Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Neptunusz hatásai: sötét felhők gyülekeznek?

Kevesen tudják, mert rohanó életükben nem jut elég idejük a csillagos égboltot fürkészni, vagy mert nincsenek olyan képességeik, amelyek révén megtudhatnák, hogy a minket érő milliónyi hatások közül melyek dominálnak aktuálisan. Mibe kapaszkodhatunk mostanság? Milyen pozitív szellemi erőkhöz forduljunk júliusban ahhoz, hogy kiálljuk ennek az időszaknak a sorsszerű szakítópróbáit?

 

Előre jeleztük, hogy 2012-ben sok hullámhegy és hullámvölgy lesz életünk spirituális tengerén. Ezt lehet úgy értelmezni, hogy aki nem veszi fel a kívánt fordulatszámot, az sajnos bukdácsolni fog és úgy érezheti majd magát, hogy a Sors őt kemény próbatételek elé állítja. Viszont, úgy is gondolhatjuk, hogy sok pozitív irányba mutató változtatási lehetőség adatik az ember számára.

Nemrégiben szuperegyüttállásról és Vénusz-tranzitról számolhattunk be, majd egy angyali energia nyílt meg. Ezúttal a Neptunusz hatásait élvezhetjük minden értelemben: ki birkózhat vele, ki emelkedhet általa. Ezek után vegyük sorra főbb vonalakban, hogy mire érdemes a szokásostól is jobban odafigyelnünk!

 

A művészi hajlamok iránti kreatív energiákat támogatja a Neptunusz, miként az élet misztikus oldalának a megközelítését is. Ellenben, akinek természete könnyen befolyásolható és sokszor elbizonytalanodik magában, annak kétszeres erővel kellene figyelnie önmagára, hogy ne legyen kibillenthető a béketűréséből.

 

Ez az időszak sok olyan üzlet megkötésének kedvez, amely nem teljesen legális és átlátható. Vigyázzunk, hogy ne keveredjünk rossz alkukba. Üzlet alatt mindenféle megállapodás értendő, nem csak a klasszikus szerződések. Hovatovább, a Neptunuszban megvan a hajlamosító erő a csalásra és a félrevezetésre.

 

Aki tanulni vagy tanítani szeretne, annak érdemes belefognia, mert támogatott. Arra viszont ügyeljünk, hogy kényes kérdések tekintetében ne keveredjünk konfliktusokba a rokonainkkal, mert a neptunikus hatás szinte ingerli a vitakészséget.

 

Kedvező időszakban vagyunk a személyiségfejlődés szempontjából. Ráérezhetünk arra, hogy mit jelent számunkra a család és a haza. Persze lesz, akinél ez éppen fordítva fog elsülni és elmagányosodással fog járni. Ne feledjük, a döntés a miénk!

 

Sok vallási és filozofikus gondolat talál majd gazdára, terjed a spiritualitás és fokozódik az emberekben a nyitottság a szellemvilág felé, még ha ez a vonzalom sokszor nem is tudatos.

 

A Neptunusz most sem hazudtolja meg önmagát, mert a titokzatosság, a rejtettség, az okkultista hajlamok felerősítése részben az ő asztala. Ebben a ciklusban támogatja az ember spirituális énjének kimunkálását és az önmegvalósítást. Aki berzenkedik ezektől, azt irritálni fogja.

 

A párkapcsolatokat erőteljesen megviselheti a neptuni hatás. Sokan feltehetik maguknak a kérdést, hogy vajon megéri-e még nekik nyűglődni a régi kapcsolatukban. Sok válás és az új dolgok iránt vágyódás jellemzi ezt az időszakot. A Neptun ugyanakkor szerencsés fordulatokat is indukál, amennyiben a régi sérelmek és hibák még orvosolhatók. Ilyenkor a bolygó „felrázó”, felébresztő szerepe erős.

 

A személyiségfejlődésnél külön démonnak számít az önimádat, amikor teljes magabiztossággal és elvakultsággal hiszünk a tökéletességünkben. Az elismerés és a különcség sokszor elhomályosíthatja a tisztánlátásunkat ilyen időkben.

 

A Neptunusz intenzíven motiválja az ember lelki világát: sokan szeretnének kitörni a helyzetükből, bizonyítani és változtatni a sorsukon, de nem árt odafigyelni arra, hogy csak az őszinte és tiszta út hoz tartós sikereket bármilyen életterületről is legyen szó.

 

A Neptunusznak van olyan sötét oldala, amely lassan hálózza be energiáival a személyiséget és fokozatosan győzi meg az embert arról, hogy nem legális és nem tiszta eszközökhöz nyúljon: függőségek és az egészséget veszélyeztető szerek mind-mind egyfajta mesterséges tudatállapot-változást idéznek elő az emberben. Mi inkább törekedjünk az önerőből végzett szellemi-lelki gyakorlatokra, meditációkra és belső utazásokra, s ne kockáztassunk!

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..