Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A nemkívánatos gondolati mágia

Ezúttal nem egy piramis belső kamrájában való meditációról, nem is Magyarország szent helyein való töltődésről és még csak nem is a magasabb dimenziók szemkápráztató tüneményeiről lesz szó, hanem egy sokkal prózaibb dologról: a gondolatok erejéről.

 

Az ember egyszer csak belecsöppen ebben a spirituális tengerbe – mostanában egyre többen –, majd úgy érzi, hogy viszonylag könnyen azonosul az alaptanításokkal, mely szinte mindenhol ugyanaz: reinkarnáció, karma, végtelen teremtő tudat, az ember Isten kicsinyített képmása és egyfajta szuperlény potenciáját magában hordozó teremtmény, akinek van harmadik szeme és spirituális jövőképe, és így tovább. Gyorsan elsajátítja az alapokat és közben észre sem veszi, hogy átsiklik a lényeg felett: álmokat kezd kergetni.

 

http://psyhelp-now.org.ua/

 

A gondolatok teremtő erejéről mindenkinek van némi fogalma. Úgy tűnik, hogy a spirituális előadások és tanácsadások során megfogalmazott álmok tetszetősek, vonzók és könnyen hihetők. Ilyenkor az ember úgy érzi, hogy az idő neki dolgozik és már csak pár lépés választja el a céltól. Valóban így van ez? Ha így volna, akkor miért nem érnek révbe az emberek? Miért nincs az életükben harmónia? Miért görcsösek? Miért aggodnak önmaguk és/vagy a világ sorsa felett?

 

Először is, nem árt tisztázni, hogy nincs helyes út helyesen kitűzött cél nélkül. A megvilágosodás pedig véleményem szerint nem cél, hanem egy szükségszerű állapot, amit csak azok érhetnek el, akik tökéletesen azonosulnak a bennük lévő transzcendens énnel. Minden meditáció, szív csakrát és harmadik szemet fejlesztő gyakorlat és spirituális technika ezt szolgálja. De közben nem volna szabad megfeledkeznünk arról, hogy mindennek ára van. Ezen „ár” csupán egyik eleméről szeretnék pár gondolatot a figyelmedbe ajánlani: a gondolatokról lesz szó.

 

Minden ember valamennyi gondolatát beleüríti egy nagy energiaóceánba. Itt most beszélhetnénk ennek az óceánnak a tisztaságáról és szennyezettségéről, de a lényeg, hogy ürítünk. Az individuum nincs könnyű helyzetben, mert az óceán manapság inkább visszahúzza, mintsem támogatja a tisztulni vágyót. A szabad akarat abban áll, hogy mi teszünk-e egyáltalán azért, hogy minél tisztábbak legyenek a gondolataink, vagy csak várjuk a sült galambot. S ha teszünk, akkor hogyan tesszük.

 

Jó pillanatainkban, boldogok vagyunk és örülünk, ha pedig rossz passzban vagyunk, akkor csüggedünk, szomorkodunk. Ez persze nem jó így, mivel könnyen lerombolhatjuk mindazt, amit korábban felépítettünk. Tehát nagyon figyeljünk oda arra, hogy mikor, mennyi ideig vagyunk „negatív” tudatállapotban, lehangolva, sodródva, mert ilyenkor is vannak ám gondolataink, amelyek a sorsunkat befolyásolják és programozzák!!! Sok ember nem veszi észre – vagy nem akarja észrevenni –, hogy ellenáramlatokat kelt a korábbi pozitív gondolati folyamataival szemben.

 

http://3.bp.blogspot.com/

 

Mi számít ellenáramlatnak? Minden, ami gyengít és roncsol. Tehát nem arról van szó, hogy olykor szünetre van szükségünk és rábízhatjuk magunkat a sors jó áramlataira – merthogy ilyen is van –, hanem arról, amikor az ember megfeledkezik önmagáról, a pozitív hangoltságról, a céljairól, a rendszerről, amit addig követett, és átadja magát valami sötét, lehúzó, passzív energiának.

Ilyenkor ébernek kellene lenni és más perspektívából kellene az életre tekinteni. Hiszen itt én döntöm el, hogy honnan nézem a dolgokat és honnét nem érdemes. Az élet nem arra való, hogy felesleges dolgokra pazaroljuk. Állítom, hogy az önsajnálat felesleges. A félelem felesleges. A düh felesleges. És így tovább. Sőt ezek valóságos kelepcék, amelyekből nehéz kikecmeregni.

 

Akad olyan helyzet, amikor a Sors ezeken a nehéz helyzeteken keresztül tanít, sőt olykor kis mennyiségben nagyobb motiváló erő egy kényszerhelyzet vagy krízis, mint egy szép bölcselet, de nagy mennyiségben már felborítja az egyensúlyunkat és eltérít a célunktól. Ha a félelem – vagy bármilyen más negatív minta – eluralkodik rajtunk, akkor észrevétlenül, de a sötétség ver sátrat a fejünkben. A sötétség valami olyan dolog, ami ismeretlen a számunkra. Tehát nem semmi, csupán sötétségbe burkolózó. Rögtön megvilágítom! Egy dühös ember nem veszi észre, hogy mit tesz, nem méri fel tettei következményeit és nem ismeri fel, hogy végtelenül gyengévé vált. Egy félelemben élő ember szintén nincs tudatában annak, hogy mit követ el maga ellen és milyen jövőt készít elő magának és másoknak. Merthogy a minta ragadós ám!

 

Honnan lehet tudni, hogy ezek az emberek „gyengék” és tovább gyengítik magukat? Onnan, hogy nem tudják leállítani magukat! Nem tudnak megálljt parancsolni bennük tomboló gondolati viharnak. Az igazán éber és pozitív gondolkodású ember képes megálljt parancsolni a belső negatív hangjának. Az igazán bátor ember megzabolázza a belső kényszereit, féktelen ösztöneit és nemet mond a belső démonainak. Következésképpen nem teremt magának egy nemkívánatos gondolati mágiát.

 

A gyenge ember sokszor csak gyávaságát és erőtlenségét palástolja azzal, hogy keménynek mutatkozik és él az agresszió eszközeivel, miközben pedig valójában azt történik, hogy alulmarad a saját belső konfliktusában. Győz benne a „probléma”. Az ilyen ember képtelen feloldani a belső konfliktusait, ami nyilvánvalóan fejletlenségére vezethető vissza, azaz valamit még tanulnia kell az életben. Ez viszont általában nem szokott megfelelni az önmagáról kialakított, természetesen pozitívnak beállított énképének, így elköveti a következő óriási hibát: megszólal és elkezdi mesélni az élettörténetének bizonyos epizódjait másoknak. A gond csak az, hogy mivel eleve nem a valóságot látja magában, így kifelé sem így fogja kommunikálni a múltját és a szerepjátékait. Így negatív gondolatai immáron újabb fázisba lépnek: meghamisítja a valóságot – ez persze részben öntudatlanul történik, részben viszont nem. És itt kezd második sebességi fokozatba kapcsolni a negatív gondolati teremtő erő, s itt kezd bevonni másokat is játékba. De vajon ő irányítja még mindig az eseményeket? (folyt. köv.)

 

Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..