Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A tértisztítás jelentősége

A múltunk mindenhova elkísér bennünket. Igaz ez a belső világunk tekintetében, amelyben az emlékek, az érzelmek és a gondolatok megformálódnak és fennmaradnak, ugyanakkor a közvetlen környezetünkre nézve is, ahol hosszabb-rövidebb ideig szintén megmaradnak múltunk energianyomai. Mindezekért és még sok minden másért is nagyon fontos, hogy időnként foglalkozzunk a tértisztítással.

Tértisztítás alatt egyfajta spirituális takarítást értünk, amely nem annyira a fizikai tárgyak elrendezésével, sokkal inkább a láthatatlan erők és energiák hangolásával foglalkozik. Nevezetesen arról van szó, hogy az otthonunk atmoszféráját nem csak az határozza meg, hogy milyen berendezési tárgyakkal vesszük magunkat körül, milyen illatot permetezünk a légtérbe, milyen színűek a bútoraink stb., hanem az hogy mi, a megélők, milyen nyomokat hagyunk magunk után.

Ahol csak megfordul az ember, ott bizony nyomokat hagy maga után. Ezek energiák, melyek korántsem párolognak el olyan könnyen, mint ahogy egy kiadós szellőztetés nyomán felfrissül a lakás miliője. Az energiák sokáig megmaradnak abban a térben, amiben lakunk, s nem feltétlenül oszlanak szét gyorsan, sőt ami azt illeti, többnyire összeadódnak és mágnesként vonzzák magukhoz a többi, hasonló rezgésű energiát. Így a felhalmozott erők egy idő után visszahatnak ránk.

Belépünk egy lakásba és azonnal megcsap valami a lakás lényéből – ez a kisugárzás, amely nem mást, mint a hely múltja, a helyszín története. Ha valahol sokat veszekednek, akkor a viszály és feszültség energiái halmozódnak fel azon a helyen. Ha valahol szent a béke, akkor a hely a nyugalmat fogja magából ontani. Ezt viszonylag könnyen érezheti minden ember, csak van, aki nem szentel neki különösebb figyelmet.

Aki viszont mélyebben belegondol, tehet azért, hogy a múlt nemkívánatos erőit száműzze életteréből, hiszen azok sokszor lehangolók és visszahúzók. Nekünk pedig nincs szükségünk lehúzó erőkre, annál inkább egy tiszta, boldogságot és pozitív energiát sugárzó élettérre.

Ma már sokféle módszer létezik, amellyel élhetünk: gyertyák, szimbólumok, sugárzás-semlegesítő szerkezetek, füstölők, illóolajak, kristályok, felszentelt piramisok, obeliszkek és sok egyéb megoldás. Mi több, vannak olyan személyek, akik képesek az aurájuk segítségével vagy egy kis rituálé elvégzése által behangolni egy szobát vagy egy lakást.

Természetesen a hétköznapi tisztaságról sem szabad megfeledkezünk, hiszen a rend és a tisztaság úgy jó, ha minden síkon megteremtjük és fenntartjuk azt.

 

Minden helynek megvan a maga karmája, amely részint az ott élőktől függ, részint a hely adottságaiból fakad. Sokszor érezhetjük úgy, hogy egy élettér számunkra idejétmúlttá vált, esetleg kinőttük, s legszívesebben elköltöznénk. Ez természetes, hiszen az ember életszakaszonként rezgésszámváltozáson megy keresztül és ezért a komfortzónája is megváltozik. Ami régebben megfelelő volt, az most már nem feltétlenül oké.

Ezenkívül olyan esetek is előfordulhatnak, melyek során a spirituális tevékenységek – például meditációk – végzése közben az Univerzumból magunkhoz vonzzunk olyan energiákat, amelyek addig egyáltalán nem kapcsolódtak ahhoz a helyhez. Így például angyali és szellemi energiákat is gyűjthetünk otthonunkba. Mi több, olyan helyzet is előfordulhat, hogy tudatunk szellemi átjárót, kaput nyit a magasabb világok bizonyos régióira és onnan „ránt át” bizonyos erőket, amelyekből alkalmasint töltődhetünk.

Végül, megjegyzem, hogy a tértisztításban is fontos a rendszeresség: meghatározott időközönként, vendégek, betegek, esetlegesen elhunytak után jót tesz, ha megtisztítjuk a teret a múlt energiáitól, hogy azok ne tapadjanak ránk és szeretteinkre. Amennyire apróságnak tűnik, annyira nem az a tértisztítás.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..