Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Születés Templomának áldása

Egy misztériumba szeretnélek beavatni, kedves Olvasó! Mint azt bizonyára tudod, eljött az ideje, hogy Ízisz fátylát fellebbentsük a Napvallás misztériumairól. Több mint kétezer esztendeje misztériumvallás keretében élték életüket azok a szertartások, melyek közül most az egyikkel megismertetlek. Ez a Születés Templomának áldása.

 

A misztérium szó eredetileg olyan titkot, rejtélyt, talányt jelentett, melyet az átlagos – értsd: be nem avatott – ember egyáltalán nem érthetett meg. A misztérium érzékelése és megértése mindig meghaladja a szokványos valóságot tapasztaló érzékszervek kapacitását. Ettől természetfelettiek, láthatatlanok és szavakkal kifejezhetetlenek.

 

A kultuszban élő személyek számára azonban egyáltalán nem azok. Akár a gnosztikusok, akár az egyéb misztériumiskolák tanításait fogjuk vallatóra, azt találjuk, hogy a kiválasztottak számára teljesen megelevenedtek a misztériumok, azok tartalma értelmet nyert és különleges szavakkal és fogalmakkal utalni tudtak rá, még ha nem is lehetett hajszálpontos leírást adni róluk. Ekképpen a titkos jelek, a rejtélyes nyelvhasználat, a beavatotti tudás képes volt kifejezni a külső, profán szem és fül számára ködös és megfejthetetlen misztériumokat.

 

 

Később a misztériumok eltorzított formái bekerültek más vallásokba is, illetve az emberek által gyártott vallások is kialakították a saját misztériumaikat, melyekkel kapcsolatban valójában ma sincs konszenzus. (Például: az üdvösség vagy az áldozás módozatai, illetve az isteni titkok és istenélmények misztériumai.) Ezért is szakadt szét idővel sokféle ágazatra sokféle vallás. Én éppen abban látom egy misztérium hitelességét és működését, hogy képes egységet létrehozni a hívők, az emberek lelkei között, hiszen különbözőségeink ellenére nagyon hasonló vagy sokszor azonos célokat követünk.

 

A Napvallásban a hangsúlyt a most átélésére helyezzük. Értve ezalatt, hogy tanításaink szerint minden ember jól tenné, ha tudatával ráhangolódna a jelen pillanatra, vagyis arra, amin éppen keresztülmegy, s ami éppen történik vele. Ez nem csak a perc hatvanad részére vonatkozik, hanem a tágabb értelemben vett élethelyzeteire és sorsszerűségeire.

 

Megfigyelhető, hogy az embereknek nincs túlzott hatalmuk a jelenük felett. Ennek oka abban keresendő, hogy nem értik mi miért történik velük. Emiatt pedig tudat alatt vagy akár tudatosan is, de boldogtalanok és elégedetlenek. Ez van.

Amennyiben az ember nincs a szó teljes értelmében a jelenben, akkor motiválatlan, gyáva, aggodalmas, hajlamos feladni terveket és célokat, egyszóval nem meri megélni az életét úgy, ahogy van. Ez a bizonytalankodó attitűd teszi még sokkal boldogtalanabbá és elégedetlenebbé az emberi elmét. Ezen változtat a Születés Templomának áldása.

 

A spirituális rítus során a Napvallás beavatott papnője, aki a Születés Templomának erejét hordozza, megáldja a résztvevőt Geb és Nut áldásával. Mivel ez egy misztérium, ezért kicsit részletesebben is kifejtem.

Nut égistennő, míg Geb a Föld istene.

Geb az egyiptomi istenek kilenctagú tanácsának a tagja, akinek fennhatósága alá tartozik többek között a Föld növényzetének és vizeinek a fenntartása. Tehát a gabonától a friss vízig igen sok fizikai folyamat. (A földrengések is!)

Geb felesége Nut égistennő. Nut istennő testesíti meg az égboltot és a kozmoszból reánk záporozó megannyi szoláris és sziderikus erőt. Nut istennő nem más, mint Ré napisten unokája, egyszersmind Ozirisz, Ízisz, Széth és Nephthüsz édesanyja. (Édesapjuk az előbb említett Geb.)

Mindkét istenség a héliopoliszi napvallásban a Nagy Isteni Kilencség tagja.

 

Ha kicsit elvonatkoztatunk a formalitásoktól, akkor érzékelhetjük, hogy az égi erők nélkül nem létezne a Földön sem biológiai, sem spirituális élet. A Föld egyszerűen nem lenne termékeny és nem volna képes rendszeresen megújulni. Továbbá az emberek nem tudnának sem testileg, sem szellemileg, sem lelkileg fejlődni az ég és a föld támogató hatásai nélkül.

 

A Születés Házának szertartása hozzásegíti az embert olyan isteni és istennői energiákhoz, amelyek tudóssá tehetik, fejlesztik az embert azért, hogy életét uralhassa és minél több áldott lehetőséget válthasson valóra a sorsában. Ezt a szertartást a Napvallás bizonyos rendezvényein végezzük, melyekről érdeklődni a következő címen lehet: szernap@gmail.com

 

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..