Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A mitológián túl: a sumér Anunnaki istenek

Az Anunnakik az ősi mezopotámiai kultúrák – úgymint a sumér, az akkád, az asszír és a babiloni –eredeti istencsoportja.

 

A név jelentése valami olyasféle értelemmel bír, mint „a királyi vérből valók”, vagy „fejedelmi leszármazottak”, s úgy is szokás fordítani, mint „azok, akik a mennyekből a földre érkeztek”. (kvázi „égi jövevények” – megj. a Ford.)

 

Az Oxford Companion to World Mythology szerint az Anunnakik a következők:

 

http://humansarefree.com/

 

„Az Anunnakik az őseredeti családfa sumér istenségei; a termékenység istenei, akik végső fokon az alvilághoz kapcsolódnak, ahol bírákká váltak. Nevüket Anutól, az ősi égi istentől nyerték.”

 

Nem mindig világos az Igigikként ismert istencsoporthoz fűződő viszonyuk – időnként szinonimákként használják a nevüket –, azonban az Atra-Hasis vízözönmítoszban az Igigik az istenek hatodik generációja, akiknek az Anunnakiknak kellett dolgozniuk, akik 40 nap múltán fellázadtak és akiknek a helyét az emberi lények vették át.

 

Az első képen az Anunnakik megteremtik az első embert. A második képen Prométheusz és Athéné hozza létre az első embert. A harmadik, egyiptomi kép az ember megalkotását ábrázolja.

 

Az Enúma Elis, melyet a Teremtés Hét Táblájaként is ismerünk, egy olyan mezopotámiai teremtésmítosz, amely címét az irodalmi mű kezdő sorairól kapta, mely így hangzik „Amikor fönt”.

Teremtési Eposzukban elmesélik, hogy 300 Igigi létezik a mennyekben.

 

Amikor az Anunnakik megjelennek a babiloni teremtésmítoszban, az Enúma Elisben (abban a későbbi verzióban, amely Mardukot magasztalja), az ember megteremtését követően Marduk megosztja az Anunnakikat és saját állást jelöl ki a számukra a mennyekben és a földön.

 

Anunnakikat akkor említik a Gilgames Eposzban, amikor Utnapishtim az özönvíz történetét meséli el, amely számos hasonlóságot mutat Noé bibliai özönvizével.

 

A sumér történetben az Alvilág hét bíráját hívják Anunnakiknak, akik lángra lobbantják a földet, amikor a roham közeledik.

 

Az asszír és a babiloni mítosz szerint az Anunnakik Anu és Ki, egy isteni fivér és nővér, gyermekei, akik pedig Anshar és Kishar (az égi sarkpontnak és a földi sarkpontnak, vagyis az égi pólusoknak) sarjai, akik pedig Lahamu és Lahmu (a „sarasok”) ivadékai, nevüket Eridu Abzu (a Távoli Vizek Háza) nevű templomának kapuőreitől kapták. Eridu egy olyan terület, ahol a feltételezések szerint a teremtés végbement.

 

http://stormwolfwords.files.wordpress.com/

 

A kozmikus kód című könyvében Zecharia Sitchin így ír erről:

 

„Voltak olyan idők, amikor a sumérek azt mesélték, hogy akkoriban még művelt ember nem létezett a Földön, hogy csupán vadállatok léteztek, amiket még nem háziasítottak, s a föld műveletlenül pihent. E távoli múltban érkezett a Földre az Anunnakik 50 fős csoportja.”

 

„Egy E.A. nevű vezetőjük irányítása alatt (nevének jelentése: „Akinek a víz az otthona”) útra keltek Nibiru nevű bolygójukról, majd a Perzsa-öböl vizébe csobbantak… Az időpont: 445 ezer évvel ezelőttre tehető.” (42. oldal)

 

Az elbeszélés, mely az egyik, ha nem a legrégebbi a földön, érinti az istenek születését, valamint a világegyetem és az ember létrehozását. Ebben az eposzban Ea azért alkotja meg Lullut, az első embert, hogy ő az istenek segítségére legyen örökkön-örökké tartó feladatában, ami nem más, mint a rend fenntartása és a káoszon való uralkodás.

 

Miként a költemény megfogalmazza ezt:

 

„Ea alkotta meg az emberiséget, amelyre ráruházta az istenek szolgálatát, így szabaddá tette az isteneket.”

 

Ezt követően, Marduk „megszervezte az alvilágot” és felosztotta az isteneket a számukra kijelölt státuszokra. A költemény a tettei miatt Marduknak kijáró, hosszú dicsőítéssel zárul.

 

Úgy tartják, hogy földre érkezésük egyik oka mindenekelőtt az aranyszerzés volt. Kezdetüket vették a bonyolult bányászati munkálatok, amelyek a lázadásokat követően munkaerőként alkalmazható emberi hibrid rabszolgákat igényeltek.

 

Mivel a Nibiru nevű anyabolygójuk messzire eltávolodott a világűrben, ezek a lények az idő nagy részében sötétségbe kerültek és szenvedtek, amikor pedig ismét megközelítette a Napot, örömöt szerzett nekik, hogy meglátogathatják az Istennő nőies esszenciájával rendelkező Földünket, mely annyira vibráló, s melyen élet található.

 

E látogatásoknak megvannak az egész történelmen – különösen pedig a sumér kultúrán – végigvonuló bizonyítékaik, beleértve a szexuális töltetű eltérítéseket és a hibrid leszármazottakat.

 

Leírták, hogy amikor az Anunnakik a bolygónkra látogattak, akkor beleavatkoztak annak természetes ritmusába és működésébe. Mivel sokkal több emberöltővel jártak előttünk a technológiai fejlettségben, úgy tartják róluk, hogy genetikailag megváltoztattak bennünket a távoli múltban és háziasított munkásaikként, illetve rabszolgákként tekintettek ránk azért, hogy aranyat bányásszunk és megkönnyítsük az életet a számukra.

 

Van egy olyan rész a Laurence Gardner által írt Grál királyok teremtéstörténetében, amely atyai és tanítói szerepben tűnteti fel az Anunnakikat az emberiség történelmében.

 

„A sumérok ’elhiszik’, hogy életük fő céljaként az Anunnakikat kell szolgálniuk oly módon, hogy ellátják őket élelemmel, itallal és lakhellyel. Cserébe oktatják őket, fejlesztik a szociális készségeiket, s e nevelés eredményei teljesen világosan kiviláglik a műveikből.” (102. oldal)

 

Forrás: https://www.youtube.com

Forrás: http://humansarefree.com/2014/08/beyond-mythology-anunnaki-gods-of-sumer.html#sthash.opeqHUDz.dpuf

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..