Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Pilis-mítosz nyomában: legenda vagy valóság?

Médiumok, spirituális vezetők, táltosok, szakértők és egyszerű meditálók foglalnak állást a Pilissel kapcsolatos szív csakra ügyében. Mi szól a mítosz mellette és mi nem? A Pilis-szakértőkre hallgassunk és/vagy a személyes megtapasztalásunkra, avagy a szkeptikusokéra? Valóban a Föld szív csakrájával van dolgunk? Ha igen, miért? Hogyan győződhetünk meg róla? Ha nem, akkor mi a Pilis-hegység enigmája és mi köze van annak a magyarság jövőjéhez?

Különleges földrajzi viszonyok, barlangrendszerek, energiák, beszédes történelem, spirituális magyarázatok és egy nagy adag hit keveredik egybe a Pilis-rejtély kapcsán. Egy kissé összezavarodhat az emberfia, amikor tájékozódni szeretne a nagy információdzsungelben. E sorok írója is kutatott és többször járt a Pilisben és a bőrén tapasztalta, hogy van ott valami. De vajon micsoda?

Azt mondják, hogy egy Eurázsiában ma is megtalálható szkíta eredetmondára vezethető vissza a Pilis szív formája. A mítosz szerint Ár, Ír és Túr nevű fiúkat Isten megajándékozza, illetve megáldja. Árnak a fejét fogja meg és ezért okos lesz, Írt a kezén, ezért ő ügyes lesz, Túrt a szívében érinti meg, ezért az ő leszármazottjai lesznek mágus papi rend tagja, mivelhogy a szívükkel kell látniuk a világot.

Egyes kutatók – mint például Kiss Mao-Tun István – a Kárpát-medencébe helyezik a Föld szív csakráját, miközben azt állítják, hogy maga a medence egy fejformát rajzol ki domborzatilag. Erről bárki meggyőződhet a térképek alapján. Sőt, azt is kihozzák ebből, hogy iménti magyarázatot alapul véve a harmadik szem csakra is itt található. Az érvelés úgy folytatódik, hogy ha jobban ráközelítünk a Kárpát-medencére, akkor rajzolódik ki a Pilis szív alakja. S itt kezdjük elveszíteni a fonalat: szív és fej, szív csakra és harmadik szem csakra egy helyen… Valljuk be, hogy kissé zavaros magyarázat.

Művészeti és kulturális folytonosság figyelhető meg a Kárpád-medencében: szkíta-hun-avar-magyar kontinuitásról beszél Szántai Lajos. Az ókori földrajzírók szerint két Szkítia létezett: az ázsiai (Tarin-medence) és az európai (Kárpát-medence). A világ legősibb népének a magyart nevezik meg a szakértők, s ezzel egy időben azt is kimondják, hogy a legősibb nyelv a magyar. Hovatovább, a legősibb műveltséggel is a magyarok, illetve a szkíták büszkélkedhetnek az egyiptomiakon kívül. Erre szicíliai Diodórosz történetírónál is találunk utalást. Itt említik, hogy Atilla király nem hun, hanem szkíta volt. A krónikáink leírják, hogy Atilla a Kárpát-medencébe érkezve megtalálja őseinek központját, illetve annak településromjait a Pilisben, majd megújítja elődeinek a rezidenciáját.

Kézai Simon, Anonymus, a Thuróczy Krónika is említi a leszármazási vonalat. Nem árt e hivatkozásnál tudni a sorrendiséget: Atilla, Csaba, Előd (Ed), Ügyek (Ügek), Álmos, Árpád. Ők Nimród vérvonalához tartoznak, tehát a magyar őstörténelem Nimróddal indul. (Emlékeztetőül Nimród megfelelése az égen az Orion.) Atilla szimbolikusan Nimród unokája.

