Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A náci tudósok egy biológiai fegyvert fejlesztettek ki?

Egy nemrégiben felfedezett nyilvántartás szerint a náci tudósok a szúnyogokból próbáltak fegyvert kreálni.

 

Bár köztudott, hogy mind a szövetségesek, mind a japánok egy támadó jellegű biológiai fegyver kidolgozásán munkálkodtak a második világháború folyamán, a németek ez irányú mesterkedéseiről szóló részletek nem teljesen álltak rendelkezésre.

 

Annak ellenére, hogy maga Hitler hivatalosan ellenezte az efféle fegyverek fejlesztését, úgy tűnik, hogy az újonnan feltár, dachaui koncentrációs táborból származó feljegyzések megerősítik, amit mindenki végig gyanított, nevezetesen, hogy a nácik valóban saját titkos biológiai fegyverprogramjaikon munkálkodtak a háború alatt.

 

http://upload.wikimedia.org/

 

Rendhagyó módon, az Eduard May rovarkutató vezette német tudósok úgy döntöttek, hogy a biológiai programjukat a maláriát hordozó szúnyogokra alapozzák, amelyek az ellenséges területek felett akár ki is dobhatók a repülőből. Nagyon valószínűtlen azonban, hogy ez a rendszer valaha is elkészült volna.

 

„Az olyan kutatásról, amely képes kiértékelni a különböző biológiai anyagok és betegséghordozók jelentette veszélyt, mint amilyen May szúnyogokon és malárián végzett kutatómunkája, kiváltképp nehéz eldönteni, hogy támadó vagy védekező jellegű.” – közölte Gregory Koblentz a George Mason Egyetemről. – „Még ha May szándéka támadó jellegű volt is, gyerekcipőben járt, vagyis sok lépésre állt attól, hogy ténylegesen életképes, rovarok által terjesztett biológiai fegyvert állítson elő.”

 

Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..