Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A PHILADELPHIA KÍSÉRLET

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

TÉNYEK ÉS TEÓRIÁK

 

Egy különleges összeesküvésről lesz szó, amelyben a tudomány, a spiritualitás és a fantázia szálai szövődnek össze egymással. A hadiipar kutatásai olykor messze az emberi ész határain túlra merészkednek és olykor bizony sikerrel járnak. De ki tudja, hogy milyen célokat szolgálnak majd egykoron a forradalmi innovációk?

 

AMIT TUDNI LEHET

 

A második világháború alatt az Amerikai Haditengerészet zsenijei a tökélyre kívánták fejleszteni az álcázási technológiájukat annak okán, hogy hadihajóik láthatatlanná váljanak az ellenséges felderítők számára. Ennek érdekében a legelképesztőbb fizikai teóriákat is bevetették, hiszen a világ jövője és békéje volt a tét. Az elektromágnesességet akkor már igen sok fizikus koponya kutatta és a téridő szerkezetéről is számos jobbnál jobb modell született. Elegendő talán Nikola Tesla vagy épp Albert Einstein nevét említenem e tárgykörben. Az alapötletet az szolgáltatta, hogy ha egy igen erős mágneses mezőt hoznak létre egy test körül, akkor a tárgy különleges változásokon megy keresztül. Ha sikerül eltalálni a megfelelő paramétereket, akkor gyakorlatilag láthatatlanná válik a test. A kutatási program fedőneve Rainbow Project, azaz Szivárvány-terv volt.

 

A kísérlet helyszíne az amerikai haditengerészet philadelphiai kikötője volt. A kísérleti nyúl szerepére ezúttal a USS Eldridge DE-173 kísérő rombolót szemelték ki. 1943. júniusban (más források szerint 1943. július 22-én 9 órakor) végezték el az első kísérletet. A szemtanúk szerint az Eldridge-et egy zöldessárgás ködfelhő lengte körül és mintegy 10-15 percre eltűnt mind a radarok, mind a vizuális megfigyelők elől háborítatlan vízfelszínt hagyva maga után. A fedélzeten cirka 100 fős legénység tartózkodott és számos megfigyelő berendezés, fegyverek, egyszóval minden, ami egy hadihajó sajátja.
Létezik a Philadelphia-kísérletnek olyan változata is, amely arról számol be, hogy a zöldessárga ködfátyol mindvégig érzékelhető volt, sőt egyesek a hajótest vízkiszorításának megfelelő lenyomatot is látni vélték a vízben.

Amikor a kísérlet véget ért, a következőket tapasztalták: a hajó a legénységgel együtt újra látható vált, külsérelmi nyomokat nem vettek észre rajta, látszatra minden és mindenki épségben túlélte a kísérletet, viszont a legénység rosszullétről, fejfájáról, szédülésről és remegésről panaszkodott.
A következő próbálkozásra októberben került sor. 1943. október 28-án 17:15-kor hajtották végre a második tesztet. Ez nem várt meglepetést okozott. Ugyanis azt történt, hogy ismét megjelent a misztikus homály a hajó körül, illetve helyén, viszont körülbelül a harmincadik másodpercben egy kék villanást követően szőröstől-bőröstől minden eltűnt a szakértők szeme elől, beleértve a ködöt és az egyéb jelenségeket is. Mintha elpárolgott volna a hadihajó a legénységgel együtt, a műszerek pedig semmit sem jeleztek, megnémultak. Tanácstalanul pislogtak a kutatók, fogalmuk sem volt, hogy a kísérlet tovább finomított beállításaival mit idéztek elő.
Éppen azzal egy időben, hogy Philadelphiában eliminálódott az 1300 tonna vízkiszorítású hadihajó, a helyszíntől 350 kilométerre fekvő norfolki haditengerészeti bázis radarján, valamint a közelben állomásozó SS Andrew Furuseth kereskedelmi hajó legénysége előtt néhány percre teljes életnagyságban, zöldes ködbe burkolva megjelent a romboló. Ezután kék villanás következett és mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga ismét előbukkant Philadelphiában a szemtanúk legnagyobb megrökönyödésére.

 

A második kísérletnek mélyre hatolóbb nyomai maradtak, ugyanis sokféle sérülést szereztek a legénység tagjai, sőt egyesek eltűntek. Városi legenda, vagy sem, de egyes tengerészek részleges, illetve teljes láthatatlanságot produkáltak hetekkel a kísérletet követően, amit fejfájás, émelygés, hányinger és eszméletvesztés kísért. Ezek után a haditengerészet jobbnak látta az egész projekt felfüggesztését és elnapolását.

 

FURCSASÁGOK ÉS KÖDÖSÍTÉSEK?

Az ötvenes években váratlanul előkerült Carl M. Allende nevű tengerész, aki maga is az Eldridge legénységéhez tartozott. Ő elmesélte sztoriját Morris Ketchum Jessupnak, egy asztrofizikusnak. Jessup hiába kezdett nyomozásba a kísérletet illetően, mindenhol csak falakba ütközött. A US Navy Kutatási Irodájától azt a választ kapta, hogy ők soha nem folytattak láthatatlansággal vagy a teleportációval kapcsolatos kísérleteket. Jessup 1959-ben Floridában öngyilkosságot követett el.

( Maga a teleportáció a fizikai rendszer állapotának megsemmisítése és későbbi előállítása más helyen összefonódott állapotok és klasszikus kommunikáció segítségével. A kvantumteleportáció pedig egy olyan módszer, amely kvantumállapotok továbbítására szolgál és ehhez nem szükséges még az sem, hogy a küldő és fogadó fél közt létezzen valamilyen kvantumkommunikációs hálózati kapcsolat. Ez utóbbi elmélet Charles Bennett nevéhez fűződik.)

A hivatalos igazsághoz hozzátartozik, hogy William S. Dodge hadnagy, az SS Furuseth fedélzetmestere írásban tagadta, hogy az ominózus napon a hajójáról bárki észlelte volna Norfolk partjainál az Eldridge-et.

Ezután az USA Hajózástörténeti Központja közleményben tudatta, hogy az Eldridge 1943 júliusáig nem is futott ki a tengerre, így nem vehetett részt semmiféle kísérletben. Majd pedig az Eldridge szeptembertől novemberig az Atlanti-óceánon teljesített szolgálatot, ergo nem vehetett részt a második kísérletben sem.

Talán a leghíresebb, a Philadelphia kísérletről szóló összefoglalás, amely 1978-ban jelent meg Charles Berlitz és William Moore tálalásában. Később pedig tudományos-fantasztikus filmek készültek a teória alapján.

 

FELTÉTELEZÉSEK ÉS ELMÉLETEK

HITLERTŐL LOPOTT TECHNOLÓGIA

A náci Németországban állítólag már a ’30-as években lázas érdeklődés övezte a földönkívüli űrhajókra emlékeztető tulajdonságokkal rendelkező repülő szerkezetek előállításának titkát. Hitler víz(b)en és levegőben közlekedő csodamasinákat kívánt előállítani, amelyek háború esetén a győzelmet szavatolhatták volna neki. A német hadiipar energiákat nem kímélve folytatott kutatásokat a csodafegyverek megalkotására. Ehhez az ötletet Hitler okkultista körökből merítette. Egyesek ettől is tovább mennek és feltételezik, hogy Hitler földönkívüli technológiák birtokában volt, és négy ufóval is rendelkezett, amelyek közül kettő még működőképes volt.

Mindenesetre annyi bizonyos, hogy Dr. Hans Friedrich Kammler SS Gruppenführer vezetésével egy tudósokból álló kompánia kifejezetten a teleportáció és az antigravitáció megoldásán fáradozott. Időközben azonban az Egyesült Államokba menekülő német származású tudósok magukkal vitték a terveket. Ilyen volt például Einstein.
TESLA TELEPORTÁCIÓS ELJÁRÁSA

Újabb teória arról számol be, hogy Nikola Tesla, a szerb származású feltaláló zseni dolgozta ki a mágneses rezonancián alapuló teleportációs eljárást 1939-ben. Tesla neve alatt egyébként 146 szabadalmat jegyeztek be. Állítólag a hatóságoknak csak Tesla tisztázatlan halála (1943) után sikerült a feljegyzéseit magukévá tenni és ezek alapján indították meg gőzerővel a nagyszabású Philadelphia-projektet.

Megjegyzendő, hogy Nikola Tesla egy olyan sugárfegyver terveit is megalkotta, amit az amerikai kormányzat 1947-ben titkosnak nyilvánított, majd később beleillesztette a csillagháborús tervébe.
IDŐUTAZÁS TÖRTÉNHETETT?

Létezik olyan alternatíva is a Philadelphia-kísérletre, amelyik időutazásnak titulálja az egész folyamatot és a számítások helytelenségét, illetve a felkészületlenséget és a járatlanságot jelöli meg az emberi tragédiák kiváltó okaként. Szerintük a nem várt időutazással együtt járó anomáliák okozták az eltűnéseket, a csonkításokat, valamint az utólagos lelki, mentális és fizikális zavarokat a legénység körében. Azt egyelőre lehetetlen igazolni, hogy időutazás történt-e vagy sem, de egyes mítoszok arról szólnak, hogy 50 évet előreutaztak az időben és ott egy csekélyke időt el is töltöttek.

 

FÖLDÖNKÍVÜLI TECHNOLÓGIA

Michael Salla PhD a Jelentés a földönkívüli fajok tevékenységéről és indíttatásairól című munkájában az emberiséggel kapcsolatba került legjellemzőbb földönkívüli fajokat veszi sorra. Kiemeli, hogy a Szíriusz B csillagrendszerből számos emberszerű idegen látogat hozzánk, melyeket Alex Collier a következőképpen mutat be:

„A Szíriusz B kultúráinak igen sajátos rezgése van. Az emberek közül egyesek vörösek, mások bézs színűek, megint mások fekete-bőrűek. A Szíriusz B körül keringő bolygók rendkívül szárazak, s általában valamely gyík- vagy kétéltű jellegű faj megszállása alatt állnak.” A könyvből kiderül, hogy a Szíriusz B rendszeréből származó emberek fontos szerepet játszottak bizonyos idegen technológiák, mint például az idő vagy interdimenzionális utazás, átadásában azoknak a titkos kormányhivataloknak, akik érintettek voltak többek között a Philadelphia-kísérletben.

 

DEZINFORMÁCIÓS TERV

Vannak, akik úgy vélik, hogy a Philadelphia-kísérlet csupán egy figyelemelterelő manőver volt. Ők nem vonják kétségbe a dimenziók közötti mozgás kutatására irányuló katonai programok létezését, csupán azt feltételezik, hogy a valódi kísérletek nem a nagyközönség előtt történtek egy katonai kikötőben, hanem ezzel párhuzamosan egy másik helyen. Így a philadelphiai incidens csak egy látszatteremtés volt a kitalálóik részéről.

Más lapra tartozik, hogy bárhol is folyt le ténylegesen ez a projekt, a kísérletben részt vevő emberek áldozatok voltak, amennyiben nem világosították fel őket a rájuk leselkedő végzetes veszélyekről.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..