Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Pi víz csodája

A Pi-víz technológia

pivíz1

 

A Pi-víz technológia a Japánbéli Nagoya-i Egyetemen elvégzett növényfiziológiai víz- és sejtkutatásokra vezethető vissza. Egy japán tudós, bizonyos prof. Shoi Yamashita 1964-ben fedezte fel a növényekben található „élő vizet”. Ez a víz élettani szempontból nagyon eltér az általunk fogyasztott ivóvizektől és a természetes forrásvizektől. Ezt a vízfajtát keresztelte el aztán a felfedezője Pi-víznek. Persze nagy kérdés, hogy mitől egészséges és hatékony a Pi-víz?

Nos, a Pi-vizet sokáig vizsgálták laboratóriumokban, megfigyelték a működését, a térszerkezetét és azt, hogy milyen élettani hatásokat vált ki az emberi szervezetben. Nem csupán orvosi szempontból vizsgálták a Pi-vizet, hanem természetgyógyászati, illetve ezoterikus aspektusokból is tesztelték. Végül 1985-ben világszerte levédették ezt a márkajegyet.

 

A nagy áttörést az a kutatási projekt jelentette, amelyet prof. Shoi Yamashita indított útjára azzal a céllal, hogy miként lehetne a szabványos csapvizet a sejtek számára elfogadható és könnyen beépíthető „élő vízzé” változtatni. A Pi-víznek olyan tulajdonságai vannak, melyeket nem lehetett könnyen előállítani. Ugyanis a Pi-technológia a víz optimális tisztítását és energetizálást tűzte ki célul megközelítve ezzel a természetben előforduló legősibb és legeredetibb víztípus előállítását. Magyarul, igyekeztek olyan vizet előállítani, ami harmonizálja a sejtjeinket azáltal, hogy majdnem ugyanolyan felépítésű, mint a sejtjeinkben található víz.

Többféle technológiai is ismeretes, melyek nevét a reklám miatt nem említeném. Ezek állítólag magas energiaszintű Pi-vizet állítanak elől. Eltérőek azonban abban, hogy némelyik mágneses vagy alkáli technológiával készül, amelynek mellékhatásai vannak.

A Pi-víz fogyasztása azért előnyös, mert minél több testünkben található folyadékhoz hasonló vizet fogyasztunk, annál kevesebb energiaveszteségünk van az anyagcsere folyamán. Így az anyagcsere harmonizálódhat és szervezetünk teljesítménye kimutatható módon megemelkedik.

 

pivíz4

 

Miért nem mindegy milyen vizet iszunk?

A reklámokból jól ismerjük a kemény és lágy víz fogalmát, a híradóból a szennyezett és a tiszta víz definícióját, a biológiaóráról az édes- és a sósvíz közötti különbséget. A vizet dúsítjuk széndioxiddal és oxigénnel.

Sokan sokfélét mondanak, de talán nem járunk messze az igazságtól, ha mi mindenesetre arra törekszünk, hogy kémiai szempontból káros anyagoktól mentes, megszűrt vizet igyunk.

A Pi-víznek az egyik kimutathatóan jótékony hatása, hogy lúgosít! Szervezetünkben sajnálatos módon a legtöbb, modern életvitelünkkel együtt járó finomság savas kémhatású. Az édességek javarésze és a húsfélék egyértelműen a savas pH irányába befolyásolják a szervezetünket. Természetesen nem minden porcikánkban hátrányos a savas kémhatás, de az ízületekre gyakorolt hatásai kétségtelenül kedvezőtlenek.

 

A Pi-víz egyes tanulmányok szerint növeli szervezetünk ellenálló képességét a nemkívánatos mikroorganizmusokkal, kórokozókkal szemben.
Amennyiben a szokványos csapvíz vagy ásványvíz helyett Pi-vizet fogyasztunk, energiát takaríthatunk meg. A Pi-víz ugyanis növeli a hatékonyságunkat, erősíti a vitalitásunkat és elősegíti testünk és energiarendszerünk harmonikus működését.

Más források szerint a különleges mágneses technológia segítségével előállított Pi-víznek az előbbieken kívül az íze és az aurára gyakorolt hatása is előnyös, bár erről a kérdésről megoszlanak a szakvélemények.
pivíz5

 

A Pi-víz féltve őrzött titka

A legfrissebb kutatások szerint biztosnak látszik, hogy az élő szervezetben csakis rendezett térszerkezetű víz található. Ha valaki nem ilyen vizet iszik, akkor a szervezetének magától értetődő módon át kell alakítania azt, mielőtt beépítené a sejtjeibe. Aki ellenben Pi-vizet fogyaszt, megspórolja magának az átalakításra fordítandó energiát.

De hogy jön a képbe a mágneses technológia, ha már egyszer a Pi-víz rendezett térszerkezetű? Nos, az amúgy is előnyös tulajdonságokkal bíró Pi-vizet a Földdel megegyező frekvenciájú rezgéssel telítik, így ütnek két legyet egy csapásra, vagyis egyesítik bolygónk erejét a rendezett szerkezetű víz hatásaival.

 

Egyébiránt ne tévedjünk nagyot, mert a Pi-víz titka a rendezett szerkezetében rejlik, amelyet egy mágneses erőtér épít ki benne. A Pi-víz technológia éppen erről szól. A városi csapvíz szerkezete amorf és szabálytalan, míg a természetes víz szerkezete szabályos elrendeződésű. Minél több anyaggal szennyezzük a vizet, annál kevésbé szabályos a struktúrája és annál kevesebb jótékony hatása van ránk a vízmolekuláknak.

 

A tapasztalat igazolja a kísérletek eredményeit. A szubjektív beszámolók szerint a Pi-vizet rendszeresen fogyasztók ténylegesen frissebbnek, harmonikusabbnak érzik magukat, kevesebbszer betegszenek meg és lényegesen jobb a teljesítményük a munkában és a sportban egyaránt.

Ha meggondoljuk, hogy testünk nagyjából 70%-a vízből épül fel, akkor könnyen beláthatjuk, hogy milyen nagy jelentősége van az elfogyasztott víz minőségének. Persze nem könnyű meghatározni a víz minőségének kritériumait, de annyi bizonyosnak tűnik, hogy minél több szempontnak felel meg, annál előnyösebb. Ez nem azt jelenti, hogy prűdnek kéne lennünk, hiszen ihatunk mi akármennyire megtisztított és különleges rezgésekkel ellátott vizet, még jócskán maradnak károsító élettani hatások a környezetünkben. Másfelől viszont nem volna szabad elmennünk egy olyan létfontosságú alkotóelemünk mellett, mint a víz, mivel talán az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb módja életminőségünk befolyásolásának az, ha odafigyelünk arra, hogy milyen fajta vizet iszunk nap mint nap literszámra.

 

A víz átformál minket. A víz egy csodálatos áldás, mely képes emlékezni, elraktározni, táplálni és éltetni bennünket. Ha megadjuk a szervezetünk és az energiáink számára a lehető legtöbb jót – így a legjobb minőségű vizet is –, akkor joggal várhatjuk el tőle a maximumot. Véleményem szerint megéri kicsit nagyobb hangsúlyt helyezni a vízfogyasztási szokásainkra, elolvasni a palackok oldalán található ismertetőket, kikérni több más-más beállítottságú szakember véleményét, megismerni az innovációkat és végiggondolni, hogy megtérül-e jó minőségű vizet beszereznünk nem csak magunk, hanem családtagjaink számára.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..