A Pilis környéki néphagyományok ismertetik, hogy Nimród a Pilisben járt valaha. Ez a Nimród-legenda
szöges ellentétben áll az ószövetségi Nimród-alakkal. Nimród volt a Föld első királya az ősemlékezet szerint. A nem hivatalos történetírás és a kutatások szerint a szkíták még a sumérek előtt jelentek meg.

Pap vagyok Melchizedek rendje szerint. – állítja magáról Jézus. Vagyis máguspap. Salem (Sólyom) városában találkozunk Melchizedekkel, aki már borral és kenyérrel áldozott. Jeruzsálem eredeti neve Hyerosolima (a Nap sólyma) volt, amit egyiptomiak alapítottak. A Salamon nevünk is a nappapságra utal: Salem (sólyom) és On (a Bibliában Héliopolisz neve) összevonásából született. – magyarázza Kiss Mao-Tun István.
Az egyiptomi sólyom tökéletesen megfeleltethető a magyar turulnak. A tengerész szkíták valamikor i. e. 2000-1700 környékén érkeznek a Nílus-deltába lovakkal és harci kocsikkal, majd a fáraók átengedték nekik az északi területeket.

A Pilis szakralitása és hatalmi központi szerepe Mátyás királyig követhető nyomon. A Nimród (Orion) csillagkép Pilisben való megjelenése egy olyan erőt adhatott a koronázáshoz és az egyéb szertartásokhoz, amely összekapcsolhatta az eget és a földet. A Pilis-hegység térképén fellelhetjük a Nimród csillagképet.  A pilisi hagyományban Nimródot a fehér sárkánynak tekintik és Atilla is a sárkány nemzetség tagja. Sőt mi több, Árpád első szülött fiának a sárkány jelentésű Levente nevet adta. Ez a hun-magyar eredet újabb bizonyítéka.

A Pilis-hegység régészeti emlékei siralmas állapotban vannak. Helyenként 10-15 törmelékréteg borítja be a tájat. Ami azonban mindennél lényegesebb az az, hogy a történelmi múlt mellett a jelen is tartogat sok meglepetést a nyitott szellemű és szívű emberek számára. Nem véletlen, hogy olyanok is szívesen járnak töltődni a Pilisbe, akik nem feltétlenül értenek egyet a fentiekben kifejtett álláspontokkal. Ebbe a csoportba tartoznak bizonyos személyek, akik valóban spirituális képességekkel rendelkeznek, de nem kifejezetten vagy nem éppen így képviselik a magyar vonalat. Kínaiak, esszénusok, magyar és külföldi spirituális küldöttek keresik fel a tiszta szakrális energiák forrásait és erőtereit, hogy akár csak pár órára vagy napra megmártózzanak bennük.

Véleményem szerint nagy erejű, pozitív és angyali rendekhez kötődő energiák szoktak nyílni időszakosan a Pilis-hegységben. Nem csak azokon a pontokon, melyeknek külön nevet adtak, hanem a jelentéktelennek tűnő turistautakon, meredélyeken, sziklaszirteken és völgykatlanokban is.
Aki csak egy kis érzékenységgel és fogékonysággal is rendelkezik e téren, ajánlom, hogy barangoljon olykor-olykor a pilisi erdőben, mert nem csak a természet szépsége fogja magával ragadni, hanem a jófajta, magas rezgésű és lélekemelő energiákhoz is hozzájuthat, melyeknek ténylegesen jövőt formáló szerepük van. Ha pedig valaki nem tud azonosulni teljesen egyik Pilis-rejtéllyel sem, ne bánkódjon, minden ember a saját megtapasztalásai által fejlődik, de mindenkinek az útja egyedi, miként az esőcseppeké. Majd eljön az idő, amikor közös mederbe terelődnek ezek az enigmák is és feltárják igazságtartalmaikat a maguk valójában. Mindennek eljön az ideje. De addig is foglalkozzunk saját szívünk titkaival és személyes misztériumaival is nap mint nap!

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..