Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A sorsunk a tükrünk – Legyél a sorsod kovácsa!

Hajlamosak vagyunk okolni és felelősségre vonni másokat, ha valami nem úgy sikerül az életünkben, ahogy az nekünk tetszik. Az életében megfáradt ember, de még az átmeneti kimerültségben és túlhajszoltságban szenvedő polgár is, sokszor úgy érzi, hogy valakik odafönt vagy idelent jó alaposan kibabráltak vele, s hogy sose fog véget érni problémáinak sora. De ki tehet minderről? Ki döntötte el, hogy legyenek nehézségeink az életünkben? Urai vagyunk-e a sorsunknak, vagy csak hajótöröttekként evickélünk az élet viharos tengerén?

 

 

Pesszimizmusból jelesre vizsgázik a ma embere. Nem vitatom, hogy számos okot és még több ürügyet fel lehetne sorakoztatnunk egymás után, amik alátámaszthatnák, hogy miért sírjunk inkább nevetés helyett. De nekem ez nem kenyerem, ez az út nyugodtan lehet másoké. Engem arról győzött meg az élet, hogy ha tevékenyen részt veszek benne és hiszek abban, hogy én képes leszek a sors támogatásával létrehozni a vágyott céljaimat, akkor már meg is történt az, amiért elkezdtem ezt az egész élet nevű játékot. Magyarul, arra döbbenek rá napi szinten, hogy minden megvalósulhat az életemben, amit csak szeretnék – pláne amit akarok –, ha figyelembe veszem és betartom az élet valódi játékszabályait.

 

Számos olyan médium áll rendelkezésre, amelyen keresztül egészen hasznos tanácsokat kaphatunk az élet nevű társasjátékhoz. Érdemes szemezgetni közülük. Könyvek, DVD-k, az elektronikus média, előadások, tanfolyamok és egy rakat egyéb csatornán keresztül áramlanak a tudatformáló és tudatfejlesztő információk az emberhez. Őszintén, aki keres, az talál.

 

 

Ha valaki arról győzi meg a sorsot, hogy ő alkalmas és képes elérni a céljait, akkor hidd el, meg is fog valósulni minden, amit csak akarsz. Tehát legyünk pontosak, csak az fog biztosan megvalósulni, amit nem szeretnél, hanem 100%-osan akarsz. A mindennapi, talmi vágyak vagy valóra válnak, vagy nem, ellenben amiért teszünk, amit létrehozunk, amit aprólékos és kitartó munkával felépítünk, az biztosan megteremtődik az életünkben. Feltéve, hogy az életutunkkal összhangban hozzuk meg a döntéseinket. Ha például valaki nagyszerű szakács szeretne lenni, de nem tartozik hozzá szervesen az életfeladatához, akkor elkezdhet ő tanulgatni, járhat vendéglátó ipari szakintézményekbe, mégsem fog közepesnél nagyobb sikereket elérni. Miért? Mert az nem az ő útja. Nem arra lett predesztinálva, nem arra lett kitalálva. Erre természetesen az egyén előbb-utóbb rájön, csak addig sokszor értékes évek telnek el és sokféle kudarcélmény rakódik le az ember lényében. Ennek oka az, hogy a sorsunk mindig megmutatja, hogy helyes úton járunk-e vagy csak életünk egyik alternatív pályáján, oldalcsapásán mozgunk. Merthogy ilyen létezik: van egy fő csapásirány, és vannak az egyéb utak, melyek minőségileg különböznek a fővonaltól. Ezt minden ember érzi, ha a szívére teszi a kezét és bevallja önmagának, hogy mennyire elégedett a saját sorsával.

 

De az elért eredményeink, az életminőségünk, az életszínvonalunk feltétlenül annak köszönhető, illetve annak a gyümölcse, hogy mi mit tettünk le az asztalra. Mint az ezotériában jártas ember, arról vagyok meggyőződve, hogy nem érdemes törődni és gondot csinálni abból, hogy milyen történések vesznek körül bennünket, mert bölcs szellemi vezetők azok, akik a különböző bekövetkezéseknek az áramlatait irányítják az életünkben, s mi azáltal váltunk bölccsé, ha ráhagyjuk magunkat a gondviselésükre, s hagyjuk, hogy vigyen bennünket a sors minden jó ölelésével együtt. Ez fog bennünket boldoggá tenni, márpedig a boldogságra szükségünk van a kiteljesedésünkhöz, amely elkerülhetetlen a fejlődés minden egyes arculatában.

 

Nézz bele a sors szemeibe és ott önmagadat fogod visszalátni! Egy olyan tükör az élet, ami megmutatja a legapróbb változásokat is neked, és ez segít át majd téged minden nehézségen, ez a szél a vitorládban, mely kicsiny hajódat előrerepíti az élet vizén. A sors és a sorsszerűségek megismerése egy olyan lehetőség az életben, ami egyszersmind fegyverként is használható a védtelenek védelmének érdekében.

Ha nem tetszik valami az életedben, ha nem felel meg neked valamelyik élethelyzeted, tudd, bármikor elkezdheted megkeresni az okát és a megváltoztatásának mikéntjét. Először is önmagaddal kezdd, mert életed minden történése belőled indul ki és hozzád is tér vissza.

 

Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..