Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A navahó indiánok a négy szent hegy vidékén élnek

A navahó emberek, aki szívósak és bátrak, elmélyült kapcsolatot ápoltak a földönkívüli istenekkel. Az Örökkévalók, akik az égből szálltak alá, a távoli múltban a navahók tanítói voltak.

 

Az égi látogatók tanításait mindig is tisztelte a navahó nép, amelyet rendkívül erős kötelékek fűznek a múlthoz.

 

Az ősi hiedelmek továbbra is fennmaradtak!

 

A rendkívül kifinomult és rejtélyes vallásuknak köszönhetően a navahók megőrizték valódi identitásukat és ősi életmódjukat.

 

http://navajopeople.org/

 

A vallási rituáléikat, illetve valamennyi vallási ceremóniájukat a navahók ősei a földönkívüli istenektől kapták. Bár senki sem ábrázolja ezeket az istenségeket, mégsem feledkeztek meg a szellemiségükről. Ezzel együtt a mitológiájuk lenyűgöző, tele van titkokkal, jóllehet semmi sem tökéletesen világos benne.

 

A navahó pap, Hasteen Klah, azt állítja, hogy a zuni, a hopi és a navahó nemzetek közös eredettel bírnak. Mindnyájan a földből jöttek elő, pontosabban, egy föld alatti világból érkeztek a felszínre barlangokon, kürtőkön és más egyéb nyílásokon át, amelyek mindegyike a mi felső világunkhoz kapcsolódik.

 

Ezt követően három nemzetre különültek el. Mindent a különleges erejű „Örökkévalóktól” (a „szuperemberektől” vagy a „szuperlényektől”) kaptak. Szent nyelvük is egyfajta ajándék volt a navahók részére.

 

„…Ezt a nyelvet az Örökkévalóktól kaptuk, nem is tudom hány évezreddel ezelőtt.” – mondotta volt egy interjúban ifj. John Brow, Navahó Kód Beszélő. A „Navahó Kód Beszélők” minden olyan támadásban részt vettek, amelyeket az Egyesült Államok Tengerészete irányított a Csendes-óceánon 1942 és 1945 között. Ők mind a hat tengerészeti hadosztályban, tengeri támadó zászlóaljban és tengeri ejtőernyős egységben szolgáltak oly módon, hogy a saját anyanyelvükön – egy olyan kódon keresztül, amit a japánoknak sohasem sikerült feltörniük – közvetítették az üzeneteket rádión, illetve telefonon keresztül.

Ez ennek a népnek a nyelvében rejlő igazi hatalom és mágia!

 

 

Ez az eredeti, Hasteen Klah által készített rajz a navahó kozmogóniai mítosz egyik epizódját jeleníti meg. Klah szerint a navahók először 3000 évvel ezelőtt tűntek fel egy olyan ponton, amit La Platte hegységnek hívnak Coloradóban. A navahók által szentként tisztelt négy hegy: a LA Platte hegy, a Taylor hegy, a Navaho hegy és San Francisco hegy. Miközben ez a három nemzet a föld alatt volt, a négy hegylánc  velük együtt lent volt.

 

A Navahók így tartják: „Nekünk adták a vidéket és azt mondták nekünk, hogy védjük meg a négy szent hegység között megbúvó helyeket. Ma ennek a vidéknek minden része a miénk. Az Örökkévalók közölték velünk, hogy amíg a négy hegység között élünk, addig a négy szent hegy gondunkat fogja viselni.”

 

Úgy hiszik, hogy az isteneik, akinek a neve Yé’ii, adományozták nekik a négy szent heggyel (világgal) övezett anyaországot, ami az iránytű négy kardinális pontját jelképezi, illetve a következő négy világot:

 

Sisnaajini – a keleti hegy (Mt. Blanca, Colorado déli-középső részén helyezkedik el)

Tsoodzil – a déli hegy (Mt. Taylor, Új-Mexikó észak-nyugati részén található)

Dook’o’oosliid – a nyugati hegy (San Francisco Peaks, Arizona észak-nyugati részén van)

Dibe Ntsaa – az északi hegy (Mt. Hesperus, Colorado dél-nyugati részén található)

 

További két nagy jelentőséggel bíró hegy található még Új-Mexikóban: Chooli’i (Gobernador Knob) and Dzil Na Ood il ii (Huerfano Peak).

 

Miért jöttek elő a navahók a föld alól?

 

 

Vajon a navahók őseit esetleg valamiféle kapcsolat fűzte ama rejtélyes, vízözön előtti faj tagjaihoz, akik a történelem előtt elsüllyedt atlantiszi földrészről érkeztek?

 

Ezek az atlantisziak szerencsésen túlélték a kataklizmát a Földön és menedékre leltek a föld alatti óvóhelyeken, majd pedig vademberekké váltak?

 

A navahóknak van egy nagyon érdekes védelmező daluk, amely egyértelművé teszi, hogy az indiánok mágikus fegyvereket kaptak a földönkívüli istenektől.

 

Most én vagyok az emberek között a földönkívüli istenek csapása.

Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

A hegycsúcsok súrolnak. Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

Most a hajdan volt korszak gyönyörű nyomát tapodom. Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

Most a víz leszármazottja vagyok az emberek között. Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

A hegytetők vize illet. Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

Most a hajdan volt korszak gyönyörű nyomát tapodom. Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

Most a mennydörgés villámlása vagyok az emberek között.

Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

Megérint az ég magassága. Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

Most a hajdan volt korszak gyönyörű nyomát tapodom. Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

Most Altsodoniglehi vagyok az emberek között.

Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

A föld hegytetői súrolnak. Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

Most a hajdan volt korszak gyönyörű nyomát tapodom. Most a mágikus fegyverekkel bíró földönkívüliek között vagyok.

(Ez a navahóknak, Észak-Amerika legnagyobb törzsének a „védelmi dala”)

 

Miféle mágikus fegyvereket kaptak a navahók és kik voltak valójában ezek a földönkívüli istenek?

Vajon ugyanazokról az isteni lényekről hallhatunk más ősi népek beszámolóiban is a világ más tájain? Olyan ókori kultúrákban, mint amilyen a görögöké, az egyiptomiaké, a keltáké volt sok egyéb mellett, amelyek idején az őslakosok szemtanúi voltak az istenek mágikus csodatételeinek?

 

Egyes esetekben, miként azt Achilles is közli, ő is egy mágikus fegyvert kapott az istenektől. Ő így meséli:

„Édesanyám, az istenség ezekkel a fegyverekkel ajándékozott meg. Ezek között vannak olyanok, amelyek a halhatatlanok munkája, egyetlen halandó sem lenne képes elkészíteni azokat.”

 

Achilles boldog volt, amikor a kezében tarthatta Héphaisztosznak, a tűz, a fémmegmunkálás és a kőművesmesterség hatalmas olimposzi istenének fénylő ajándékait.

 

http://www.crystalinks.com/

 

 

A navahók hét fő istenséget ismernek el. Figyelmet kellene szenteltünk a navahók által imádott egyik jelentős istenségnek. Az ő neve Bakochiddy, s egyike a hét fő istennek. Ő fehér bőrű volt világos vöröses hajjal és szürke szemekkel.

 

 

A vörös, illetve szőke hajú, fehér bőrű istenségek több ősi műveltségben is említésre kerülnek. Ezekkel az érdekes istenekkel találkozunk Írországban, Skandináviában, Egyiptomban, Spanyolországban, egyszerűen mindenhol. Lehetséges-e, hogy Bakochiddy a Fénylők/Ragyogók egyik tagja volt? A Fénylők a világ minden táján megjelentek, mivel az ő kötelességük és feladatuk volt a műveltségek létrehozása és az emberiség vezetése.

A legenda szerint Bakochiddy apja a napsugár, míg anyja a nappal volt.

 

Ő az égbe emelkedett fel és bizonyos szempontból az élete párhuzamba állítható Krisztuséval. Kahothsode, a halisten gyermekének elrablása miatti bosszúból hatalmas áradást teremtett. A pusztítás elől menekülve jöttek a föld felszínére a zunik, a hopik ls a navahók.

 

A legtöbb esetben a földalatti világok lakói egy olyan kozmikus katasztrófának a túlélői, amely véget vetett Atlantisznak. Valójában nagyon is lehetséges, hogy a Navahók és őseik valaminemű kapcsolatban állnak az atlantisziakkal.

 

Fő isteneik: a Nap, a nagy hatalmú; a Változékony Nő, az a hőn szeretett istennő, aki a földben rejlő megújító erőket testesíti meg; valamint gyermekeik, a földönkívüli istenek, a Hős Ikrek, a Gyilkos Szörnyeteg, a Vízben Született és sok más hasonló lény.

 

A navahók képírásai és híres homokfestményei olyan szimbólumokat ábrázolnak, amelyeket a legendás emberi hősökről készült homokfestményeken szoktak használni, illetve olyan természetfeletti lényeket is mutatnak, akik ezeket a hősöket kísérik a mítoszokban és a legendákban. Ugyanakkor olyan természetes jelenségeket is megjelenítenek, mint amilyen a szél, a felhők, a növények, az állatok és a viharok, s megeshet, hogy emberek személyesítik meg ezeket. Példának okáért, a villámlás jelenségéről azt hiszik, hogy az Örökkévalók egyik eszköze.

 

A navahó emberek lenyűgöző gondolkodásmódja szerint a különböző természeti jelenségek sokféle úton-módon teljesíthetik be ugyanazt a dolgot!

 

Alapjában véve a két legismertebb ösvény a Szépség Útja és a Gonosz Útja.

A villámlást alkalmazhatjuk a Szépség Útján, amikor is védelmet szimbolizál, akárcsak a Szivárvány. A Gonosz Útján ez egy olyan veszélyes fegyver, ami még gyilkolni is képes.

 

Sok időt vesz igénybe a navahók kifinomult kozmogóniájának és a világegyetemről alkotott valódi elképzelésének a tanulmányozása.

 

Sokkal több időre lesz szükségünk, ha a navahók nagyon is összetett gondolkodásmódját szeretnénk megérteni.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/navajopeople.php#ixzz3IbTfLyuk

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..