Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Sziderikus Ember

Mi történik velünk álmunkban, az éj leple alatt? Egyes emberek miért érzik elemükben magukat éjszaka, míg mások inkább nappal? Miért érzünk sokszor honvágyat és a végtelennel való összekapcsolódást, amikor a kéklő égre pillantunk nappal vagy éjszaka? Milyen spirituális képességekről mondtunk le az elmúlt évezredekben a szabad akaratunkból, s miért lenne érdemes visszaszerezni őket?

 

Az élet alapja a ciklikusság. Minden a ciklusokhoz rendeltetett a természetben. A Föld forgása adja számunkra az egyik legfontosabb és legkézzelfoghatóbb változást, a nappalok és az éjszakák egymásutániságát. Az ősi Egyiptomban a nappalt szoláris időnek, míg az éjszakát sziderikus időnek nevezték. A sziderikus jelző sokak szerint arra utal, hogy amikor a csillagos égbolt tündököl felettünk, akkor közelebbi kapcsolatba kerülhetünk a csillagképekkel, a fénnyel, a természet rejtett oldalával. S valóban, amikor leszáll az éj, a természet megváltozik, s ezzel az ember bioritmusa is. Senki sem képes kivonni magát az alvás-ébrenlét ritmusa alól, melyet a Nap és a Hold, a szoláris idő és a sziderikus idő vezérel megállás nélkül.

 

A természet éjjeli oldala teszi lehetővé az ember számára a befelé fordulást, az elmélyedést, a meditációt és többi hasonló technikában való elmerülést. A láthatatlan világokkal való kapcsolatfelvétel ilyenkor a legkönnyebb. Természet szabta igénye van az embernek arra, hogy a lelkével foglalkozzon. A romantikus költők az éjjel folyamán képesek pszichéjük lelki örvényeibe beleszédülni – ők így érzékelik a valóságot.

A legtöbb ember alszik éjszaka, mert fel kell, hogy töltődjön az asztráltestén keresztül a fizikai test is. Asztrális áramlatok, üzemanyagok nélkül legfeljebb három-négy napot bír az ember elviselni a testében, utána a lélek örökre eltávozik. Ebből is látszik, hogy az ember mennyire vissza kívánkozik a szellemvilágban nap mint nap.

 

Ha nem alszunk, ha nem álmodunk, akkor valami olyasmit veszítünk el, ami az angyalokkal, arkangyalokkal, a félistenekkel és magával a Teremtővel köt össze bennünket. Vajon mi lehet ez? Véleményem szerint a származás!!!

Bennünk és a félistenekben a közös a Teremtő lénye, kvintesszenciája, a Lélek. Az ember spirituális értelemben éppen akkor alszik, amikor a fizikai világban ébren van és fordítva, akkor éber a szellemi világok impulzusaira, amikor a tudata testétől némiképp eloldódik. Ez pedig alvás közben van csak így. Illetve mesterségesen elő lehet idézni hallucinogén anyagokkal is, de ezt nem ajánlanám. Avagy kifejleszthető ez a képessége, nevezetesen, hogy éberek legyünk ebben a világban és a szellemi világokban is egyidejűleg. Ez nem azt jelenti, hogy az alvás nélkülözhető, hanem hogy egy magasabb rendű tudat– nevezhetjük szellemnek vagy léleknek – bennünk képes működni akkor is, amikor mi alszunk.

 

A sziderikus ember ilyen. Ő belülről ismeri meg önmagát, a világot és a teremtés működési folyamatait. A sziderikus ember azért képes ezt megtenni, mert asztráltestének része a sziderikus test (a kettő nem teljesen ugyanaz), mely a csillagok anyagából lett összegyúrva, s mely önálló énnel rendelkezik. A középkori szerzetesek hosszas töprengéseik folyamán több ízben felszították a bennük élő „sziderikus embert”, akinek képességei olyanok, melyeket csak látomásokkal és elragadtatásokkal lehet leírni, s úgy is csak közelítőleg.

 

Minden embernek van sziderikus teste, mert így lett megalkotva a mikrokozmosz, vagyis maga az emberi lény. De ezt nem használjuk. Mindenkire többé-kevésbé hat is a sziderikus test megannyi vibrációja. Ki intuíciónak hívja, ki szellemi látásnak, ki belső látásnak stb. attól függően, hogy ki melyik részét, s milyen színvonalon használja. Természetesen a sziderikus test fejleszthető.

 

Végül hadd szóljak arról, hogy a sziderikus test az, amely visszavezetheti az embert a természethez, mi több, a saját természetéhez. Ha valaki hiányolja az összhangot az életében, ha valaki nincs harmóniában önmagával és a környezetével, ne vádaskodjon, hanem tegye rendbe a sziderikus testét, mely mágikus erők birtokosa a szó legnemesebb értemében.

A gyermeki lélek, mely előtt nincs lehetetlen, a sziderikus test határtalanság-érzetéből fakad. Az, hogy a sziderikus test összekapcsol a kozmosszal, s mi az égre tekintve önmagunk ősi csillaghazáját látjuk, sejtjük meg odafönt, nem a véletlen műve, hanem az eredet hívó szava, mely 2012-ben egyre több lélekben erősödik majd fel.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..