Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A NASA egyik tudósa azt állítja, hogy egy földönkívüliek által tervezett hologramban élünk

Még mondja valaki, hogy nincsenek széles látókörű tudósok a NASA-nál! A NASA egyik tudósa feltételezi, hogy fejlett idegen fajok által teremtett hologram belsejében élünk.

Mi van akkor, ha mindent, amit eddig valaha is tettünk vagy tenni fogunk, egyszerűen egy fejlett számítógépes kód terméke? Lehet, hogy valamennyi kapcsolat, minden érzés, az összes emlék e szuperszámítógépek sorozata által lett létrehozva.

 

Ezt az elképesztő elméletet először Nick Bostrom vetette fel, aki az Oxfordi Egyetem Filozófia Karának professzora, valamint az Emberiség Jövője Intézetnek és az Oxfordi Martin School-on belül működő, a Jövőkutatás hatásait vizsgáló programnak az alapító igazgatója, de rajta kívül még több tudós támogatja ezt az elméletet.

 

5.3

 

Rich Terrile például, aki a Fejlődést Modellező és Automatizált Tervezést Vizsgáló Központnak az igazgatója a NASA Jet Propulsion Laboratory-nál, azzal állt elő, hogy a teremtőnk egy kozmikus számítógépes program.

 

Ez magában foglalhatja azt, hogy egy holografikus világban élünk és minden, ami körülvesz bennünket – beleértve saját magunkat is –, az nem „valós”. Rich Terrile továbbra is kitart a véleménye mellett. A NASA szuperszámítógépe most éppen folyamatosan, de eredmény nélkül kurblizik az emberi agy sebességének kétszeresével.” – meséli a NASA tudós Vice.

 

„Ha elvégzünk egy egyszerű számítást a Moore Törvényt alkalmazva, amely durván azt állítja, hogy a komputerek kétévente megduplázzák a teljesítményüket, akkor azt fogjuk találni, hogy ezek a szuperszámítógépek, egy évtizeden belül, képesek lesznek egy hónap leforgása alatt az egész emberiség életét 80 évre előre kikalkulálni, beleértve minden ez idő alatt kitalált gondolatot.”

 

„A kvantumfizikában a részecskéknek nincs biztos állapotuk, hacsak nem figyeljük meg őket.”

 

„Sok elméletgyártó rengeteg időt tölt azzal, hogy megpróbálja kitalálni ennek a magyarázatát.”

 

„Az értelmezési mód szerint mi egy szimulációban élünk, tekintettel arra, hogy amit látnunk kell, akkor lássuk, amikor kell.”

 

5.2

 

„Én inspirálónak találom, hogy – még ha egy szimulációban vagy egy szimuláció nagyságrendekkel alacsonyabb szintjein vagyunk is – valahol a sorban valami kiszabadult az őslevesből, hogy mi kialakulhassunk, illetve olyan szimulációvá alakulhasson, amely bennünket létrehoz. S ez fantasztikus.”

 

Az elképzelés, miszerint a világegyetemünk egy számítógépes kód által kitalált fikció, a kozmoszra vonatkozó számos ellentmondást és rejtélyt megold, mint például a földönkívüli élet után folytatott kutatásunkat és a sötét anyag rejtélyét.

 

Mindazonáltal, vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy a Mátrix-elmélet hibás.

 

„Úgy tűnik, hogy az elmélet azon a feltevésen alapszik, miszerint a szuperelmék / természetfeletti lények ugyanolyan módon intéznék a dolgokat, mint ahogyan mi tennénk.” – meséli Peter Millican professzor, aki filozófiát és számítástechnikát tanít az Oxfordi Egyetemen.

 

„Ha belegondolunk, hogy ez a világ egy szimuláció, akkor vajon miért hisszük, hogy a szimuláción kívül álló szuperlényeket ugyanolyan fajta gondolatok és módszerek tartanák korlátok között, mint amilyenek bennünket kötnek meg?”

 

Lehetséges a mátrixból való kiszabadulás? Ez a kép a Tizenharmadik emelet című filmből való.

Lehetséges a mátrixból való kiszabadulás? Ez a kép a Tizenharmadik emelet című filmből való.

 

„Feltételezzük, hogy a való világ végső struktúrája nem lehet rácsszerű, de ugyanakkor azt is feltételezzük, hogy a szuperelméknek szükségük lehet egy virtuális világ megalkotására rácsok felhasználásával.”

 

„Mi nem vonhatjuk le azt a következtetést, hogy egy rácsszerkezet egy színlelt valóság bizonyítéka csak azért, mert a mi általunk megvalósított teremtett valóság egy rácsot tartalmaz.”

 

Mindenesetre Millican professzor erősen hisz abban, hogy megéri fontolóra venni ezt az elképzelést.

 

„Ez egy érdekes elképzelés, s egészséges dolog, ha van néhány örült gondolatunk.” – mesélte a The Telegraph-nak.”

 

„Nem szeretnénk cenzúrázni az elképzeléseket a szerint, hogy azok racionálisnak tűnnek-e vagy sem, mivel olykor a fontos új fejlesztések kezdetben örültségnek fognak tűnni.”

 

„Sohasem tudhatjuk, hogy a jó ötletek mikor fognak előbukkanni a hagyományostól eltérő gondolkodásmódból.”

 

„Ez a Mátrixos gondolatkísérlet voltaképpen egy kissé olyan, mint amilyenek Descartes és Berkeley bizonyos gondolatai voltak évszázadokkal ezelőtt.”

 

„Még akkor is, ha kiderülnek, hogy semmi sincs bennünk, tény, hogy hozzászokunk ahhoz, hogy az őrült gondoltok azt is jelenthetik, hogy egy bizonyos ponton valami olyasmin fogunk eltöprengeni, ami kezdetben extrémnek/ dilisnek tűnik, de végül egyáltalán nem bizonyul őrültségnek.”

 Forrás: http://www.messagetoeagle.com/matrixnasascientist.php#.VXfbIfntmko

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..