Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Szivárvány-prófécia harcosai

„Egy napon a fehér ember mohósága miatt eljöhet az az idő, amikor a föld tönkremegy és beszennyeződik, az erdőket lerombolják, a madarak lehullnak a levegőből, a vizek megfeketedhetnek, a halakat megmérgezik a patakokban, és a fák nem lesznek többé, az emberiség pedig úgy, ahogyan ismerjük, szinte megszűnik létezni.”

 

http://www.sun-nation.org/

 

Így kezdődik a Szivárvány-prófécia, amit egy évszázadon keresztül ismételgetnek a krí (Cree) nevű amerikai indián nemzet asszonyai.

 

A krí az egyik legnagyobb csoport az észak-amerikai bennszülöttek őslakos népein belül. Kanadában több mint 135 krí közösség él, melyek teljes populációja megközelítőleg 200 000 főt számlál jelenleg.

 

A Szivárvány-prófécia – már amennyire az tudható – a legendák, a rituálék és más mítoszok őrzőire vonatkoznak, akikre akkor lesz szükség, amikor elérkezik a Föld meggyógyításának az ideje. Úgy gondolják, hogy ezek a legendabeli lények vissza fognak térni az ébredés egyik napján, amikor valamennyi ember összegyűlik, hogy megteremtse az igazság, a béke és a szabadság új világát, s őket a ’Szivárvány harcosainak’ fogják nevezni. Ők fel fogják eleveníteni az értékeket és azt a tudást, amely az idők folyamán elveszett, s kinyilatkoztatják, miként vehetjük birtokba a bölcsességet és az érzékeken túli érzékelést, valamint hogy az egyelten előremutató ösvény az egység, a harmónia és a szeretet.

 

http://www.mysticmonkey.com.au/

 

„Az idő eme körének kezdetén – hajdanán, a Nagy Szellem lejött és alakot öltött, egybegyűjtötte ennek a Földnek a népeit, mesélt egy szigetről, mely jelenleg a víz alatt honol, majd a következőket mondotta az embereknek: ’Elküldelek majd benneteket négy irányba, s az idők folyamán négy színűvé változtatlak benneteket, de tanításokat fogok nektek adni, s ti ezeket az Eredeti Tanításoknak fogjátok hívni. Midőn együtt visszatértek, meg fogjátok osztani egymással ezeket azért, hogy fennmaradhassatok és békére lelhessetek a földkerekségen, így születik majd meg egy nagy civilizáció.’”

Ez az a jövendölés, amit a Szelis Törzsből való Lee Brown közölt 1986-os Kontinentális Bennszülött Tanácskozáson, Alaszkában.”

 

A prófécia különösen érdekes része a vezetők kiválasztásáról beszél. A történet szerint nem az lesz a vezető, aki a legharsányabban beszél, aki a sikereire a legbüszkébb, vagy aki az elit támogatását élvezi. A vezetők azok lesznek, akiknek a tettei a leghangosabban szólnak, kik tanúbizonyságot tesznek a bölcsességről, a bátorságról és bizonyítják, hogy mindenki javáért dolgoznak. Nem így kéne folyniuk a dolgoknak?

 

A Szivárvány mindig is különleges jelentőséggel bírt a Bennszülött Amerikai Indián Nemzetek körében. Ez a minden dologban fellelhető Szellemhez (a Legfelső Istenhez/a Teremtőhöz) kapcsolódik. Eltekintve a krí jövendöléstől, számos olyan próféciát és elbeszélést találunk a hopi, a zuni és a cherokee indiánoknál, amelyek a szivárvány harcosairól szólnak.

 

„Eljő a nap, amikor valamennyi fajhoz és bőrszínhez tartozó ember, valamint hitvallás mellőzi a különbségeket. Összegyűlnek a szeretetben, összekapcsolva kezeiket egyesülnek, hogy meggyógyítsák a Földet és annak gyermekeit. Elköltöznek a Földön túlra, mint a nagy Örvénylő Szivárvány, békét, megértést és gyógyulás hozva ezzel mindenfelé, amerre útjuk vezet. Számos kihaltnak vagy mitikusnak hitt lény fog felbukkanni ez idő tájt; a semmivé lett legnagyobb fák szinte egyik napról a másikra fognak előtűnni. Valamennyi eleven dolog gyarapodni fog, s beszívja a Földanyánk kebléből fakadó életet.”

