Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Nagy Egészhez való kapcsolódás szertartása

Feltetted már magadnak a következő kérdéseket: Ha az ember a Teremtő kicsinyített mása, tehát egy mikrokozmosz, akkor hogy a csudába nem képes megélni mindazt, ami benne rejlik? Miért van az, hogy noha a teremtés bennünk tökéletesen jelen van, és mi benne vagyunk, mégis az életünk behatárolt és nyilvánvaló függőségben tartott? Hogyan lehetséges, hogy akik ismerni vélik a világ működését, azok sem világosodtak meg, sőt sokszor szinte ugyanolyan hibákat vétenek – például ítélkeznek, félnek, irigykednek – mint mások, akik sohasem foglalkoztak a témával? Ha olyan egyszerű volna minden, akkor időnként miért olyan bonyolult és keserű a sorsunk?

 

Bizony sok ember imád elmélkedni és vitázni másokkal olyan dolgokról, melyekről olvasott vagy hallott anélkül, hogy megtapasztalta volna. Ez és az imént feltett kérdések talán rávilágítanak arra, hogy az emberi tudatosság jelenkori állapotában mily beszűkült és gyenge.

Beszűkült, mert kívülről kell valakinek elmesélnie, hogy ki vagy és mi rejlik benned, tehát nem te ismered fel magadtól, és minden szint után megakadsz és torlaszokba ütközöl. Olyan gátakba és akadályokba, melyeket az elméd és a gondolkodásmódod emel eléd: vagy a saját, vagy mások gondolatai okozta belső falakról beszélek.

Gyenge a tudatosságunk, mert nem képes megnyílni eléggé ahhoz, hogy a Nagy Egésszel, a Teremtéssel bármikor összekapcsolódhasson. Valaminő kapcsolat persze van, de a mai tudatosságunk és a Nagy Egész viszonya olyan, mint a fogaink és a szájunk viszonya. Elvagyunk benne.

 

 

Akit nem elégít ki a saját tudatosságának a szintje, aki már belátta, hogy egósan és karmikusan szennyezett, s ezért képtelen megélni a benne rejlő lét teljességét, aki meg kívánja nyitni tudatossága körét az anyagi és az anyagtalan létek között, az bátran válassza a napvallás szertartását, a Nagy Egészhez való kapcsolódás szerét.

 

Aki még nem látta be, hogy nincs hozzáférése a benne rejlő képességekhez és erőkhöz, mert nem él helyesen, az nem lesz képes felépíteni magában a kapcsolódásokat még annak ellenére sem, hogy egész életében csupán egy karnyújtásnyira van tőle ez a lehetőség. Ők inkább a tudatosság alacsonyabb szintjein: a problémák, a kételyek, az ellenségeskedés, a félelem, az agresszió és így tovább, szintjén élik életük jelentős részét.

 

Aki pedig belátja, hogy tisztulással mindaz elérhető, amiről beszéltem, az haladéktalanul olyan rendszert épít fel az életében, amely révén csatlakozhat az Élethez, a Léthez, az Üdvhöz, ily módon a magasabb rendű szellemi és lelki világokhoz.

Az ilyen lélek naggyá és megértővé válik. Hasonlatossá Istenhez és integráns része, aktív holonja lesz a Teremtőnek: egy kis egész az Nagy Egészben, egy kicsiny teremtő a nagy Teremtőben. Így fokozatosan önnönmagán keresztül ismerheti fel isteni hatalmát, teremtőképességét, tökéletességét, valódi szándékait és működését. Ezeket a tudatállapotokat a beavatások sorozata hozza el, melynek során az egyik kis lépés a Nagy Egészhez való kapcsolódás szertartása.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..