Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Teremtőnk egy kozmikus számítógépprogram – állítja a NASA egyik űrközpontjának tudósa

Vajon mi csupán egy számítógépes szimuláció vagyunk? Ki vagy mi a Teremtő? Egyre több tudós teszi komolyan megfontolás tárgyává, hogy esetleg egy mátrixban élünk. Azt állítják, hogy a bizonyíték itt lehet körülöttünk.

 

2.1

 

Rich Terrell, a NASA kaliforniai Jet Propulsion Laboratory-ból, a NASA egyik űrközpontjából, aki a Mars-misszió megtervezésében segédkezett, négy új holdat fedezett fel a Szaturnusz, a Neptunusz és az Uránusz körül és képeket készített a naprendszer távolabbi részeiről.

 

Terrell-nek megvan a saját véleménye a Teremtőről, akire Istenként hivatkozik.

 

„Az embernek végig kell gondolni, hogy milyen követelményei vannak istennel szemben? Isten egy interdimenzionális lény, aki mindennel kapcsolatban áll az Univerzumban, egy olyan teremtő, aki a világegyetemért felel és valamilyen módon képes megváltoztatni a fizikai törvényeit, ha úgy akarja. Úgy vélem, ezek azok a jó kívánalmak, amelyeknek meg kellene felelnie Istennek.”

 

Terrell így magyarázza: Ez ugyanolyan, mint amikor a programozók szimulációkat hoznak létre.

 

Rich Terrell a Moore-törvény és a Turning Teszt alapján is átvizsgálta az érvelését.

 

A Turing-teszt koncepciója:

Alan Turing, miután a második világháború alatt a németek titkosító berendezését, az Enigmát feltörte, 1950-ben vetette fel a Turing-teszt koncepcióját, ami arra hivatott, hogy egy adott gépezetről megállapítsa, képes-e olyan válaszokat adni, mint egy ember. Ez a mesterséges intelligencia hajnalán felvetett ötlet jelentős mértékben hozzájárult a gondolkodó gépezet ősi mítoszának újbóli felelevenítéséhez a számítástechnika korában.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Turing-teszt

Moore-törvény

Moore-törvénynek nevezzük azt a tapasztalati megfigyelést a technológiai fejlődésben, mely szerint az integrált áramkörök összetettsége – a legalacsonyabb árú ilyen komponenst figyelembe véve – körülbelül 18 hónaponként megduplázódik.

A megfigyelés Gordon E. Moore, az Intel egyik alapítójának a nevéhez kötik, bár Moore valószínűleg hallott Douglas Engelbart hasonló megfigyeléséről 1960-ban. Engelbart, a mechanikus számítógépes egér egyik feltalálója, úgy gondolta, hogy az integrált áramkörök folyamatos fejlődése elérhetővé fogja majd egyszer tenni az interaktív számítástechnikát.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Moore-t%C3%B6rv%C3%A9ny

 

Terrell azon elmélkedett, hogy mennyi számítógépes erőt igényelne a Föld szimulációja?

 

Az emberiség a számítógépek hatékonyságát körülbelül 13 havonta megduplázza, és Terrell azt állítja, hogy a komputerek már méltó párjai az emberi agy számítási képességéhez.

 

Terrell azt állítja, hogy a leggyorsabb számítógépeink a Földön éppen most egy milliószor egy milliárd műveletet is képesek másodpercenként elvégezni.

 

Ilyen ütemben 10 éven belül a számítógépek képesek lesznek minden körülöttünk lévő dolgot – a Földet – „fényképszerű valós szimulációvá” alakítani Terrel szerint.

 

De vajon egy számítógép képes benépesíteni egy szimulációt gondolkodó lényekkel, mesterséges intelligencia által szimulált lényekkel, mintha emberek volnának? Terrell így gondolja. Ezen túlmenően pedig szerinte az emberiség annak a határára érkezett, hogy érző lények által benépesített komputereken belüli világot tudjon létrehozni.

 

Terrell azt állítja, hogy bizonyítékot talált arra, hogy Isten egy mindenhol jelenlévő programozó.

