Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Rózsa-vonal felfedezése

Bevallom, ez egy személyes epizód az életemből, amit barátommal és Szellemi Vezetőmmel, Horváth Zoltánnal közösen éltünk át. Arról szól, hogy miként fedeztük fel a világ egyik legkülönlegesebb, régen elfeledett erővonalát, a párizsi Rózsavonalat.

 

Rózsavonal5

 

 

Különös egybeesés

A történet londoni látogatásunkkor veszi kezdetét. Hideg, téli nap volt. Korán reggel, éhgyomorral indultam neki az egyik belvárosi parknak, hogy London friss, misztikus energiáiból merítkezzek egy cseppet. Sétám hosszúra sikeredett, időközben már delelőre hágott a nap. Elfáradtam, ezért úgy döntöttem, ejtőzöm egyet egy éppen megüresedett padon. Szemeimet lehunyva napoztattam az arcomat és közben éreztem, ahogy a nagy múltú hely energiái méltóságteljesen átölelnek és töltik az aurámat.

Kisvártatva egy asszonyság hangja ütötte meg a fülemet, aki megkérdezte tőlem, nem zavarna-e, ha helyet foglalna mellettem.

Természetesen nem zavart. A lady leült elővette az ebédre szánt szendvicsét és jóízűen majszolni kezdte. Miután elköltötte elemózsiáját, egy könyvet vett elő, s belemélyedt. Én meg tovább napoztam.

Úgy egy fertály óra múlva a hölgy udvarias elköszönésére rezzentem össze. Nagy nehezen kinyitottam a szemeimet és valami elköszönés-féleséget motyogtam. Ekkor vettem észre, hogy a lady ottfelejtette a könyvét. Azonnal utána iramodtam és átnyújtottam neki az ott felejtett könyvét. Csak ekkor pillantottam a címre: Dan Brown világhírű bestsellere volt, A Da Vinci-kód.

 

Valami furcsa inspirációt éreztem arra, hogy ezt a könyvet elolvassam. Mivel hallgatok az efféle intuícióimra, amint tehettem, beszereztem a könyvet magyarul. Szinte faltam a regényt, pár óra alatt túl is voltam rajta. Azaz dehogyis voltam én túl rajta, mert minden csak ekkor kezdődött el.

A könyv nemcsak fordulatos történetével bilincselt le, hanem azzal a hihetetlenül komoly lexikális tudásarzenáljával is, amit felvonultat a művészettörténész végzettségű írója. Különösen a Szent Grál mitológiai és spirituális szintézise fogott meg benne és még valami: az akkor számomra még ismeretlen Rózsa-vonal.

 Rózsavonal3

 

A Rózsa-vonal ismert históriája

Nekifogtam a kutatásnak, igyekeztem minél többet megtudni arról, hogy mi lehet ez a különleges Rózsa-vonal. A kiindulási pontot a regény adta. Párizs második legnagyobb templomában egy bizonyos rézcsík az észak-déli tengelyen metszi ketté az épületet. Éppen délben a fény beárad a templomba és egy obeliszkre fut fel. Ez az obeliszk tulajdonképpen egy gnómon, ami egyfajta ősi napóraként funkcionált. A gnómon egy árnyékvető pálcát vagy oszlopot jelent, az egyik legősibb csillagászati mérőműszer.

 

A rózsavonal állítólag évszázadokig mutatta a tájékozódási irányt az utazóknak. Azt is olvastam, hogy szélrózsának azért nevezték, mert összesen mintegy harminckét szélirányt mutatott. A jelenkori nulladiknak számító hosszúsági fok, amelyhez a többi igazodik, voltaképpen a rózsavonal. Ez a vonal 1888-ig a Saint Sulpice-en átvezető Rózsa-vonal volt, s csak azóta került át Greenwichbe (Anglia) ez a kezdő meridián.

Rózsavonal2

 

Mit mondanak a spirituális tradíciók?

Az ezoterikus hagyomány állítása szerint ez a vonal nem önkényesen lett kijelölve még az ősi időkben, hanem nagyon is tudatos választás eredménye. Ugyanis a Föld-Anyára mint élőlényre, mint szellemmel rendelkező eleven organizmusra először nem James Lovelock hívta fel a figyelmet a nagy port kavart Gaiai-elméletével, hanem már a görögök, sőt őket megelőzően a spirituális kultúrák mindegyike ekként tekintett bolygónkra. Ha pedig ez így van – gondoltam –, akkor érdemes lenne erről konkrétan is megbizonyosodni. Ekkor jutott eszembe, hogy megemlítem ezt a teóriát Zoltán barátomnak és megkérdezem tőle, nincs-e kedve az egyik párizsi látogatása alkalmával megtekinteni a Saint Sulpice templom híres-neves meridiánját. Úgy okoskodtam, hogy van ott valami energiákkal kapcsolatos anomália, jelenség, akkor Zoli auralátóként egészen biztosan ki fogja szúrni, ha pedig nincs, akkor legalább leleplezünk egy rejtélyt és elmondhatjuk magunkról, hogy mi legalább megbízható forrásra, konkrét tapasztalatokra hivatkozunk. Zolinak tetszett az ötlet, ő már sok hasonló jelenséget látott, így megvolt a kellő tapasztalata. Miután Zoltán beleegyezett a dologba és kitűztük az utazás dátumát, az események kezdtek egyre izgalmasabbá válni.

Rózsavonal5

 

2007 márciusa, Párizs, Saint Sulpice templom bejárata.

