletektől és a politikától fokozatosan eltávolodva a belső béke és nyugalom elérését szolgáló gyakorlatokat próbál ki.

Egyebek mellett a meditáció rendszeresen végezve nem csak a saját tudatosságunk felfedezését segítheti elő, s nem csupán az életünket változtathatja meg, hanem a nyugalom és a béke kibontakozását is elősegítheti bennünk. Így sokkal ellenállóbbakká válhatunk a világban eluralkodó kaotikus energiákkal szemben. Képesek lehetünk megváltozni, merthogy sokan ma már szinte képtelenek lecserélni a hibás viselkedési mintáikat! Kevésbé leszünk agresszívek, tisztábban átláthatjuk az életünk eseményeit, és tudatosabban hozhatunk döntést önmagunk és szeretteink érdekében. Hát, kell ennél több?

 

A cikk alapjául szolgáló forrás: https://www.collective-evolution.com/2018/11/09/great-news-meditation-is-on-the-rise-among-u-s-adults-kids/

 

A cikket fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/

Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/

Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/

Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/

Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/

Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ébresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/

Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ízisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

 

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Boldog napot

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature