Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Pilis rejtélye: a Föld szív csakrája Dobogókőn található?

Sokan műszerekkel detektálták, sokan az energiamezőjükkel érzékelték, s ki tudja még hányféle módon mérték meg, hogy a Pilisben dobog a Föld spirituális szíve. A Dalai Láma is járt Dobogókőn, de vajon mi értelme van egy, a világ másik táján élő szent ember látogatásával igazoltatni azt, amit már amúgy is tudunk? Mi maga a pilisi rejtély? Pozitív energiavonalak, Gaiai neuralgikus pontjai vagy szakrális epicentrum? Netán mindenki túloz vagy téved a Pilis-hegység jelentőségét illetően?

Pozitív energiavonalak – szív csakra

A Pilis-hegység alatt pozitív energiavonalak húzódnak. Ez egy pozitív kisugárzást ad és biztosít minden olyan helynek, ahol áthalad. A pozitív energiavonalakat a felettük lakó vagy csupán elsétáló emberek is érzékelhetik. A Pilis-hegységben a radiesztéták (sugárzásmérő szakemberek) által eddig feltérképezett erővonalak rajzolata egy kitárt szárnyú turulmadárhoz hasonlít és ennek a középpontja Dobogókő.
Több legenda is kering arról, hogy egy bizonyos kő vagy kőcsoport feleltethető meg az energetikai szívnek. Ha ráhajtjuk a fejünket, akkor hallhatjuk a szív dobogását. Egyesek úgy gondolják, hogy ilyenkor az ember a saját ereiben keringő vér pulzálását tapasztalja meg, míg mások egy sokkal távolibb, a föld mélyéből kifelé törő erőre lesznek figyelmesek.

Megint mások úgy vélik, hogy a Pilis és erővonalai egy szív alakot formáznak. Ebből származik a pilisi szív csakra elnevezése. A Pilis- és a Visegrádi-hegység madártávlatból valóban szív alakúnak is tekinthető, amelynek kontúrjait a Duna és a Vörösvári-árok adja. Ennek a mértani közepén találjuk Dobogókőt.
Empirikus haszna ennek abban érhető tetten, hogy több mérés szerint intenzív gyógyító hatása van ennek az energia-kisugárzásnak. Valaha szerették volna a világörökség részének nyilvánítani Dobogókőt, de mivel annakidején itt katonai bázis volt, ez nem válhatott valóra.

Gaia neuralgikus pontjai és csakrái

Az egész világon elterjedt már Dobogókő híre, de Magyarországon még sokan nem ismerik, illetve kétségbe vonják a gyógyító jellegét és a szakralitását. A „kerék” jelentésű szanszkrit csakra szó energiaközpontot jelöl mind az ember, mind a Földanya esetében. A csakrák azok a transzformátorok, melyek átalakítják és közvetítik a kozmosz energiáit a testbe és a különféle energiatestekbe. Amennyiben harmonikusan működnek, akkor képesek kozmikus erővel ellátni és feltölteni a Földet és az embert. A csakrák (kerekek) biztosítják az egyes szervek, s végeredményben az egész szervezet életét és életminőségét. A csakrák forognak: szüntelenül ki- és beszívják, pumpálják az energiát. Kiegyensúlyozott esetben megszabadítják a negatív energiáktól a szervezetet és pozitív energiákkal töltik fel azt.
A csakrák a fizikai szemek számára láthatatlanok, mivel finomabb rezgésű erőkből épülnek fel, mint a test. Bizonyos, kifejezetten erre a célra kifejlesztett mérőműszerekkel és tudományos módszerekkel is lehet mérni a hatásukat, illetve a spirituális képességekkel megáldott emberek az úgynevezett harmadik szemükkel képesek érzékelni a csakráknak nevezett kisebb-nagyobb energiaörvényeket.