Már kívülről a templom kisugárzásán látszódik, hogy különleges, ősi múltra tekint vissza maga a hely. Olyan, mint a modern felhőkarcolós városképbe egy ókori szentélyt próbálnál beilleszteni. Bizarr látványt nyújtanak az energiák. – mondta első pillantásra Zoli.

Talán többet is megtudunk, ha bemegyünk. – tessékeltem beljebb a látót.

Érdekes. – Zoli mindenre ezt a kifejezést használja, ami felkelti az érdeklődését. – Egészen biztos, hogy ezen a helyen nem állt mindig katolikus templom. Olyan energiái vannak, amik engem emlékeztetnek valamire, csak még nem tudom pontosan megfogalmazni, mire. – közölte meglepetten Zoltán.

Az egyes fülkékben, illetve kisebb oldalkápolnákban más és más féle energiákat látott Zoli. Véleménye szerint itt nagyon komoly szertartásokat végezhettek egykoron. Végigsétált a templomon, mindenhova benézett, ahova csak lehetett. Én alig vártam, hogy befejezze a mustrát és utána rögvest a gnómonhoz irányítottam, ugyanis onnan indult az a rózsaszínű márványvonallal szegélyezett rézcsík, ami a feltételezett Rózsa-vonalat volt hivatva jelölni.

 

copyright: Horváth Zoltán

copyright: Horváth Zoltán

 

A Rózsa-vonal felfedezése

Alig fértem a bőrömbe. Zoli csak hallgatott és a levegőbe révedt. Ilyen, amikor az energiákat figyeli. Körbejárt néhányszor, úgy tűnt, mintha talált volna valamit, csak mielőtt mondaná, szeretné elölről-hátulról szemügyre venni. Nem zavartam.

Percek teltek el, mire végre megtörte a csendet és elmesélte, hogy mit is lát.

Valóban van itt valami. – kezdete magyarázni. – Egy hatalmas, rózsaszínű energiakígyó tekereg keresztül a templomon. Sűrű, szinte áthatolhatatlan a harmadik szemes pillantás számára. S ami a legfurcsább és a legmisztikusabb benne, hogy egy másik energia védi.

Na, itt veszítettem el a fonatalt. – Mit jelent az, hogy egy másik energia védi? Miért kell egyáltalán megvédeni? Hogyan hat akkor az auránkra? – zúdítottam rá a kérdéseimet.

 

copyright: Horváth Zoltán

copyright: Horváth Zoltán

 

A Rózsa-vonal és a Föld- Anya

Zoli kifejtette, hogy ezt úgy lehetne leírni, mintha a rózsaszín energiakígyót egy sötét, feketés perem védené, ami csőszerűen burkolja be a Rózsa-vonalat. Ez valószínűleg azért védett energia, hogy ne tudja bárki illetéktelenül megcsapolni. Tehát ez a sötét energiaréteg olyan, mint egy védőhártya, ami csak azt engedi át, akinek vannak hozzá kulcsai.

Elgondolkoztató, ugye? Egyike a Föld, akarom mondani, Gaia fő energiavezetékeinek a Rózsa-vonal és így kell védeni úgynevezett „illetéktelenektől”?

 

Később megtudtam Zolitól, hogy erre a védelemre azért van szükség, mert Gaia, a Föld- Anya aurája egy bonyolult rendszer, amiben minden összeköttetésben áll mindennel. Az olyan szakrális (szent) helyek, mint a Saint Sulpice, kapuk, amelyen keresztül nemcsak felvenni, de betáplálni is lehet valamilyen információt a Föld aurájába. Tehát ha úgy tetszik a védő réteg az immunrendszere ennek a főmeridiánnak.

Így már kicsit jobban értettem.

 

Ezután tovább faggattam Zolit, hogy mesélje el, mit lát. Megállapította, hogy a Rózsa-vonal nem a földön, nem a padlón tekereg, hanem nagyjából másfél méter magasságban a földszint felett. Továbbá nem decensen, precízen követi a padlóra márványból és rézből kirakott jelet, hanem helyenként több méteres távolságra eltávolodik attól.

Rózsavonal8

copyright: Horváth Zoltán

 

 

A Rózsa-vonal hatása az emberi aurára

Zoli ezt követően megmutatta, hogy hova álljak, ha a lehető legtöbbet szeretném érzékelni a Rózsa-vonalból és azt is megmutatta, miként lehet összehangolódni vele és meríteni ebből a nemes szentséges erőből.

Hát, erre ténylegesen nincs szó. Leírhatatlan érzés. Lágy, finom és mégis vibráló. Egy szeretetteljes öleléshez tudnám hasonlítani, amiben benne van az erő és a gyengédség, az óvás és a tanítás egyszerre.

 

Később megtudtam Zolitól, hogy milyen célokat szolgál a Rózsa-vonal felvett rezgésminta az aurámban, illetve azok aurájában, akik akkor ott hozzám hasonlóan részesültek ebből.

A Rózsavonal energiái összekötik a benne időzőt Gaia szellemével. Ott, azon a helyen, a Föld- Anya lényének ereje leng be mindent. Annak az erőnek az alapelve a megismerést és a szeretetet erősíti több síkon is az emberben.

 

Megint megértettem valamit a világ rejtélyeiből és működéséből. Szerencsémre mellettem volt Zoltán, aki látta és megmutatta, hogy a Rózsa-vonal létezik, mi több, pozitív, tápláló energiáiból részesíti az nyitott, befogadó utazót.

Később több ízben rámeditáltam erre az energiára és arra az érzetre, ami engem akkor ott megragadott. Mind a mai napig érzem, hordozom magamban azt az érzést, mely egyszerre felemelő, különleges és feledhetetlen a számomra.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..