Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A szüntelen megújulás

A mai világban és társadalomban sokan sérülnek meg lelki és szellemi szinteken egyaránt. Egy idő után pedig olyan sok sérelem és fájdalom telepszik az emberre, hogy egy idő után már nem tudja levetkőzni a múlt nyomait. Végül ez oda vezet, hogy az ember képtelen lesz megújulni, így öregedésnek indul és hátralévő idejét már a lelki sebeivel kénytelen leélni. De nem kellene, hogy mindez így legyen!

 

A legtöbb ember sajnos nem úgy gondolkodik, hogy az életében lévő valamennyi próbatétel énjének szüntelen megújulását segíti elő, mégpedig azért, hogy elérje énjének a középpontját és életében végre lényegi változások következzenek be, s ne csak felszínesek.

 

Az emberek folyton változnak, lényegük azonban nem. Mutatják arcukat ilyennek-olyannak, valójában azonban csupán ugyanazok maradnak, s legtöbbször csak követik az elvárásokat. Mivel az emberek nem hűségesek a lelkükhöz, ezért aztán nincs belső nyugalmuk. Ez az állapot bármikor előállhat.

Az ember azért gyűjt be sok lelki sérülést, mert megpróbálja eltéríteni magát a valóságtól, ami természetesen nyomot hagy rajta. Az ilyenkor kiötölt ideológia a kompromisszum, csakhogy a sok kompromisszum-kötésben elvész az egyéniség, pláne, ha rosszul kötünk kompromisszumokat.

 

Ezért jómagam a belső középpont elérését preferálom. Olyanná kell teremtenünk magunkat, akinek a belső lényét nem rendezi át a zaklatott egó. Kudarcok mindig is lesznek és okot mindig fogunk találhatunk a kibillenésre, mert az egó állandóan elmúlik és újjászületik. Vegyük észre, hogy az életmódunk ruházza fel a fejlődésünket dinamikával. Aki megszabadul a felesleges, irritáló dolgoktól, az megszabadulhat például az allergiáktól is.

Az allergia egy olyan testi tünetegyüttes, amely az egó túlérzékenységi reakciójából fakad, vagyis amikor egy, az egó által veszélyesnek vélt történés veszi kezdetét. Először a mentális allergia, majd a fizikai kórság hatalmasodhat el az emberen.

 

A testen és a lelken megvannak életmódunk tüneti és oksági zónái, melyek megmutatják, hogy milyen benyomások értek bennünket és hogy mi mennyire voltunk képesek egyensúlyba hozni ezeket a behatásokat. Az egó természete sokféle: táplálhat, haladhat, eltávolíthat, felszínezhet. Ha megfigyeljük a saját működésünket, rákészülhetünk a reakciókra és számolhatunk velük. Persze, ha valaki nem figyeli saját önszabályozó rendszerét, az drámai harcokhoz is vezethet: kiborulhat, kibukhat, megrendülhet, traumákat szenvedhet el, sőt még össze is omolhat.

 

Minden változik, semmi sem ugyanaz, ennek következtében mi sem vagyunk ugyanazok. Minden mozog és vibrál körülöttünk és bennünk. Akinek nincs erős kapcsolata a belső énjével, a lelkével, az törvényszerűen rosszul reagálja le életének eseményeit. Honnan lehet felismerni ezt a tünetet? A fájdalomból. Aki nem képes szüntelenül megújulni, az éli át a fájdalmat. Nem más, önmagunk teremtjük a fájdalmat magunknak. A fájdalmat ugyanis táplálni kell, mert különben elfogyna. Mi táplálja? Az emberi elmén keresztül az egó. Ő a fájdalmaink főrészvényese.

Ki a többi részvényes? A többi egó. Ugyanis az nem csak önmagát táplálja, hanem másokat is. A fájdalom szaporítja a fájdalmat. A fájdalom imád szaporodni, miként a düh és a félelem is. Rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e növekedni a sokféle fájdalmat és lelki sérülést, vagy komolyan vesszük a lelki értékeket és belekezdünk a pozitív tulajdonságok szaporításába, fejlesztésébe és felnevelésébe.

 

Aki figyelmet fordít lelki sérüléseinek az elengedésére és a lelki tisztulásra, az egyszersmind a gondolkodását is rendbe teszi. Az ilyen ember hatékonyabb lesz minden életterületen. Emelkedni fog minden tekintetben: növekedni fog a lelki ereje, nőni fog a pozitív kisugárzása, dinamikus lesz, s képes lesz állandóan változni. Egyszóval, olyan lendület és lazaság lesz úrrá rajta, amire mindig is vágyott. Mindez az életszínvonalában is kézzelfogható megújhodást hoz majd, ami pedig átsugárzódik a többi emberre. A titok tehát még egyszer: a szüntelen megújulás.

 

Boldog napot!   

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..