Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Napvallás „demokratikus” eszme: mindenkihez szól, de senkit sem kíván meggyőzni

Megtanultam Jézus és Buddha példáján, hogy az emberek eleinte nem nagyon fogadják el, ha egy eszme válogatás nélkül mindenkihez szól, ha egyetemes értékeket hordozva nem tesz határozott erkölcsi különbséget a követői és a másként gondolkodók között, ha nem csak egy kiválasztotti réteghez szól, hanem minden érző lényhez, s ha mindenkit fel kíván emelni, aki betartja az előírásait nemre, fajra, korra és egyéb emberi kvalitásokra/kompetenciákra való tekintet nélkül. Pedig a Napvallás már csak ilyen!

 

A Napvallás elmélete és gyakorlata minden ízében azt tükrözi vissza, hogy az emberek közötti ítélkezéseket, minősítéseket és tévútra vezető megkülönböztetésen alapuló osztályozásokat meg kell szüntetnie annak, aki a Teremtőt kívánja szolgálni.

 

A Napvallás annyiban „demokratikus”, vagyis válogatás nélküli embertömeghez szól, amennyiben mindenkit ugyanannak a Teremtő lénynek a gyermekének tekintünk. Így a Teremtő, az Öregisten adja nekünk a létet, az életet és benne minden lehetőséget.

 

 

Amikor szabad akaratból nem kívánjuk megismerni a határtalan tudati és energetikai lehetőségeinket, vagyis amikor lekorlátozzuk magunkat szabad akaratból, akkor az ellentétes világában találjuk magunkat, ahol minden csupa harc és konfliktus. A mai emberiség egy része ebben a rendkívül alantas létmódban őrli fel utolsó lelki és szellemi energiáit is.

Jellemzője, hogy ilyenkor már nem jut lelki erő se a gondolkodásra, se a türelemre, erősödnek a szélsőségek és éleződnek az ellentétek. Megtéveszthetővé válnak az emberek, vallástalanság és erkölcstelenség uralkodik.

(Vallás alatt nem feltétlenül a nevükben önmagukat vallásnak nevező irányzatokat értem, hanem csak azokat a szellemi irányzatokat, melyek valóban az egyetemes alkotóerő és alkotótudat szerint teszik a dolgukat, isteni irányítás alatt.)

 

Míg a legtöbb vallási és/vagy spirituális irányzat a meggyőzésen, a megnyerésen, a toborzáson és a térítésen alapul, addig a Napvallás nem így fog elterjedni.

A Napvallás a belátáson alapul, melyet a Teremtőtől kapott ajándékok élvezete felett érzett hála és meghatottság érzései hatnak át. A beavatások mellett ez emeli fel a tudatot a magasabb rezgésszintekre és táplálja a mindennapi élet kaotikus viszonyai között is a felemelkedést és a felülemelkedést.

A Napvallás igényli, hogy minden embernek személyesen alakítson ki kapcsolatot Istennel, aki benne és körülötte, az egész lényében és életében jelen van.

A Napvallás nem meggyőzi az embert erről vagy arról az eszméről, hanem lehetővé teszi, hogy minden érző lény egyénileg fedezhesse fel Isten teremtésének csodáit. E kereső, felfedező és megismerő folyamatban olyan lelki és szellemi hullámok járják át az embert, amely valódi belső változásokat indítanak el az emberben. Teste, lelke és szelleme megtelik égi energiákkal, elkezdenek kiegyenlítődni lényének hiányos és energiaszegény részei, idővel beindulnak azok a képességei, melyeket születésétől fogva hordoz, az ember egész lénye kiegyensúlyozottá válik, úgyszólván, a harmónia beköltözik az életébe.

 

A Napvallás senkit sem győzköd, mivel követői, akiket Fényben Élőknek hívhatunk, éppen a gondolkodásukkal, a viselkedésükkel, a beszédükkel, a kisugárzásukkal és a példamutatásukkal vonzzák magukhoz a hasonló lelkeket. Így születik meg a Napvallás valódi, összetartó közössége, amelynek céljai a Teremtőjével közösek.

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..