Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A napfény csökkentheti a halálozási arányt csaknem minden területen

Íme, valami, amiről sosem hittük volna, hogy ebben az életünkben hallani fogjuk: úgy sejtjük, hogy a napfénynek a szív egészségi állapotára gyakorolt hatása többet nyom a latban a bőrrák kialakulásának kockázatánál.

 

Sokan közülünk titokban, merészen sütkéreznek a napon olyan okoknál fogva, mint a D-vitamin, a hangulatjavítás, a boldogság, a bőrproblémák, a fájdalom és még sok egyéb miatt. Most már egy érv szól amellett is, hogy ne féljünk az ártalmaktól és ne érezzük magunkat bűnösnek: megóvhatod a szívedet és megelőzheted az idő előtti halált.

 

Az elmúlt, nagyjából 50 évben a bőrrákosok aránya (ami folyamatosan emelkedik) gerjesztette a félelmünket, azonban a kutatók végül is arra gyanakodnak, hogy az éveken át tartó Naptól történő elrejtőzés vezethetett a szívinfarktusok számának megemelkedéséhez, így ez egy sokkal korábbi halálokká vált az elmúlt években, mint a bőrrák. A napfény sokkal többet tesz, mint pusztán a D-vitamin-termelés előidézése.

 

Egy nemrégiben készített, mérföldkőnek számító tanulmány átalakíthatja az éppen a fejünkre irányuló napsugárzásról szóló modern gondolkodásunkat…

 

http://3.bp.blogspot.com/

 

Az Edinburgh-i Egyetem brit tudósai felfedezték, hogy amikor a napfény a bőrünkkel érintkezik, akkor egy olyan vegyületet szabadít fel a vérben, amit nitrogénoxidnak hívnak. Ez segít alacsonyvérnyomás esetében és megóvja a szívet a betegségektől, a leállástól és az infarktustól.

 

Richard Weller, a bőrgyógyászat docense és a kollégái úgy gondolják, hogy létezik egy ennél nagyobb, mindenre kiterjedő hatás: a Nap csökkenti az életet megkurtító eseményeket, mint amilyen a stroke (szívroham) vagy az infarktus, így a napfürdőzés nem csak „kockázatot” jelent, hanem az egészséges életmód részévé tehető.

 

Ilyen bizonyíték és ilyen nyomaték miatt sereglettek a bőrszakértők a világ legnagyobb gyűlésére, a Nemzetközi Bőrgyógyászati Kutatás rendezvényére, amelyet nemrégiben Edinburgh-ben tartottak.

A fő hangsúly azon volt, hogy a napfény milyen hatással van a szív egészségére. Ez néhány érdekes dologgal áll összefüggésben:

 

  • Téli időszakban emelkedik a szívbetegségek és a magas vérnyomás aránya.
  • A szívproblémák kapcsolatban állnak a földrajzi elhelyezkedéssel. Például Észak-Európában a problémák nagyobb méreteket öltenek Dél-Európához képest.
  • Minden egyes bőrrákban elhunyt emberre 60-100 szívrohamban vagy szívbetegségben elhunyt jut (legalábbis Európában)
  • A D-vitamin csökkentheti a szívbetegségek arányát: azonban ez a Nap által kiváltott D-vitaminra vonatkozik, míg a boltban vásárolt táplálék-kiegészítők nem annyira képesek erre.
  • Mindazonáltal, ez a nitrogénoxid-termelés teljesen elkülönül a D-vitamintermeléstől, mivel olyasféle, a Nap által kiváltott nitrogénoxid, amelyre nagy szüksége van a szív egészségének, és ami nem származhat kiegészítőkből.
  • A korábbi tanulmányok szerint a napfény legyőzi az olyan fertőzéses betegségeket, mint amilyen a bárányhimlő.

 

Néhány tucat önkéntes két különböző alkalommal sütkérezett 20 percig kvarclámpa alatt; az első ülés csak hővel, míg a második hővel és mindkét típusú UV-sugárral történt. Csak az UV-s ülésen résztvevőknél volt megfigyelhető a vérnyomás csökkenése és a szívritmus emelkedése –az alacsony vérnyomás pedig majdnem egy órán át tartott.

 

http://nevseoboi.com.ua/

 

Weller, aki biztos abban, hogy a mindenre kiterjedő előnyök felülmúlják a rák kockázatait, a következőt mondta:

Az általunk elvégzett munka egy olyan mechanizmust tár fel, amely képes lehet magyarázatot adni erre, egyben világossá teszi azt is, hogy a D-vitaminos étrendkiegészítők miért nem képesek egyedül ellensúlyozni a napfény hiányát.

 

Amennyiben ez igazolni fogja, hogy a napfény csökkenti a halálozási arányt minden területen, akkor újra fontolóra kell majd venni a napsugárzásra vonatkozó tanácsainkat.

 

Ezt a vizsgálatot, amelyet a Bőrgyógyászati Kutatások Folyóiratában tettek közzé áprilisban, kvarclámpával végezték – ennél fogva el tudod képzelni, milyen természetes előnyöket söpörhetsz be Mr. Aranyló Napfénnyel. A szoláriumok nem termeltetnek D-vitamint. Köss jó üzletet, és ne azokat az istenverte kémiai aeroszolokat használd, amik a túlzásba vitt „barnítás” okozta narancssárgás színűvé teszik a bőrödet.

 

A nap újra szexi – csak ne akard meggrillezni azt a csinos bőrödet! Kérlek, kerüld ezeket a fényvédő tartalmú vegyszereket: a nanorészecskék egyre csak sokasodnak, ami azt jelenti, hogy jobban behatolnak a bőrbe és a vérbe. Érezd jól magad és készíts el a saját természetes naptejedet és használd, miután némi tiszta napfényt vettél magadhoz.

 

forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Jogi nyilatkozat: Ennek a cikknek nem áll szándékában orvosi tanáccsal szolgálni, diagnózist felállítani vagy gyógymódot javasolni. Az itt kifejezésre jutatott nézetek nem feltétlenül tükrözik a hírközlő médium álláspontját.

 

fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..