Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A reinkarnáció tudományos bizonyítéka – A tudatosság végtelen

A reinkarnáció tanítása ilyen vagy olyan formában, de számos vallás sarokköve világszerte. Mégis, a tudományos beállítottságú emberek teljes mértékben tagadják. Számukra nevetséges egy másik élet képzete.

 

4.1

 

Mindazonáltal, számos lektorált tanulmány látott már napvilágot olyan alternatív tudományos folyóiratokban, mint amilyen a The Journal of Scientific Exploration, amelyek annak a valószínűségét firtatják, hogy lehet-e egy halott testből egy élő testbe átkelni, egyszerűbb szóval reinkarnálódni.

A megmagyarázhatatlan emlékektől a visszatérő anyajegyekig, íme, néhány tudományos bizonyíték, amely amellett tanúskodik egyes tanulmányokban, hogy valószínűséget tulajdoníthatunk az élet körforgásáról szóló koncepciónak.

 

A születési jegyek ismétlődése

 

A buddhista többségű ázsiai országokban, például Kambodzsában vagy Mianmarban élő emberek, szilárdan hisznek a reinkarnáció képzetében. Részint azért, mert a vallásuk nyíltan felvállalja ezt. Így a családtagok gyakorta korommal jelölik meg a halottat egy bizonyos területen azért, hogy az újra megtestesülő alakja ugyanabba a családba szülessen meg.

 

Sok ilyen esetet jegyezett fel két tudós, két elismert professzor, Jim Tucker és Jurgen Keil, Mianmarba.

Az egyik esetben egy fiú, Z, amikor megszületett, ugyanazon a helyen jelent meg egy anyajegye, ahol a nagypapája testét megjelölték. Helyénvaló megjegyezni, hogy Z születése és a nagypapa halála között 11 hónap telt el.

Ráadásul, úgy kétéves korában Z a nagymamáját a teljes nevén kezdte el szólongatni. Ez a dolog azért nem maradt észrevétlen, mert a családban egyik gyereknek sem volt ilyen szokása.

Ez indította a későbbiekben arra a rokonokat, hogy Z-ről azt feltételezzék, hogy ő a nagypapa reinkarnációja lehet.

 

A regressziós esetek

 

Brian Weiss, aki Miamiban levő Mt. Sinai Medical Center kiváló pszichiáter munkatársa, egyszer az ugyanabban a kórházban dolgozó egyik ápolót kezelte. Az egyik ilyen foglalkozás alkalmával gyötrelmes részletességgel élte át újra egyik előző életének történetét. Weiss, aki egy klasszikusan képzett pszichiáter volt, megrémült, amikor egy olyan bennszülött amerikai nő szerepét öltötte magára, aki egy vadásztársaság elől rejtőzködött. Elmesélte, hogy mennyire nehéz volt a kisbabájának, akinek egy félhold alakú anyajegye volt a jobb válla alatt, csendben maradnia. Amikor a csecsemő ösztöneitől vezérelve felsírt, az anya önkéntelenül megfojtotta a gyermeket, miközben azon erőlködött, hogy reájuk vadászó csoport fel ne fedezze őket.

 

Több hónappal a regressziós esetet követően az ápoló vonzalmat kezdett érezni egy visszatérő asztmás rohamokkal felvett beteg iránt. Úgy tűnt, hogy a páciens is belebolondult az ápolóba. Így meglepetést okozott számára, hogy egy ismerős, félhold alakú anyajegyet vett észre a beteg jobb válla alatt!

 

Dr. Weis azóta vezető reinkarnációs kutatóvá lépett elő, s úgy tartja, hogy az asztmatikus rohamok olyan embereknél jelentkeznek, akiknek előző életeiből fulladásos emlékeik vannak.

 

4.2

 

Xenoglosszia

 

Ian Stevenson, pszichiáter professzor, számos embernél kutatta a xenoglosszia jelenségét. Ez azt takarja, hogy egy olyan igazi nyelvet ismer az ember, amit egyébként vagy sohasem beszélt, vagy amiről csak alig tud valamicskét.

Egy vizsgálat során a professzor egy philadelphiai nő esetét tanulmányozta hipnózisok során, akit E. During-nak hívtak. E egy Jensen Jacoby nevű svéd paraszt szerepét öltötte magára, s látszólag a kutató minden feltett kérdésére folyékonyan válaszolt svédül kifogástalan akcentussal. Azonban, a szókincséről megjegyzendő, hogy csupán 100 szóra korlátozódott a kutatók szerint.

 

Ily módon lényegében úgy tűnhet, hogy sok bizonyíték van a reinkarnációra, de ezek nem kapcsolódnak a tapasztalati adatokhoz. Ebből fakadóan nem elfogadható a fő tudományos áramlat számára. Viszont, ez nem jelenti azt, hogy a reinkarnáció ne létezne. Világszerte rengeteg kutató munkájában előfordulhat.

Úgy vélik, hogy létezése annak köszönhető, hogy a lélek esetlegesen tudatában van egy előző életéről szóló emlékének. Ez annál is inkább így lehet, mivel a lélek egy olyasvalami, amit továbbra is a rejtélyek fátyla borít be teljesen.

Forrás: http://isoulscience.com/2015/07/scientific-proof-of-reincarnation-consciousness-is-eternal/

L. J. Vanier gondolatait tolmácsolta Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..