Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A pillanat jelentősége

Ma reggel munkába menet döbbentem rá arra az igazán egyszerű valóságra, hogy tényleg mi magunk vagyunk azok, akik változtathatunk önmagunkon és ezzel hozzásegíthetjük másokat is a boldogabb élethez. A péntek reggeli metrón ülve minden ember – hozzáteszem én is – egykedvűen vagy álmosan, némelyik elgondolkodva, maga elé meredve vagy éppen csukott szemmel várta, hogy leszálljon. Várta, hogy kinyíljon az ajtó a saját megállója előtt és ismét elinduljon a mókuskerék, a következő nap, ami megint egy a végtelennek tűnő számtalan napok között.

 

http://4.bp.blogspot.com/

 

S mikor magamhoz térve, ezen elgondolkodva, végignéztem a „megfásult” utazótársaimon, feltettem egy kérdést: Miért? Miért mindig csak az állandó „rosszat” látjuk mindenben, például a ma reggelben? Miért nem tudunk örülni annak, ami van? Miért csak akkor ébredünk rá, hogy igen is gazdagok voltunk, ha már a kincsünk elveszett? Miért nem úgy indítjuk a napunk, hogy igenis örülünk annak, hogy reggel kinyitva a szemünket, láthatjuk a szívünkhöz közeli embereket, tárgyakat. Például láthatjuk a reggeli napfényt, mely megvilágítja szobanövény zöldellő levelét, hallhatjuk kedvesünk reggeli üdvözlést vagy érezhetjük a reggeli kávé illatát. Miért nem tudunk másképpen nézni saját magunkra? Miért mindig a másikat nézzük, és irigyeljük azt, ami neki van? S ha pedig magunkkal foglalkozunk, miért mindig csak a rosszat látjuk, a jót miért nem?

 

Hálás vagyok, hogy rádöbbentem arra az egyszerű tényre, hogy igenis örülnöm kell minden reggelnek, amikor felébredek. S ezt továbbvezetve rájöttem, hogy mindig a most számít, s nem a holnap, s főkent nem a tegnap. Hogy minden pillanat kincs, melyet végigélhetünk, s minden ilyen pillanatban tehetünk azért, hogy a holnap jobb legyen. S minden nap lehetőséget kapunk arra, hogy még szebbé, boldogabbá tegyük azt – hozzáteszem nem csak a magunk, hanem mások számára is –, s ehhez elég csak elfogadni és örülni annak, amink van. Hisz minden ember gazdag, s nem is veszi észre, hogy a berögzött, monoton gondolkodásával pontosan azt veszíti el, amire a legnagyobb szüksége volna: a boldogság érzését.

 

Istentiszteletek minden szombaton 12.00 órától.

Helyszín: Megszentelt helyeken (Dunakeszi székhely, Pilis és egyéb nagyenergiájú szent helyek)

Jelentkezés: Sziklás Marika 06/20 242-5244, marisziklas@invitel.hu Minden héten szerda estig.

https://www.facebook.com/napvallas

 

Béres Andrea

 

Boldog Napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..