Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A természetfölötti Stonehenge: Egy univerzális jelkép a Földanya egyik energetikai csomópontján

Rengeteg enigmatikus kérdés vár még megfejtésre Stonehenge létrehozásával kapcsolatban. Ilyeténképpen például az, hogy kik építették? Milyen célokat szolgált? Miként tudták nagy távolságokból a helyszínre cipelni a kolosszális kőtömböket? S vajon hogyan állították fel azokat?

 

Tengernyi elméletet rebesgetnek: onnéttól kezdve, hogy az őskori emberek kezdetleges eszközökkel létesítettek maguknak egy kultikus helyet, egészen odáig, hogy óriások, vagy hovatovább, idegen látogatók szálltak alá a csillagokból és alkottak valami még rejtélyesebb dolgot.

 

Sajnálatos módom, sohasem bukkantak írásos feljegyzésekre. Mindösszesen csupán a népi emlékezetre támaszkodhatunk, illetve természetéből fakadóan az Arthur-mondakörben tűnik fel több ízben Arthur király, a 12 lovag, a kerekasztal, a megfoghatatlan és sejtelmes Szent Grál társaságában, amely viszont néhány évezreddel később játszódó mítoszokat foglal magában Stonehenge feltételezett korához képet.

 

Stonehenge – A képet 1836-ban készítette John Constable.

Stonehenge – A képet 1836-ban készítette John Constable.

 

A külső kört alkotó óriási kemény, szürke homokkövek a Stonehenge-től mintegy 20 mérföldre, északra található Marlborough-i dombvidékről származnak.

 

Ezek közül a legnagyobb 8 láb (2,4m) hosszú és 5 (1,5m) láb széles. Súlya pedig eléri 20-30 tonnát, de lehet, hogy meg is haladja azt. Az építők nem csupán felállították ezeket a gigantikus súlyú köveket, hanem egy áthidaló gerendaívet is kialakítottak a tetejükön, méghozzá tökéletes kört hozva létre.

 

A képen a külső homokkőből készült kör látható az áthidalókkal együtt

A képen a külső homokkőből készült kör látható az áthidalókkal együtt

 

A kékkövek a Pembrokeshire-ben található Preseli-hegységből származik, ami Nyugat-Walesben van, mintegy 140 mérföldre Stonehenge-től. Súlyuk külön-külön meghaladja a 4 tonnát, és összesen 60 darabot használtak fel belőlük a belső körhöz.

 

Úgy tartják, hogy az emlékmű építése uszkve 300-500 évet vett igénybe.

Mások ellenben 1500 évről beszélnek.

 

A tények az elméletek függvényében változnak:

 

Mégis, csodálattal és áhítattal adózunk neki már akkor is, ha a puszta méretére és rejtélyes megjelenésre pillantunk.

 

A kőkörök kialakításához választott kövek nagy mennyiségben tartalmaznak kristályos anyagot, amely talán vonzhatja vagy vezetheti a föld elektromágnesességét.

 

Kb. 14 Ley-vonal találkozik Stonehenge-nél. Maga az emlékmű pedig éppen a Föld egyik fő energia-csomópontján helyezkedik el.

 

Ez a következő kérdést veti fel: Kik voltak azok az Ősi Építők, akik ezt kitalálták? Mi volt ezzel a szándékuk?

 

A Föld energiahálózata

A Föld energiahálózata

 

A Preseli-hegységet, vagy inkább dombságot a múltban szent helynek tartották, a kövekről pedig mind a mai napig úgy tartják, hogy mágikus erejűk van és gyógyítani képesek. Érintésre meleg érzetet keltenek, s ha letörünk egy darabot belőlük és elkezdjük csiszolni, akkor olyan benyomást kelt, mint amilyen a csillagokkal teli éjszakai égbolt.

 

1.4

 

Bárki is készítette Stonehenge-t, gondolt arra, hogy az energiákkal lesz kapcsolatban.

 

Úgy beszélik, hogy Stonehenge tervrajza egy „kelyhet” vagy egy üstöt formáz, amely egy energia-mandalát foglal magában. Ez egy olyan Szent Hely Wiltshire megyében, amelynek a közelében szép számmal tűnnek fel gabonakörök. Vajon ez lehet a kapcsolat?

 

Vajon Stonehenge hajdanán egy óriási csillagászati megfigyelőállomás lehetett? Istentiszteleti hely? Gyógyító hely?

 

Ez a hatalmas műalkotás a kör univerzális szimbóluma szerint épült, közvetlenül a Föld egyik energia-csomópontjára, a legfeltűnőbb ufó-aktivitás tapasztalható körülötte,  s azon a legnagyobb brit Ley-vonalon fekszik, amely az egész bolygóhoz kapcsolódik… Valami egészen döbbenetes dolognak kell ott lennie ebből a szempontból…

 

Bővebb információt itt találhatsz Stonehenge-ről: https://hu.wikipedia.org/wiki/Stonehenge

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..