Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A szibériai kráterek kapcsolata a Bermuda-háromszöggel

A tudósok úgy vélik, hogy végül sikerült meghatározniuk, hogy minek a folyományaképpen jöttek létre a hatalmas szibériai lyukak.

 

Úgy gondolják, hogy gázüregek felelősek a lyukakért.
Image Credit: YouTube / Bulka

 

A rejtélyes kráterek felfedezéséből azért lett világszerte főcím júliusban, mivel a tudósoknak beletörni látszott a bicskájuk abba a kérdésbe, hogy vajon mi okozhatta azokat. Az első ilyen lyuk a szibériai Yamal-félszigeten tűnt fel, majd ezt heteken belül számos további követte.

 

A válasz – amit végül is kiötlöttek – a felszín alatt rejtőzött. A tudósok jelenleg úgy gondolják, hogy a lyukakat a meleg nyári időjárás hatására felszabaduló metán-hidrát által kiváltott föld alatti robbanások okozták.

 

A Siberian Times egyik interjújában, Igor Yeltsov tudós még azzal állt elő, hogy az ugyanilyen fajta folyamat akár arra is magyarázatként szolgálhat, hogy az Atlanti-óceán hírhedt Bermuda-háromszöge felett miért tűnnek el a hajók és repülőgépek.

 

„Létezik egy olyan modell, mely értelmében a Bermuda-háromszög a gázhidrátok reakcióinak a következménye” – mondta. – „Ezek ténylegesen felbontják a metánjeget, gázzá változtatva azt. Ez lavinaszerűen megy végbe, akárcsak a nukleáris reakció, ami hatalmas mennyiségű gáz felszabadításával jár együtt. Ez melegíti fel az óceánt és ez okozza, hogy a hajók elsüllyednek a hatalmas mennyiségű gázzal elegyedő vízben.”

 

„Ugyanez a folyamat vezet ahhoz, hogy a levegő túltelítődik metánnal, amely a légkör rendkívüli örvénylését, illetve a repülőgépek lezuhanását okozza.”

Forrás: http://www.unexplained-mysteries.com/news/273518/siberian-craters-linked-to-bermuda-triangle

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..