Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Négy Lépcső szertartása

A napvallás egyik fő célkitűzése, hogy megteremtse az emberek számára azokat a spirituális „alapanyagokat”, így azokat az energiákat és szellemiséget, amelyek a teljesség eléréséhez nélkülözhetetlenek.

 

A napvallás a követői kezébe adja azt a fajta szertartásosságot és filozófiát, ami az eggyé válást eredményezi. A mai emberek nem egyek Önmagukkal, nem élnek egységben a saját isteni lelkükkel vagy Énjükkel. Ezt sokan érzik is belül, illetve a belső egység hiánya sokféle testi, lelki és szellemi betegségben megnyilvánulhat az ember számára.

 

A napvallás filozófiája szerint a lélek akkor igazán önmaga, amikor felszabadult. De a legtöbb ember számára a végső felszabadulás állapota csak a halállal következhet be, vagyis amikor elhagyja a testét. Addig inkább függőségben és rabságban él.

 

 

A napvallás lényege, hogy még testben élve érheti el az ember a szabadságot. E folyamat során a lelke kiteljesedik. Ily módon az isteni Én az anyagi valóságban képes megdicsőülni. Ehhez az szükségeltetik, hogy mindenki az egyedi sorsútján járva teremtse meg saját felemelkedésének a lépcsőfokait. Ebben segít a négy lépcső szertartása.

 

A négy lépcsőfok, amit minden embernek előbb vagy utóbb meg kell teremtenie az életében, ha még testben élve fel kíván emelkedni a szabadság állapotába, a következő:

 

  1. Egység,
  2. Harmónia,
  3. Béke,
  4. Szeretet.

 

Ez a négy lépcső vagy pillér, amely nemtől, kortól, társadalmi státusztól és egyebektől függetlenül mindenkinek az önmegvalósításához hozzátartozik.

Ez a négy lépcső adja azt a teljességet és eggyé válást, aminek a hatására az ember Istenhez emelkedhet.

 

A négy lépcső szertartása a teremtés azon energiáit és szellemi esszenciáit idézi meg, amelyek a teljesség lehetőségével ajándékozzák meg az embert. Ez a rítus felvértezi a részvevőt az egység, a harmónia, a béke és a szeretet lépcsőfokainak megteremtéséhez szükséges szent eszközökkel, amelyek a saját felső Énjéhez vezetik el.

Rendszeresen végezve a megélő rájön arra, hogyan tudja ezeket az alkotórészeket kifejleszteni magában, és miként tudja eggyé varázsolni őket. Amikor ez az azonosulás sikerrel végbemegy, akkor eléri a megvilágosodás állapotát.

 

 

A beavatotti rend azt állítja, hogy amíg az embernek nem sikerült legalább egy lépcsőt felépítenie az életében, illetve nem érti meg, hogy miért éri ez meg számára, addig kóborló lélek marad. Aki pedig belevág ebbe az útba, abban e négy őselv otthonra lel és munkálkodni kezd.

Minél jobban kibontakozik a Fényben Élőben a lélekkel való eggyé válás folyamata, annál magasabbra emelkedik a tudatossága.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..