Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A mogyoró ereje

Egyik igen kedvelt nassolni valóról lesz szó, mégpedig a mogyoróról. Ki hinné, hogy a mogyorónak az élettani hatásai között szerepel egy sor spirituális vonatkozás, amely igen előkelő helyre illesztheti étrendünkben ezt a nyírfafélék családjába tartozó ősi étket?

ezokonyha1

Táplálkozástudományi szempontból a mogyoró mintegy 60%-a zsír, nagyjából 14%-a fehérje, ezért aztán minden 100gramm körülbelül 560 kalóriát tartalmaz. Jó hír viszont, hogy zsiradéktartalma telítetlen zsírsavakból áll, amely nem emeli a vér koleszterinszintjét, ezért szívbetegek is előszeretettel fogyaszthatják. Eléggé magas a B1-, B2-, E- és H-vitamin tartalma is. S amiben igazán verhetetlen, az a réztartalma, merthogy az egyik legjelentősebb rézforrásunk.

Ugyanakkor nem szabad túlzásokba esnünk a mogyorófogyasztást illetően, mert a húgysavszintet emeli. A húgysav a legrégebben ismert purin-vázas vegyület, ami a vérben is megtalálható. Sajnálatos tény, hogy a húgysav egy része a porcokban lerakódik és hajlamtól függően akár komolyabb köszvény kialakulásához is vezethet. A férfiak fokozottabban veszélyeztetettek. A húgysav igen rosszul oldódik vízben, ezért a vesékben kikristályosodhat és kő formájában károsíthatja a szervet.

Tehát mint szinte mindennek, megvan a maga előnye és hátránya. De most lássuk a spirituális hatásokat.

 

A mogyoró zsírtartalmánál fogva meglehetősen megdolgoztatja az epehólyagot. Ez azért nagyon lényeges, mert az epének kimagasló spirituális szerepe van. Az aura, vagyis a testünket éltető elektromagnetikus mező, egyik legfontosabb energetikai központja az epehólyag. Természetesen itt nem egyszerűen a fizikai szervről van szó, hanem az epe energetikai, ha úgy tetszik, éteri másáról. Tehát az emberi szervezet valójában éteri energiák besűrűsödéséből jön létre, vagyis az energia összesűrűsödik és anyaggá válik. Az epe egyik része tehát fizikai szervként látható, tapintható és érezhető, míg másik része éteri szinten található és fenntartja a fizikai szerv létét. Ha valamelyik – akár az anyagi, akár az éteri – szerv megsérül vagy károsodik, akkor az epe működése meghibásodik, és dominó-elvszerűen kihat az egész aurára és a testre.

 

Az epe felelős azért, hogy mennyi energiát tudunk befogadni és leadni. Tehát ez maradandóan károsodik bennünk, akkor komoly veszteségekre számíthatunk az energetikai képességeink terén. Elsősorban azoknak kell külön figyelembe venni az epéjüket, akik energiát adnak másoknak, hiszen az mindig többletenergiával jár együtt és jobban igénybe veszi ezt a szervüket. Amennyiben erősíteni szeretnénk, illetve meg akarjuk dolgoztatni az epénket, akkor jó tesszük, ha rendszeresen fogyasztunk mogyorót, mert ezáltal az epe energetikai működését serkentjük.

Lényeges azonban, hogy időnként szenteljünk időt a fokozott mogyorófogyasztás nemkívánatos mellékhatásainak semlegesítésére, mert a húgysavképződés hosszú távon káros. A méregtelenítési eljárások segítségével ki lehet védeni a mellékhatásokat és akkor szinte büntetlenül fejleszthetjük auránk egyik fő erőátviteli központját, az epét.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..