 

„A nagy spirituális Tanítók, akik bejárták a Földet és az Örvénylő Szivárvány Próféciájának alapigazságait tanították, visszatérnek majd és ismét köztünk fognak járni, s meg fogják osztani erejüket és nézeteinek mindnyájunkkal. Meg fogjuk tanulni, miként lássunk és halljunk szakrálisan. A férfiak és a nők egyenlők lesznek a szerint, hogy a Teremtőnek milyen szándékai vannak velük; minden gyermek biztonságban lesz, bármerre is járjon. Az idősebbeknek tiszteletben lesz részük és megbecsülést fognak élvezni az élethez nyújtott hozzájárulásuk okán. Felszínre fogják hozni a bölcsességüket. Az egész emberi fajt „A Népnek” fogják hívni és a háború, a betegség és az éhínség örökre megszűnik majd.”

(Navaho-Hopi prófécia az Örvénylő Szivárványról)

 

http://www.iamasundance.info/

 

„A Hetedik Tűz idején Új Emberek fognak feltűnni. Újra kitapossák a bölcsességhez vezető utat, melyet hajdanán az ösvény mellet hagytak. Lépteik az idősebbekhez vezetik őket, akiket megkérnek arra, hogy mutassanak nekik irányt az útjukon. Amennyiben az Új Emberek erősek maradnak a keresésük során, akkor a megszentelt dob hangja újra felharsan majd. Eljő az emberek ébredése, és a szent tűz újra világítani fog. Ez idő tájt a világos bőrű fajt egy válaszút elé állítják. Az egyik út a kapzsiság és a technológia útja, mely nélkülözi a bölcsességet és az élet tiszteletét. Ez az út a rombolás hajszáját jelképezi. A másik a spiritualitás, egy csendesebb ösvény, mely valamennyi élő dolog tiszteletét is magába foglalja. Amennyiben a spirituális ösvényt választjuk, még egy másik tüzet is meg tudunk gyújtani, a Nyolcadik Tüzet, s ezzel beköszönt a Béke és az egészséges növekedés hosszan tartó korszaka.

(William Commanda nagyapa, Anishnabe Hetedik Tüzének Össznemzeti Próféciaköre, az ősi Wampum övről)

 

Miközben a Wikipedia azt hiteti el az emberekkel, hogy a legenda 1962-ben született a „Szivárvány harcosok” című könyv szerint, amit William Willoya és Vinson Brown írt, a valóság az, hogy a prófécia ősi, sok generáció szájhagyományán ível át. Maga Brown beismeri, hogy kutatása a hopi próféciákon alapszik, s hogy könyvét azzal a kritikával illették, hogy az egy kísérlet az amerikai bennszülöttek közösségének evangelizálására, amikor a Szivárvány Harcosainak a próféciáit említi Krisztus második eljövetelére vonatkoztatva.

 

A harmónia, a stabilitás és a virágzás jellemezte Új Korra, az Aranykorra való hivatkozások nem kifejezetten tartozik az amerikai bennszülöttekhez, hanem fellelhető a világ minden táján a mítoszokban és a legendákban. Ez Chryson Genos-ként ismert a görög mitológiában, Satya Yuga-ként a hindu kultúrában és gullaldr-ként a skandináv mitológiában. Az Aranykorról szóló számtalan legenda közül igen gyakori az a típus, amelyikben az isteni lények fognak segíteni a Föld újjáépítésében.

 

A klasszikus görög mitológiában az Aranykor felett Kronosz titán elnököl. Bizonyos Astraea-ról (az igazság aranykori istennőjéről) szóló mítoszokban szintén ő uralkodik. Az istennő az emberekkel élt az Ezüstkor végéig, azonban a Bronzkorban, amikor az emberiség erőszakossá és kapzsivá vált, a csillagokba menekült, ahol a Szűz konstellációként jelenik meg az Igazság mérlegét tartva, avagy a Mérleg csillagképként.

 

Akár igazak ezek a jövendölések, akár nem, a többségük a jelenkori világunk nagy részét átható valóságról – a kapzsiság és az erőszak korszakáról – beszél. A korrupció, a pénzsóvárság, a fogyasztás ösztönzése, a kevesek hatalma és az igazságtalanság túlnyomó mértékben jellemzi a civilizációnkat, egy nagy technológiai fejlődéssel egyetemben, amely egy tömegpusztító fegyverré, illetve az ellenállást elnyomó eszközzé vált. Akár közbe fognak avatkozni a múltban élt lények, akár nem, egy dolog bizonyos: az élet nem folytatódhat örökké ilyenformán.

 

Forrás: http://ancient-origins.net/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..