Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

„A Szíriusz dokumentumfilm feltárja Ata-ról, a 15 cm-es idegenről szóló DNS tesztek eredményeit”

A 15 centiméteres űrből érkezett idegennek látszó, mumifikálódott maradványok a „Szíriuszt” a leglelkesebben várt dokumentfilmmé tette az ufó-téma rajongóinak körében.

Mindazonáltal a leletek talán kiábrándítóan hathatnak.

A korábbi publikációkban, a filmkészítők azt állították, hogy a dokumentumfilm majd feltárja, hogy a túlméretezett, idegen-kinézetű fejjel rendelkező teremtmény DNS-ét nem lehet orvosilag besorolni.

 

Valójában a film, amelynek a premierje hétfőn volt Hollywoodban, egy olyan tudóst mutat be, amely azt a következtetést vonja le, hogy a kis emberszerű lény ember.

 

„Teljes bizonyossággal állíthatom, hogy ez nem egy majom. Ez egy emberi lény – közelebb áll az emberhez, mint a csimpánzhoz. Hat-nyolc évet élt. Nyilvánvalóan lélegzett és táplálkozott, volt anyagcseréje. Kérdés, hogy mekkora lehetett a lény, amikor megszületett.” – mondta Garry Nolan, a Kaliforniában található Stanford Egyetem Orvostudományi Karának őssejt-biológus igazgatója.

 

„A DNS egy történetet mesél el, s nekünk megvannak azok a számítógépes technikáink, amelyek lehetővé teszik, hogy szinte rögtön ténylegesen meghatározzuk, hogy ez egy emberi lény-e vagy sem.” – magyarázza a filmben az a Nolan, aki a DNS-teszteket végezte.

 

A Szíriusz film középpontjában annak az Ata-nak becézett, apró, emberszerű lénynek a maradványai állnak, akit a Chilei Atacama sivatagban fedeztek fel tíz évvel ezelőtt, és aki azóta már szó szerint több kézen ment át és több tulajdonost cserélt.

 

A film egy alulról induló kezdeményezést is bemutat, amely az Egyesült Államok kormányát arra kéri, hogy tárja fel mindazt, amit az ufókról, a földönkívüliekről, valamint azon fejlett alternatív energiatechnológiák alkalmazhatóságáról tud, amelyek nagymértékben lennének a Földön élő valamennyi ember hasznára.

 

A Szíriusz című film mögött elsődlegesen az a Steven Greer áll, aki korábban sürgősségi orvos volt. Ő hozta létre a Földönkívüli Intelligenciákat Tanulmányozó Központot (CSETI) és a Leleplezés Projektet.

 

Különös dolog az Ata-ról szóló vitával kapcsolatban, hogy miként került az amerikai nyilvánosság figyelmének a homlokterébe.

 

 

A dokumentumfilm kezdetén Greer földönkívüliként hivatkozik Ata-ra és elmagyarázza, hogyan találták meg az Atacama sivatagban, majd közli, „nem tudjuk, hogyan történt”. Ez azért tűnik furcsának, mert a HuffPost legutóbb beszámolt a kis Ata jól ismert történetéről onnantól kezdve, hogy tíz éve felfedezték, ezt követően kézről-kézre adták, míg végül Spanyolországban kötött ki.

 

 

A Szíriusz film kezdeti PR-ja egy „orvosilag és tudományosan kielemzett DNS-szekvenciával rendelkező, ismeretlen besorolású emberszerű lény paradigmaváltó fizikai bizonyítékára” hivatkozott.

Ez a szóbeszédeket, a spekulációkat és a valószínűsítéseket táplálta, így sok ember abban reménykedett, hogy végre egy valódi idegen lényt fedeztek fel, és bebizonyosodik, hogy nem-emberi DNS-sel rendelkezik.

 

De most, hogy a film mindenki számára elérhető és a DNS-elemzések kimutatták, hogy Ata ember, láthatjuk, hogy a humanoidról szóló korábbi PR fejhajtás kissé elhamarkodott volt.”

 

Őszintén érdekemben állt, hogy megcáfoljam, ha valami szokatlan vagy valami paranormális van a dologban.” – ezt azelőtt mondta Nolan, hogy elkezdte volna Ata azon apró részeinek a DNS vizsgálatát, amelyekre engedélyt kapott.

„Azt szeretném bebizonyítani, hogy ez egy ember és csupán egy érdekes mutáció. Minden ilyen helyzetben a tudósoknak a hírneve forog kockán. Minden esélyem megvan rá, hogy ha még el is végzem, néhány kollégámat ez is ugratásokra fogja ösztönözni.”   

 

A DNS tesztekre alapozott legfontosabb teóriák egyike szerint Ata talán egy meg nem született magzat lehetett. Azonban, még az is kiderülhet Nolan vizsgálatának meglepő (vagy nem meglepő – ez nézőpont kérdése) következetései alapján, hogy ez egy tévedés.

 

„Az a szekvencia, amelyhez a mitokondriumokból – a sejtek energiaraktáraiból – jutottunk, nagy bizonyossággal azt jelzi nekünk, hogy az anya egy Chile vidékéről származó bennszülött indián volt. A másik dolog, amit az elemzés azonnal kiderített, az volt, hogy hímnemű. Valószínűleg a múlt században hunyt el, ha tippelnem kéne.”

 

Nolan elismeri, hogy amikor bekapcsolódott ebbe a kutatásba, akkor úgy gondolta, hogy a DNS a válasz, azonban később rájött, hogy van egy másik biológiai kérdés Ata-val kapcsolatban, amit muszáj megérteni és megválaszolni. Úgy tervezi, hogy végül is további vizsgálatok után fogja csak nyilvánosságra hozni a felfedezéseit.

 

Akkor most a közvélemény csalódott lesz, vagy megkönnyebbül, hogy Ata-t eddig emberként sorolták be?

 

A Szíriusz film fennmaradó része – az Emmy-díjas Amardeep Kaleka rendezésében és Thomas Jane színművész narrációjával – számos kormányzati és katonai tanút vonultat fel, akik arról számolnak be, hogy hisznek az idegenek Földre történő látogatásaiban csakúgy, mint ahogyan az a véleményük a fejlett alternatív energiaforrásokról, hogy közkincsé kellene őket tenni.

 

„Az elmúlt 60 év során voltak olyan próbálkozások, amelyek ezt az információt akarták nyilvánosságra hozni. Itt üldögélünk a világban és még mindig olajt, gázt és szenet égetünk, amikor már megvan az a technológia, az a tudás és minden olyan információ, amire szükségünk van ahhoz, hogy egy új civilizációt hozzunk létre.” – mondja Greer, aki egyike lesz azon szónokoknak, akik az elkövetkező hetekben Washington D. C.-ben megrendezésre kerülő, Leleplezésekről szóló Polgári Meghallgatásokon vesznek részt.

 

Jóllehet a Szíriusz film nem teljesen felelt meg az „idegen lényről” szóló reklámkampánynak, amelyet az utóbbi hetekben kerítettek köré, mégis a film számos olyan hivatalos kutatói nézőpontot vonultat fel, amelyek minél több információt próbálnak a nyilvánosság elé tárni az ufó-földönkívüli témával kapcsolatban.

 

forrás: http://www.huffingtonpost.com/

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..