Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Sion-rend és az ősi titok az Utolsó vacsorába kódolva

Jóllehet Az utolsó vacsora Leonardo da Vinci-féle változata kétségtelenül a legelterjedtebb, ugyanakkor mégsem csupán az egyetlen verzió. Voltaképpen a Jézust és a tizenkét tanítványt megörökítő utolsó vacsorának számos egyéb ábrázolása létezik. Különös módon viszont mindegyikben van egy közös vonás: a lakoma valamennyi résztvevőjénél dicsfény, azaz glória látható. Miért? A kutatók szerint Leonardo változatában egy titkos üzenet rejlik.

 

A Sion-rend egy, a rózsakeresztesek ihlette titkos társaság, melyet a francia Pierre Plantard alapított az 1950-es években. Plantard jogot formált arra, hogy a Meroving-dinasztia közvetlen örököse legyen, s evégett egy olyan irreális családfát hozott létre, mely kinyilvánította, hogy tagjai Jézus Krisztus közvetlen leszármazottjai. Plantard verziójában a Rendet arra szánták, hogy majd a Merovingok titkos vérvonalát ültetik Franciaország és Európa fennmaradó részének trónjaira.

 

 

A testvériséget Annemasse városában, a dél-franciaországi Haute-Savoie-ban alapították 1956-ban.

 

A furcsa elmélet nagy népszerűségre tett szert az 1982-ben megjelent, A szent enigma és a 2003-ban kiadásra került A Da Vinci-kód című regényt követően.

 

Plantard szerint a Merovingok a szent hatalom birtokosai a Földön, akik Jézus Krisztustól származnak. Az író azzal érvel, hogy a nyugati történelem nagy alakjai a királyi családból kerültek ki, beleértve Nostradamust, Jeanne d’Arc-ot, Isaac Newtont, Botticellit és Leonardo da Vincit is.

 

Mint az elvárható, számos összeesküvés-elmélet ebből a megközelítésből indul ki.

 

Különösen népszerű, hogy Az utolsó vacsora híres festményébe Da Vinci olyan jeleneteket rejtett, melyek bizonyíthatják, hogy Mária Magdolna Jézus fiával volt áldott állapotban a lakoma alatt.

 

E hipotézis szerint a keresztény messiás nem volt nőtlen férfi, hanem feltehetően frigyre lépett egy korábbi prostituálttal, aki utódának adott életet.

 

 

Bár ezen történetek java része hamisnak bizonyult, jelenleg a firenzei festő munkáinak több szakértője is próbálja megfejteni a Da Vinci által vásznakra rejtett összetett jelképiséget.

 

Lynn Piknett és Clive Prince azt állítja ( mentalfloss.com, in The Templar Revelation), hogy a Jézustól balra található alak nem János, hanem Mária Magdolna, továbbá hogy Az utolsó vacsora a fő bizonyíték a Római Katolikus Egyház általi Krisztus valódi mivoltának leleplezésére.

 

Az utolsó vacsora és a hiányzó glóriák

 

Jóllehet Az utolsó vacsora Leonardo da Vinci-féle változata kétségtelenül a legelterjedtebb, ugyanakkor mégsem csupán az egyetlen verzió. Voltaképpen a Jézust és a tizenkét tanítványt megörökítő utolsó vacsorának számos egyéb ábrázolása létezik. Különös módon viszont mindegyikben van egy közös vonás: a lakoma valamennyi résztvevőjénél dicsfény, azaz glória látható.

 

Da Vinci változatában azonban nincsenek glóriák. Kérdésünk, miért? Da Vinci tudott valamit, amit mások nem?

 

A Smithsonian Intézet által bemutatott videóban egy kutató ezt fejtegeti:

 

Videó: http://www.smithsonianmag.com/videos/category/arts-culture/da-vinci-last-supper-hidden-meaning/?no-ist

 

A Leonardo da Vinci előtt készült összes, az utolsó vacsorát megörökítő ábrázolás Jézust és a tanítványait is glóriával ábrázolja, ténylegesen szentként jeleníti meg őket, míg Da Vinci úgy döntött, hogy mellőzi ezt a konvenciót és dicsfény nélkül festi meg őket.

 

Mario Taddei, egy milánói feltaláló, valamint Da Vinci munkásságának szakértője, azt állítja, hogy az itáliai reneszánsz géniusza üzenni akart azzal, hogy festményein a glóriák elhagyása mellett döntött.

 

Mr. Taddei magyarázata szerint a Da Vinci festményen ábrázolt emberek nem szentek, hanem „egyszerű emberek”, jelezve, hogy Jézus is halandó.

 

 

„Úgy vélem, hogy Leonardo soha nem ábrázolt dicsfényeket, mivel úgy gondolta, hogy az alakok egyszerű emberek, és ez Leonardo valódi titka.” – fejti ki a videóban Taddei.

 

„Nincs földön kívüli vagy természetfeletti objektum az utolsó vacsorán. Leonardo azt akarta közölni velünk, hogy a 13 férfi egyszerű ember. S ez valami sokkalta jelentősebb dolgot árul el.” – vonja le a következtetést Taddei.”

 

Egy ősi kézirat, amely „bizonyítja”, hogy Jézus házas volt és gyermekei születtek

 

Egy ókori kézirat szenzációhajhász módon azt állítja, hogy Jézus feleségül vette Mária Magdolnát és még gyermekeik is születtek. Az írásos bizonyítékok létezése arról árulkodik, hogy Jézus elvette Mária Magdolnát, akitől gyermekei származtak. Ráadásul, az ókori kézirat Jézushoz hasonlóan Jánost is Isten Gyermekének hívja.

 

Az ókori szöveget, mely vélhetően a Kr. u. 570-es évekből ered, Szíriában írták, s már betemette a por, majd a Brit Könyvtár Archívumában pihent az elmúlt 20 év során, s egy ismeretlen szerzetes másolta le.

 

A kézirat legalább 1450 éves, valószínűleg az első századra, Jézus időszakára nyúlik vissza. Most pedig Az elveszett evangélium teszi lehetővé ennek az egyedi dokumentumnak a szírről angolra történő első fordítását, mely egy bennfentesen keresztül nyújt betekintést Jézus szociális, családi és politikai életébe.

 

Az elveszett evangélium egy példátlan történelmi kalandra viszi az olvasóját egy paradigmaváltó kéziraton keresztül. Amit a szerzők végül felfedeznek, az legalább annyira meghökkentő, mint amennyire meglepő: megerősítést nyert Jézusnak Mária Magdolnával kötött házassága; gyermekeik neve; Mária Magdolna kiemelkedő jelenléte; Jézus életének egy korábban ismeretlen darabja, a keresztre feszítést megelőző 13 éve; egy Mária Magdolna és gyermekei ellen elkövetett merénylet kísérlete; Jézus kapcsolatai a Római Birodalom legmagasabb szintű politikai figuráival; valamint egy olyan vallási mozgalom, amely időben megelőzte Pálét: ez volt Mária Magdolna Egyháza.  (source)

 

Mielőtt az ősi kézirat a Brit Könyvtárba kötött volna ki, a British Múzeum kezébe került 1847-ben egy kereskedő révén, aki azt állította, hogy az Egyiptomban található St. Macarinus monostorból jutott hozzá.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/priory-of-sion-and-an-ancient-secret-embedded-in-the-last-supper/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..