Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Semlegesség Entitása és a Fekete Lovagok története

Úgy 800 körül kezdtek a fekete lovagok feltűnni a történelemben és a 13. század óta egy egész sor legenda tesz említést azoknak a titokzatos Fekete Lovagoknak a megjelenéséről, akiket akkoriban a Sith-ként ismertek. Bár a Fekete Lovagokról úgy tartották, hogy jótéteményeket hajtottak végre az igazságtalan uralkodókkal szemben, továbbá más egyéb veszedelmekkel szemben a városok védelmére keltek, az ezekre a legendákra hivatkozó szövegeket az Egyház cenzúrázta és betiltotta a középkor folyamán. Mindazonáltal, Ashor, a legendás lovag története túlélte az évszázadokat.

 

A Fekete Lovagok eredete szorosan kapcsolódik Ashor lovaghoz, akinek hajlott kora ellenére megmaradt az ügyessége és az ereje, melyet kifejezetten királyok és más nemesek meggyilkolása terén kamatoztatott. Valamikor a 13-14. száraz tájékán élt egy hatalmas sereggel rendelkező király. Ez a király egy másik országot irányított és elnyomta a népét. A kétségbeesett jó király ellenségétől tartva, üzenetet küldött, melyben Ashort az udvarba szólította. Egy éjjelen arra riadt fel a király, hogy Ashor az ágya mellett áll. Az orgyilkos észrevétlenül osont be a várba, ekképpen téve bizonyságot tehetségéről.

 

theflickerees / deviantart

theflickerees / deviantart

 

Ashor megkérdezte a királytól, hogy kit kell megölnie, majd a király kiadta a parancsot. Ashor elfogadta a feladatot, azonban közölte, hogy előbb le fogja ellenőrizni a király ama állítását, miszerint ellensége valóban egy gonosz zsarnok.

Ashor bejutott a király ellenségének erődjébe, majd saját szemével győződött meg az uralkodó kegyetlenségéről; ezzel tervbe vette a király meggyilkolására vonatkozó feladatát.

 

Ashor felfedezte, hogy egy olyan öreg papot tartanak tömlöcben, aki valaha fellázadt az ördögi uralkodó kegyetlenkedése ellen. Így, miután beteljesítette a király végzetét, a pap történetétől meghatódva, elhatározta, hogy kiszabadítja őt a fogságából. Bejutott a tömlöcbe és igen rossz állapotban találta a férfit. Roppant legyengült volt és alig tudott talpra állni. Sajnálatos módon a pap olyan tehetetlennek bizonyult, ami akadályt jelentett Ashor számára a menekülésben. Miközben kivonszolta a papot a börtönből, megsebesült. Mégis sikerült mindkettejüknek lóra szállni és elhagyván a várost a rengeteg felé venni az útjukat.

 

public domain

public domain

 

A fekete lovag megszabadította a várost a gonosz királytól, majd elmenekült. Azonban, az emberek üldözőbe vették. Ashor felismerte, hogy képtelen sebeit időben ellátni, ezért leszállt a lóról és azt mondta a papnak, hogy nem lassíthatja le őt, s neki muszáj útját folytatnia. A pap köszönetet mondott neki, áldását adta rá és a megbeszéltek szerint indult tovább.

 

Ashor egy fa közelében várta végzetét. Kisvártatva vér lepte el a lovag testét, egy démon jelent meg előtte, s azt mondta a lovagnak, hogy a lelke az övé és azért jött, hogy azt követelje tőle.

Mielőtt még a démon elvihette volna Ashor lelkét, egy angyal is megjelent és kijelentette, hogy a lovag lelke az övé és azért érkezett, hogy elvigye őt a mennyországba. Nyilvánvalóvá vált, hogy a lovag jócselekedetei egy kicsit többet nyomtak a latban, mint a rosszak, és megbocsátást nyert.

 

Amikor a két lény felkészült az összecsapásra, melynek tétje az ember lelke volt, akkor egy harmadik entitás is megjelent. Ekkor az angyal és a démon abbahagyta a harcot, mintha lefagytak volna. A harmadik entitásnak nem volt alakja. Azért, hogy láthatóvá válhasson, egy fekete köpenyes ember alakját öltötte magára. Mégsem lehetett látni semmit kivillanni a köpeny alól: se kezeket, se lábakat, se arcot. A harmadik lény Il Separatio, volt, azaz Anonymus, az világegyetem egyensúlyának az őrzője, az, akit nem nevezünk nevén.

 

Anonymus a tökéletes semlegesség megszemélyesülése. Ő se nem jó, se nem gonosz, ő minden megosztottság felett áll. Il Separatio azt mondta, hogy a lovag ugyanannyi jót tett, mint amennyi rosszat. Következésképpen egyik oldal sem követelheti a lelkét. Ő Il Separatio-hoz tartozik. Akkor mind az angyal, mind a démon eltűnt és Anonymus a lovaghoz fordult.

 

Vajdahunyad vára

Vajdahunyad vára

 

Ashor sebei begyógyultak. Felkelt és beszédbe elegyedett Il Separatio-val. Az entitás azt mondta Ashornak, hogy szabaddá vált és többé nem tartozik a „rendszerhez”. Azon kívül van, felette áll.

Il Separatio elmesélte a lovagnak, hogy azt tehet, amit akar, hogy addig élhet, ameddig csak szeretne, hogy bárhová elutazhat (bármelyik planétát választhatja). Amikor pedig erre ráun, akkor forduljon Il Separatio-hoz, hogy még egyszer elé állhasson, s mondja el neki a létezés valódi rendeltetését. Ashorról azt beszélték, hogy mivel most már nem volt része a rendszernek, ezért a cselekedetei többé már nem számítottak a világ számára. Ha ő jócselekedeteket hajtott volna végre, akkor mások rosszakat, így a világegyetem egyensúlya változatlan maradt volna. Ha rossz cselekedeteket vitt volna véghez, akkor mások jótéteményeket valósítottak volna meg, így ismét csak ugyanaz maradt volna a világegyetem egyensúlya.

 

A legenda szerint Il Separatio eltűnt, mihelyt a felvilágosításával végzett, és Ashor lovag a mai napig az emberek között él. Az beszélik, hogy fekete lovagként a jó cselekedetek mellett tette le a voksát még akkor is, ha tettei nem számítottak a világnak. Ashor, a Halhatatlan maradt a fekete lovagról alkotott kép prototípusa.

 

Fordította: Száraz György

Forrás: Valda Roric – “Loki – The Trickster Unleashed”

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..