Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A piramisok vajon energia-erősítők? A kutatók felfedeztek egy kútszerű képződményt a Chichen Itza-i piramis alatt

 

Több kutató azt az álláspontot képviselte, hogy az ókorban épített több száz piramist valaha erősítő gyanánt használták. Néhány piramis energiát fog be, míg másokról úgy tartják, hogy energiákat erősít fel. Mi van akkor, ha ez lehetséges és a piramisokat nem sírkamráknak építették az ősi időkben? Lehetséges volna, hogy a piramisok valójában olyan struktúrák, amelyek a Földből származó „természetes” energiákat hasznosítják?

 

A National Autonomous University of Mexico (UNAM) kutatói megállapították, hogy Kukulkan piramisa  a Chichen Itza-i régészeti lelőhelyen a Yucatan-félszigeten egy cenote-re épült.

(A cenote természetes módon kialakult kútszerű karsztképződmény, jellegzetesen Mexikóban, azon belül is a Yucatán-félszigeten fordul elő.)

 

Elektromos háromdimenziós rétegfelvétel a piramis körül (Image: SIPSE)

Elektromos háromdimenziós rétegfelvétel a piramis körül (Image: SIPSE)

 

A víztömeget egy háromdimenziós elektronikus tomográfiai eljárással azonosították be, amelynek segítségével a szakértők képesek voltak a legmélyebb pontján 30-35 méter közötti méréseket is végezni és nagyjából 20 méteres mélységig lehatolni.

 

„A piramis alatt egy víztömeget fedeztünk fel, amelyet mészkő vesz körül. Ez azt jelzi, hogy nagyon valószínű, hogy a piramis egy cenote-on fekszik.” – mondta René Chavez a UNAM Geofizikai Intézetéből (IGF).

 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy annak környezete – a kimart területeken – földalatti vizekkel rendelkezik. Ezért amikor számításba vesszük az anyaméhvel, az élet eredetével és a vízzel kapcsolatos koncepciót, akkor kettős jelentéssel találkozunk, mely nagyon jelentős. Ebből következik, hogy mindezeket az elképzeléseket fontolóra véve, összekapcsoltjuk ezeket a koncepciókat a mágikus és vallásos gondolkodás égbe vezető lépcsőfokával.” – mondta volt Denisse Argote, a Mexikói Nemzeti Antropológiai és Történeti Intézettől.

 

A kutatók kifejtették, hogy a cenote teteje nem omlott be és Kukulkan piramisa egy nagyjából öt méter vastag mészkőrétegen pihen.

 

A kutatók 96 nem szokványos lapos elektródát használtak, melyeket a piramis körül helyeztek el, majd öt nap szakadatlan működést követően 8650 megfigyelési pontot regisztráltak. A kutatók képesek voltak oldal-felbontást kapni, miközben jó információkat gyűjtöttek be a felsőbb részről, ami nem volt nagyon részletes.

 

Mi van akkor, ha a piramisok tulajdonképpen óriási energiagépek, melyek a föld természetes energiáit hasznosítják?

Mi van akkor, ha a piramisok tulajdonképpen óriási energiagépek, melyek a föld természetes energiáit hasznosítják?

 

A kutatók azt állították, hogy valamennyi adatot „közvetett megfigyelésekből” nyertek.

 

A geofizikusok olyan választ adtak a számunkra, amely több olyan kérdést vetett fel, amelyeket reményeink szerint a régészet segít majd megértetni. A UNAM által finanszírozott kutatást szeptemberben fogják bemutatni a torinói nemzetközi geofizikai konferencián. (A hír 2015 augusztus 13-án itt jelent meg: http://www.dgcs.unam.mx/boletin/bdboletin/2015_466.html )

 

A cikkhez kapcsolódó videó itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=m0ZMI5xXNRE

 

Forrás: http://www.riseearth.com

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..