Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A rejtélyes Didanumi nép

A szent szövegekben, különösen a Biblia szövegeiben említett fajok egyik a Didanumi nép (vagy Ditanu vagy Tidanu) a Nephilimek és Rephaimok (Refaimok) előhírnökei, akik a Kr.e. 3000-re nyúlnak vissza. Nincs sok hivatkozás erre a fajra, azonban megpróbálunk kitérni arra, hogy mit is tudunk róluk.

 

http://www.ancient-origins.net/

 

Sokan ismerik már a Nephilimeket, „Isten gyermekeinek” és az „ember lányainak” leszármazottjait. Ők olyan hihetetlen képességekkel és hatalommal rendelkező, óriási méretű lények, akik más vallásokban és mitológiákban szereplő félistenekhez kapcsolódnak. Ugyanehhez a kategóriához tartoznak a Rephaimok, akik szintúgy hatalmas termetű és óriási erejű lények, a héroszok nemzedéke. Azon kívül, a Bibliában található Rephaimokra történő hivatkozások árnyakként vagy szellemekként azonosítják be őket, ami egy újabb dimenzióval látja el a létezésüket, mintha képesek volnának egyszerre megnyilvánulni és kapcsolatot teremteni a különféle valóságszintekkel.

 

El istenség ősi szövegei szerint a Didaniták nagyon közeli kapcsolatban állnak a Rephaimokkal, egy újabb fajt hozva ezzel létre, mely a régmúlt „isteneihez” kötődik. Egy bronzkori kánaánita eposzban, a Kret (Keret) eposzban, amelyet ugariti nyelven írva (ugariti = sémi nyelvek kihalt önálló ága) három agyag táblán találtak, El isten (az istenek atyja a kánaániták szerint, akit ugyanakkor az egyiptomi Ptah-hal azonosítanak) ígéretet tesz Keret királynak, hogy helyre fogja állítani a családja dicsőségét.

Említést tesz a Didaniták gyűléséről, miközben a Didanum népre hivatkozik. Keret király a Didaniták leszármazottja és az Amoriták hegyének, valamint Tidanum hegyének környékén található térség uralkodója. A Didanumi nép fontossága azóta jelentős, hogy a Didaniták Tanácsának jelenlétét megkövetelték a királyok beiktatása alatt.

 

http://www.ancient-origins.net/

 

Az erre a szövegre való hivatkozások az amoritákat szintén a Didanumokkal azonosítják. Az amoriták (vagy Tidnum-ok akkád nyelven az ókori Szíria területéről származó embercsoportot alkottak, akik nagyjából Kr.e. 2000-3000 évvel ezelőtt éltek. A Jebel Bishri nevű szír területet az amoriták hegyének hívták. Vajon használták-e az amoriták a Didanum terminust, avagy hogy a Didanumi népet ők alkották-e, az nem ismert. Ráadásul, egy sumér költeményben, ami Inanna Alászállása az Alsóvilágba (Alvilágba) címet viseli, a Didanumi népet Inanna (a szexuális szerelem, a termékenység és a jólét sumér istennőjének) ellenségeiként emlegetik.

 

Más szövegekben a Didaniták úgy jelennek meg, mint akik Dedan-nal állnak kapcsolatban, aki történetesen az egyiptomi núbiaiak egyik kiemelkedő istensége. Érdekességképpen megjegyezzük, hogy Dedan Noé leszármazottja volt. Dedan népét isten figyelmezteti, hogy haragja lesújt rájuk, mivel Dedan megkérdőjelezi Isten szándékait, ugyanazon a módon, amiként a Nephilimek leszármazottjait végzi ki Józsué „Isten” segítségével, és semmilyen nyom sem marad utánuk.

 

Befejezésképpen azt mondhatjuk a Didanumi népről, hogy gigantikus népet alkottak, valószínűleg az „istenek” ivadékai voltak, elképesztő fizikai és szellemi erővel rendelkeztek, s bizonyos tekintetben a múlt királyi uralkodócsaládjaival álltak kapcsolatban. Olyannyira fontosak voltak, hogy a nevüket a későbbiek folyamán fontos királyi személyek titulusaként használták. Az egyelőre ismeretlen, hogy mi történt velük és miként jutottak el odáig, hogy az ismeretlenség homályába vesszen a nevük. Ámde, fontos, hogy egy olyan újabb, az emberek között élő, különös óriás fajra vonatkozó hivatkozással rendelkezünk, amely hirtelen eltűnt.

 

Forrás: http://www.ancient-origins.net/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..