Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Nobel-díjas tudós DNS-t teleportált egyik helyről a másikra

A tudományos világ kétségtelenül napról napra egyre rejtelmesebbé válik. Példaként szolgál erre a kvantumfizika, a parapszichológia és más egyéb területek világában tett megannyi felfedezés, amelyek feszegetik a jelenleg elfogadottnak számító tudományos ismereteink kereteit. Az ideológiai fordulatokra már több ízben volt példa a történelmünkben. Ilyen volt, amikor a világ laposból egyszerre csak kikerekedett, s az emberek hitetlenkedni kezdtek és az új elmélet szószólóit istenkáromlással vádolták.

 

Néhány nagyszerű tudományos példa kétségbe vonja ezeket a jelenlegi, egyébként régóta önmagukat tartó elméleteket: a kvantum-összefonódás a tudatosságnak a fizikai rendszerekre gyakorolt hatásait vizsgálja. Ilyen például a kvantum kettős rés kísérlet, a placebo-hatás vagy a távgyógyítás többek között.

 

1.1

 

Egy másik remek példa a teleportáció, mivel számos érdekes, ezen a területen tett felfedezés a jelek szerint – legalábbis részben – tudományos ténnyé változtatja a tudományos-fantasztikumot.

 

E cím azt igazolja, hogy lehet DNS-t teleportálni. Olybá tűnik, miként az más „másodlagos” témákkal lenni szokott, amikor tudománnyá válnak, hogy az olyan jelenségek, mint amilyen ez is, kemény kritikába és ellenállásba ütköznek a tudomány továbbra is vaskalapos apostolai részéről. Ennek dacára valóban sikerült DNS-t teleportálni? A hírnevét és a hitelességét tekintve, a teleportáció különféle típusaira, a fekete költségvetésre és egyebekre vonatkozó tanulmányokkal egybe vetve, hajlok arra, hogy a legjobbat feltételezzem.

 

Az önmagát teleportáló DNS

 

Luc Montagnier, Nobel-díjas tudós, aki korábban a HIV-vírussal és AIDS-szel kapcsolatos munkáiról vált ismertté, kijelentette, hogy bizonyítani tudja, hogy a DNS létrehozható önmaga teleportált „kvantum lenyomatából”. Ez a felfedezés – mennyiben elnyerné a tudományos világ támogatását – „az elmúlt 90 év legjelentősebb olyan kísérletét jelentené, amely megkövetelné a modern kémia teljes fogalmi keretének újraértékelését”.  – Jeff Reimers elméleti kémikus szerint, aki az ausztráliai Sydney Egyetemen tanít. (source)

 

A kísérlet során két egymás mellé helyezett, de fizikailag elválasztott kémcsőt helyeztek egy réz tekercsbe és rendkívül alacsony, 7 Hertzes elektromágneses mezőnek tették ki.

Az apparátust elszigetelték a Föld természetes mágneses mezőjétől, így nem volt semmilyen interferencia. Az egyik kémcső egy megközelítőleg 100 bázisból álló DNS-darabot tartalmazott, míg a másik a vízen kívül semmi egyebet. (source) (source) (source) (source)

 

Nagyjából 17 óra elteltével a géntöredék – Montagnier szerint – mindkettő kémcsőben kimutatható volt – még abban is, amelyik csupán vizet tartalmazott.

 

Jóllehet Montagnier állításait több tudós részéről is kritika érte, általános egyetértés volt a tekintetben, hogy ezeket az eredményeket tovább kell kutatni. Példának okáért, Giuseppe Vitiello, az olaszországi Salernói Egyetem kutatója, bizonyos a kísérlet megbízhatóságában.

 

1.2

 

 

Greg Scholes a kanadai Toronto Egyetemről, aki tavaly a növényekben végbemenő kvantumhatásokat demonstrálta, kijelentette, hogy „a biológiai kísérletek határozottan érdemlegesnek tűnnek, s nem hajlandó kétségbe vonni azokat.” (source)

 

Manapság számos teleportációs áttörésre kerül sor. Az egyik ilyen eset Rainer Blatt munkájának része, aki az Innsbrucki Egyetem professzora. Neki kollégái segítségével elsőként sikerült atomokon teleportációt végrehajtani. Munkáját a Nature magazinban tette közzé. (source)

 

Egy másik vizsgálat, amely a Queenslandi Egyetem fizikus csapatának tollából született és a 2013-as Nature magazinban került publikálásra, sikeres teleportációról számolt be szilárd halmazállapotú rendszerek esetében. (source) Ez egy olyan folyamat, melynek során kvantuminformációkat lehet átvinni egyik helyről a másikra az információk fizikai hordozása nélkül. Ez az úgynevezett összefonódási jelenség miatt vált lehetővé.

 

A Marylandi Egyetem és a Michigani Egyetem Joint Quantum Institute csapatának sikerült egy kvantumállapotot közvetlenül az egyik helyről egy másikra teleportálni tekintélyes távolságból. (source)

 

A teleportációnak többféle kategóriája létezik. A kvantumfizikától eltekintve léteznek a teleportáció más típusai is, mint amilyen az élettelen tárgyak és az emberek pszichikai eszközök révén történő „átszállítása”.

 

„A magam, továbbá számos kormányon belüli és kívüli kollégám számára is ismeretessé vált, hogy a Védelmi Minisztérium tudományos úton (régóta) kutatja és külön dokumentálja a különleges teleportációt.” – Eric Davis, Ph. D. FBIS

 

A Kínai Népköztársaságban 1981 szeptemberében megjelent egyik tanulmányban (Ziran Zazhi, Nature magazin) arról tudósítottak, hogy „tehetséges gyerekek” képes voltak kisebb fizikai tárgyak egyik helyről a másik helyre történő teleportációjára. Olyan tárgyakat teleportáltak, mint amilyenek az órák, böglyök és más rovarok, rádió mikroadók, fényérzékeny papírok és egyebek. Az emberi test szokatlan képességeivel végrehajtott tárgymozgatásokról szóló kísérletek címet viselő tanulmány (Shuhuang et al., 1981), feltárta, hogy a résztvevők előzőleg egyszer sem érintették meg a tárgyakat.  A teszteket vak és dupla vak feltételek mellet egyaránt végrehajtották, és a kísérletbe bevont kutatók a különféle kollégák közül, valamint a Védelmi Minisztérium szektoraiból kerültek ki.

 

Ezen túlmenően a tudósok olyan vizsgálatokat is folytattak laboratóriumi körülmények között embereken, amelyek figyelemre méltó eredményeket hoztak: a megfigyelt személyek olyan fizikai objektumokat írtak le, melyeket előzőleg nagy távolságra található helyen rejtettek el. (source)

 

A tudományos világban történő különös dolgok felsorolása soha nem ér véget. Úgy vélem, hogy a tudományos világ és a publikációk, valamint a „fekete költségvetés” politikai vetületei átgondolásra érdemes dolgok, amikor a tudományos világ kerül terítékre, illetve amikor arról van szó, hogy melyik kutatást hozzák nyilvánosságra, s hogy az elménk mit hajlandó megvizsgálni, függetlenül attól, hogy mennyire nehéz lehet az adott dolgot elfogadni.

 

Fordította: Száraz György

Forrás: http://www.riseearth.com

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..