Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A sikerélmények nyomában

Ahogyan a lelkünk a születése előtt megválasztotta élete főbb eseményeit, úgy ma a mindennapjainkban megválaszthatjuk, hogy hogyan viselkedjünk egy adott helyzetben. Aki nem használja, el sem hiszi, hogy ennek a gondolatnak milyen felbecsülhetetlen haszna lehet az ember életének átalakításában. 

 

Az ember egy idő után megelégeli azt a nyomást, amely a mindennapokban nehezedik rá. Ilyenkor megoldások felé kezd kutatni. Mivel kézenfekvő, hogy a vallás és az ezotéria területéről merítsen valami kapaszkodót, ezért előbb-utóbb megtalálja valamelyik irányzatot. A probléma akkor kezdődik, amikor az életében évek múltán is ugyanazzal a problémával szembesül, ami eredetileg is megakasztotta és kibillentette őt.

Sajnos, a múlt nem múlik el nyomtalanul attól, hogy az ember „megtér” vagy „újjászületik” valamilyen eszmerendszer ölelésében. A spiritualitás arra is választ kell, hogy nyújtson, amikor köztes időszakok vannak: amikor probléma van ugyan, de a megoldás még nem látszik, amikor hiány van, de még nincs, ami vagy aki betöltse, amikor célok vannak, de az elérésükhöz szükséges eszközök közül még szinte egy sincs a kezünkben.

Az egész életünk felfogható úgy is, mint átmenetek sorozata. Szebb volna azt írni, hogy utazás, de egyelőre maradjunk az átmeneteknél. Az ilyenfajta köztes fejlődési időszakokban készülődik az ember, s ilyenkor nagyon lényeges, hogy emberileg jól élje meg a mindennapokat.

A spirituális és a titkos tudás nem csak a mágiáról, nem csak a gyógyításról, nem csak a különleges ismeretek elsajátításáról szól, hanem segít felülemelkedni a mindennapok problémáin és gondjain, hiszen az Univerzum tudása erre is vonatkozik.

Ez rengeteg információ, melyet ha valaki alkalmazni kezd a mindennapokban, rájöhet, mennyit is ér, mert ennek segítségével változtathat a viselkedésén, s ami korábban szerencsétlen volt, az pozitívvá válhat az életében.

Döntő jelentőségű, hogy mindenki megértse, hogy a negatív érzelmek nem hagyják, hogy a legjobban dönthessen, nem hagyják, hogy a napjaink jól telhessenek. Akadályokat állítunk a saját életünk és a saját fejlődésünk útjába.

Az nem elégséges, ha az ember meditál, önfejlesztő gyakorlatokat végez és mellette dolgozik, családi életet él, van hobbija stb. Fontos, hogy elégedettséggel és boldogan álljon neki az összes feladatának, s úgy érezze, hogy élvezi, amit csinál és nem muszájból, kötelességből, felelősségből, nyomás hatására, kényszeredetten viszi véghez életének lépéseit, hanem úgy, hogy közben élvezi is.

Nyilvánvalóan vannak hiányállapotok a mindennapi életünkben. Van, akinek egy párkapcsolat hiányzik, van, akinek a sikeresség, van, akinek az önbizalom, de ez a mi döntésünk eredménye. Ezt legtöbbször nem a Sorsírók írják bele az életünkbe vagy írják ki onnan. Csak mi szeretünk hivatkozni arra, hogy valaki odafönt ezt így akarta, s mi nem tehettünk ellene semmit.

 

A valóság ezzel szemben az, hogy az események azt tükrözik vissza, ahogyan mi élünk. Ez a saját magunk által keltett élet reakciója, ami vagy romba dől, vagy olyan, amilyen. Tedd fel magadnak a kérdést: egész életedben így akarsz élni? Bele akarsz feledkezni a másokkal való együttélés gondjaiba, vagy szeretnéd megérteni az életed mozgatórugóit, s beprogramozni a sorsodat úgy, hogy valóban egy sikeres élet legyen, amit élsz, hogy a mindennapjaidba is legyenek sikerélmények?

Ha elfogadod a jelenlegi helyzetet, a gátlásokat, a hiányokat, a vágyakat, akkor te tényleg az adott pillanat markában élve boldogtalan leszel. De ha rájössz, hogy mi az igazi valóság, akkor azt mondod, hogy nem számít, ki hogyan ítél meg téged, te az ösztönösséget választod és szabad leszel.

Az nem törvényszerű, hogy ma egy spirituális elveket valló embernek boldogtalannak kell lennie és nem élhet harmonikus emberi életet. Egy pillanatra se gondold, hogy a spirituális szemléletért vagy fejlődésért te feláldozod a mindennapjaidat, mert nem így van.

Aki az Új Kor útját próbálja járni, egyre inkább szembesül önmagával: ítélkezik, előítéletei vannak, olykor lusta, nem mer meglépni kis dolgokat, nem ösztönös és éppenséggel sok emberi hibája van.

A mindennapokban láthatóvá válik, hogy az a szemlélet, amiben hiszel, mennyire jön be a környezetednek. A valódi spirituális tanítások birtokában az ember millió dologra lehet hatással és odafigyelhet olyasmire, aminek ma a csapdájába van. Ezért lényeges a tudatosság fejlesztése.

Mi minden áll a tudatosság útjában? A felvett szokások, a viselkedésminták például azok, amiken már ma is lehetne változtatni. Ne hagyd, hogy legyűrjön téged a magad által teremtett élet, a bonyodalmak, az elmúlás és a hiábavaló vágyódás! Életed az elméd műve.

Tipikus emberi reakciók: vagy nem vagyunk elég ösztönösek, vagy nem vagyunk elég tudatosak, sokszor pedig túlságosan hiszünk valamiben, s ilyenkor egyszerűbb azt mondani, hogy rossz a sorsunk, mint változtatni a hozzáállásunkon.

 

Aki nem hajlandó változtatni a sorsán és csak bukdácsol annak dacára, hogy amúgy tudja hogyan kéne, az feleslegesen panaszkodik felfelé. Van az emberben egy spirituális ösztön, amely megmutatja, hogy nincs szükségünk szenvedésre, panaszkodásra, hiszen nem ismeretlen terep az élet, főleg, hogy az események mozgatásának kulcsát már több ízben megkapta az emberiség.

Jó tanácsként annyit, hogy figyeld az élet ingereit és ne nevezd át magadban, egyszerűen csak éld meg olyannak, amilyen. Válj részévé az életnek, az életednek és legyél boldog. Akkor biztosan átéled a sikert!

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..