Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A napvallás olyan, mintha hazaérkeznél

A napvallás szerint az embert egy minőségi, pontosabban igazi minőségeket képviselő lénynek alkotta meg a Teremtő. A minőség mindig nemes értéket hordoz: van, hogy csak belül, van, hogy kívül is. Ez a minőség égi eredetű, azaz mindig lelki síkokról ered. Az égi minőségek – a szeretet, a hála, a béke, a tolerancia, az együtt érzés és társaik – fogják össze az egymáshoz tartozó lelkeket. Őszinte vallomás következik.

 

Amikor a lélek találkozik a napvallással, csakhamar eldől, hogy együtt rezonál-e vele, vagy sem. A napvallás olyan lelkeket vonz és táplál, akik képesek a fejükben lévő elméleteken túl látni. Akik olyannak akarják látni az életet, amilyen az valójában.

 

A napvallás követőit „Fényben Élőknek” hívjuk, mivel arra törekszenek, hogy az élet fényes oldalát kutassák, szívják magukba és megerősödve, fényt árasszanak a világba, a többi ember életébe. Hitünk szerint, amikor az ember figyelmét a Fény síkjára emeli, akkor közelebb kerül a Teremtőhöz, aki maga a Fény, illetve a Forrás. Amikor az ember orcáját elfordítja a Fénytől – Teremtőjétől –, akkor hiányállapotokat tapasztal meg. Ezek a hiányállapotok okozzák az ember szenvedését, illetve a Sötétség térnyerését. A legtipikusabb hiányállapotok: a hit hiánya, a tudás hiánya, a remény hiánya, az elfogadás hiánya, a lelki erők hiánya és így tovább.

 

Azonban, akit nem tévesztenek meg a mívesen faragott szavakba burkolt ígéretek, hanem az igazságot keresi, azt az igazság is keresi. Aki a könnyű életet keresi, az látszatokat kap, melyek a sehova se vezető útra csalják a képzelgő embert, miközben megfosztják pénzétől, hitétől és az igazságtól. Sok vallás megváltást ígér, életkönnyítést ajánl, sima úttal kecsegtet, míg a napvallás a képzelgések és a beképzeltség helyett önismeretre sarkall. Miért? Azért, mert az önismeret végül istenismeretté válik.

 

A napvallás filozófiája szerint minden ember annyit ismerhet meg isten teremtéséből, amennyit megismer önmagából. A világ torz tükörként veri vissza a fejünkben kavargó gondolatokat és a szívünkben dúló érzelmeket. A napvallás szerint legjobb, ha előbb rendet teszünk önmagunkban és csak utána foglalkozunk a körülöttünk lévő világgal. Aki megtisztítja a gondolatait és a szívét, az könnyűnek találtatik, s számíthat a Teremtő segítségére. Még elgondolni is hosszú, hogy az Úr ki mindenkin keresztül küldhet segítő-vezérlő jeleket számunkra! Tény viszont, hogy az Élet visszaigazolja, ha az ember jó úton jár.

 

 

Az életet ismerő és értő emberben olyan érzések keletkeznek, melyek meghaladják a szokványos érzelmi állapotokat és a hétköznapi gondolkodást. A napvallás gyakorlása olyan érzésekkel ajándékozza meg az embert, melyek által lelke felnő, irányító szerephez jut.

Sajnos, a legtöbb vallás dogmatikus, atavisztikus, nem friss, nem naprakész és nem tolerálja a másképpen gondolkodást. Ez a gyakorlatban úgy működik, mint a „vagy megszoksz, vagy megszöksz” elve. Lássunk erre néhány példát a múlt vallásaiból:

 

El kell fogadni, amit egyes szent könyvek tartalmaznak.

Elvárják és szigorúan betartatják az isteninek minősített/megszavazott törvényeket és szabályokat.

Szűretlenül és fenntartások nélkül mindent igaznak kell tartani, amit az adott irányzat tartalmaz.

Szinte megkövetelik a hívőtől a gondolkodás nélküli engedelmességet.

Ebből következően megtorolják – például fenyegetésekkel, bűntudat keltésével – az engedetlenséget, illetve az egyet nem értést.

Jutalmazzák vagy büntetik az embereket.

Olyan ez, mint egy diktatúra, a hit mázával leöntött önkényuralom. Még inkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor az ember egy külföldi országban idegennek, elkülönítettnek, kívülállónak érzi magát.

 

Ezzel szemben a napvallásban mindig azt fogadod el, amiről meggyőződtél, és ami szívedben jó érzést kelt. Ez az életszemlélet nem is annyira hitre, mint amennyire tudásra és megértésre épül.

A napvallásban minden egyéni szabadságodat megőrizheted és kifejlesztheted az egyéni látásmódodat.

Az egyetemes értékrenden kívül, mely a békére, a nyugalomra és a lelkek között szövődő együttműködésre épül, nincsenek bigott szabályok. Te döntheted el, mivel értesz egyet és mivel nem.

Nincsenek kötelezően előírt rítusok, csupán a saját belátásod, belső iránymutatásod alapján, szabad akaratból választott törvények és szertartások.

Nincs bűntudatkeltés és lelkiismeret-furdalás okozás, nincs „kell” vagy „muszáj”, mivel az igazi hit szellemi érettség és lelki igény kérdése, ily módon kényszerrel nem valósítható meg.

A napvallás tolerálja a másságot és tiszteli az individuumot, következésképpen a különféle egyéb vallást követőket sem zárja ki a soraiból, illetve nem igényel külön megtérést vagy áttérést.

A napvallásba bármikor be lehet kapcsolódni.

 

Sokunk számára a napvallás olyan, mintha hazaérkeztünk volna. Ez egy szellemi-lelki otthon, ahol megpihenhetünk, feltöltődhetünk, ahol menedéket és megértést kapunk. Kívánom, hogy minden lélek találja meg a lelki családját és otthonát, mert ettől nagyobb támogató erőt aligha kaphat a Gondviseléstől!

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..