A csakrákban futnak össze, ha úgy tetszik, a csakrákból indulnak ki az energiavonalak, amelyek behálózzák a testet és az aurát. Az egyes energiavonalakon különféle energiapontok találhatók, ahol bele lehet avatkozni az energiák áramlásába és működésébe. Így lehet gyógyítani, vagyis feloldani egyes energiablokkokat és újra szabad áramlást biztosítani a kozmikus életenergiáknak. Ezen az elven nyugszik például az akupunktúra. De nem csak az embernek, a Földnek, helyesebben Gaia-nak, a Földanyának is vannak fő- és mellékcsakrái, energiavonalai és energiapontjai, hiszen Ő is élőlény. Az egészségünk fenntartása érdekében harmonikus működést kell biztosítani eme bonyolultnak tűnő energiarendszer egyes részei között, hogy minden szinten egészségesek maradhassunk.

A Földnek is megvannak a maga fő energiaközpontjai, amelyek alaprezgései közel állnak a szivárvány hét alapszínéhez. Ezek a következők:

1.    Gyökér csakra – piros színű
2.    Keresztcsonti csakra – narancssárga színű
3.    Napfonat csakra – napsárga színű
4.    Szív csakra – zöld színű
5.    Torok csakra – világoskék színű
6.    Harmadik szem csakra – indigókék színű
7.    Korona csakra – fehér színű

Szakrális epicentrum

A szív csakra már csak elhelyezkedésénél fogva is az egyensúly megteremtésére hivatott a felette és az alatta található többi csakra, valamint a test, a lélek és a szellem között. A Pilis rejtélye arról szól, hogy a Föld energiavonalainak megfeleltethető Szent György-vonalak éppen itt keresztezik egymást. Ehhez hasonló csomópontból több is van a Földön. A szent helyek az ilyen és ehhez hasonló, a Földön átívelő, pozitív energiavonalaktól nyerik a szakralitásukat, magyarul a szentségüket. Az ismertebbek közül ilyen az angliai Stonehenge, görög Delphoi jósda, a perui Machu Picchu és az egyiptomi Kheopsz-piramis.

A Pilisben több ilyen energiavonal (meridián) fut össze és ez varázsolja egyedülállóvá a hegységet és ez emeli ki a többi közül ezt a fő csakrát, illetve a sok, egymáshoz közel álló „földi akupunkturális pont” teszi különlegessé ezt a vidéket. A Pilis-kutatók úgy vélik, hogy a földi „véráramlásban”, azaz energiaáramban, a pilisi szív csakra tölti be a legfontosabb szerepet. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál találjuk ezt a neuralgikus pontot.
A fáma úgy tartja, hogy aki felkeresi ezt a kitüntetett energetikai pontot, az közvetlenül a Földanyával került kapcsolatba és ily módon ott helyben feltöltődhet Gaia ölelő energiáiból. Mivel e szent helyre érkező betegek csodálatos gyógyulásokról számolnak be, ezért az év kijelölt időszakaiban ezrével keresik fel ezt a szakrális epicentrumot. A világ minden tájáról érkeztek már ide vallási vezetők is, hogy megízleljék a hely szellemiségének atmoszféráját. Járt itt a Kambodzsai, a Laoszi és a Dalai Láma is. A kínai Shaolin Egyház is itt alapított falucskát.

Atilla hun király is ezt a vidéket választotta vitathatatlanul hatalmas birodalmának központjául. A szent spirituális tudás magyar letéteményesei a táltos papok voltak. A valóban magyar királyok mind a világi, mind a szakrális hatalmuk hátterét innen merítették. A föld és az ég közötti kapcsolódások színhelyéül szolgált a Pilis. Itt éltek az egyetlen magyar alapítású szerzetesi közösség, a Pálos Rend papjai, remetéi.

Aradi Lajos, neves magyar Pilis-kutató, az egyiptomi piramisokhoz hasonló csillagképi rendszert fedezett fel a Pilisben. Például ő lett arra figyelmes, hogy az Orion csillagkép meghatározó a Pilis szerkezetében. Az ősmagyarok Nimródnak, míg az egyiptomiak Ozirisznek nevezték az Oriont és kiemelt jelentőséget tulajdonítottak neki. Így aki a gyökereinket kívánja megismerni, nem kerülheti ki a pilisi rejtély kérdését.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..