 

„Vizsgáljuk meg az univerzum viselkedését, kvantált és pixelekből áll. Az űr is kvantált, az anyag is kvantált, az energia is kvantált és minden individuális pixelekből áll össze. Ez pedig azt jelenti, hogy az univerzum alkotóelemeinek a száma véges. Ez véges számú állapotot takar. Vagyis ebből az következik, hogy ez egy számítógép.

Ez arra enged következtetni, hogy a világegyetemet meg lehetne alkotni számítógépben lévő kódvonalak által.” – mondja Terrell.

 

youtube: https://www.youtube.com/watch?v=_ucqYJzK1rk

 

Van-e bizonyíték az „objektív valóságunk” számítógépes feldolgozottságára?

 

Az egyik nyomravezető jel a kaliforniai Institute of Technology-ban végzett egyik fizikai kísérlet. Egy 1928-as kísérlet (A Thomson-féle, valamint a Davisson-Germer-féle kísérlet) tanúsítja ezt.

 

Egy elektronnyalábot egy grafitdarabon eresztenek át egy mögötte felállított vászonra/fóliára. A háttérernyő jelzi, hogy az elektronok lepattannak a grafitról. Ezen a szubatomikus szinten a mintázat nem véletlenszerű, mint ahogyan azt várnánk, hanem diffrakciós mintázat (fényelhajlásos minta) jön létre.

 

2.2

 

Terrell megjegyzi: „A kísérlet valami igazán rendkívülit mutat: az anyag, még akkor is egyéni részecskeként viselkedik, amikor megfigyeljük, megmérjük, s amikor nem figyeljük meg, akkor az anyag diffúz. Kiárad és nem rendelkezik véges/körülhatárolt formával az univerzumban.”

Amikor megfigyeljük, akkor pontokból áll, amikor viszont elfordítjuk róla a tekintetünket, akkor elveszíti a fizikai formáját. Az anyagnak ez a viselkedése hasonló vagy analóg egy szimulációban tapasztalt viselkedéssel? Terrell szerint így áll a helyzet!

 

Mivel egy szimulációban „Az univerzum azt adja neked, amire figyelsz és amikor figyeled.” Továbbá „Amikor nem figyeled meg azt, akkor nem feltétlenül van ott”.

 

Ez egy olyan univerzumot eredményez, amely pixelezett és csupán akkor vesz fel meghatározott formát, amikor megfigyelik. Így működnek a számítógépes szimulációk.

 

Terrell elképzelése nem igazán új keletű, s nem ő az egyelten olyan tudós, aki azzal állt elő, hogy mi talán egy számítógépes szimulációban élünk.

 

Saját tudományos dolgozatában, amely „A szimuláció indoklása” címet viseli, Nick Bostrom, az Oxford Egyetem professzora, azt feltételezi, hogy valószínűleg mi már egy a saját jövőkben lévő „későbbi emberi” civilizáció által futtatott szimulációs létben vagyunk.

 

Az oly tudósok által vezetett kutatás, mint például David Bohm, Karl Pribram és Alain Aspect, arra mutatnak rá, hogy az univerzumunk egy gigantikus és csodálatosan aprólékos holografikus illúzió.

 

Az ötlet, miszerint a teremtő egy számítógépes program, vitatott és kellemetlenül érintheti a vallásos embereket, de Terrell-nek saját nézetei vannak a vallást, a spiritualitást és a tudományt illetően.

 

„A világunk egy szimulált világ mindennemű jelét viseli magán. Mi más lehetne a legvalószínűbb, ha nem az, hogy emberek szimulálnak embereket a jövőből, vagyis ők a mi rokonaink?

Ők istenszerű lények lehetnek, akik képesek megteremteni a saját maguk univerzumát.”

Terrell tulajdonképpen spiritualitásra bukkant ebben a forgatókönyvben.

 

„Én hatalmas vigaszra lelek ebben. Ez bizonyítja, hogy az idő folyamán a semmiből fejlődtünk ki és nyertük el az öntudatunkat, majd pedig ez az öntudat mára abba az állapotba jutott, amelyben a mi jövőbeli énjeink már istenekké váltak.

Számomra ez egy nagyon-nagyon spirituális dolog, s ezeket a dolgokat látva, innen ered az én spiritualitásom. Számomra ez egy vallás.”

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/creatorprogrammer.php#.VXfbTPntmkq

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..