Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A titokzatos Marcahuasi – A történelem előtti korok egyik legnagyobb perui talánya

Marcahuasi egy hátborzongató hely, amelyhez sok, rejtélyes föld alatti termekről, megjelenő fénylabdákról, sőt még ismeretlen belső földből származó lényekkel való találkozásokról szóló legenda és hihetetlen történet fűződik.

 

Daniel Ruzo, perui felfedező és filozófus szerint a Markawasi (Marcahuasi) név valószínűleg egy kétemeletes házra vonatkozik és a lelőhelyen található különös épület-komplexummal állhat összefüggésben. Ruzo szerint azt az ősi népet hívták Masma-nak, akik a Markawasit építették és feltehetően nem Peru volt az egyetlen otthonuk. Az inkák őseit jóval megelőző Masma emberek vésték a Marcahuasi alakokat ismeretlen olvasztó technikát alkalmazva az özönvíz előtt vagy után.

 

Ruzo hisz a távoli múltból származó hatalmas Masma kultúrában. Számos helyen megfordultak már a Földön, kőszobrokat emeltek, s céljuk az volt, hogy felhívják az emberiség figyelmét a közelgő kataklizmákra.

 

A Marcahuasi fennsík a perui Limától úgy 80 kilométerre, San Pedro falucska közelében található, több mint 12000 láb (3650 méter) tengerszint feletti magasságban az Andok-hegységben.

 

 

Az Andokban élő sámánok úgy tartják, hogy Marcahuasi „az idő fátyla feletti” hely

 

Marcahuasi egy nehezen (gyalogszerrel vagy lóháton egy keskeny csapáson át) megközelíthető, elhagyatott hely. Az úgynevezett erőd (La Fortaleza) a Marcahuasi fennsík déli részén található. Egy csillagászati megfigyelőhelyet és egyéb épületek maradványait is megtaláljuk itt, amelyek valószínűleg szertartások végzésére és lakhelyekként szolgáltak a múltban.

 

Azonban, a régió szempontjából a legjelentősebbek a legendás, gigantikus alakok, melyek több ezer évesek. Némelyikük eléri a 90 láb (27,4 méteres) magasságot is.

Az ember olyan állatfaragványokkal találkozhat, melyek sohasem éltek a vidéken, továbbá olyan emberi fajok fejeivel, mint a negroidoké, a sémitáké és a kaukázusiaké.

 

Valójában számos szobor található itt, melyeket olyan emberekről és állatokról mintáztak, mint amilyenek az afrikai oroszlánok, tevék, lovak, teknősök, vagy a pingvinek, békák, kutyák, majmok, fókák és egyebek. Mindezek egy nagyjából három négyzetkilométeres területen oszlanak el.

 

Marcahuasi még több mindennel rendelkezik: számos felfedezetlen, ősi, föld alatti barlangot/üreget és alagutat rejt.

 

Egy nagy kő (18,2 méter) egy emberi arc profiljával. Az „Inka Fejének” nevezik, de Dr. Ruzo jobb’ szereti az „Emberiség Emlékművének” hívni.

 

Dr. Daniel Ruzo mindig is hitt a föld alatti építmények létezében. Életét a tiltott régészetnek szentelte.

 

Egy napon egyik barátja, Enrique Dammert egy 1944-ben készült amarőr fényképet mutatott neki.

 

Ez egy nagy sziklát ábrázolt, amelynek profilja emberi arc volt. Az „Inka Fejének” hívták, de Ruzo jobban szereti az „Emberiség Műemléke” megnevezést, mivel a szobor nem kevesebb, mint 14 jól felismerhető fajt ábrázol oldalnézetből.

 

1952 és 1960 között kilenc évet töltött Marcahuasi-ban. Mind antropomorfikus, mind zoomorfikus szobrokat fedezett fel. (Emberre, illetve állatra hasonlító szobrászmunkákat.) Fényképeket készített róluk, majd feltérképezte a különös helyet és írt róla a könyvében.

 

Felfedezte, hogy a különféle napszakoktól és évszakoktól függően a Nap, a csillagok és a Hold fényében, sőt még az árnyékban is, különféle arcok vehetők ki ugyanabban a műemlékben.

 

A délutáni napfényben megmutatkozó egyik arc más lehet a reggeli fényben.

Eredményeit az Atlantis 1967 szeptemberi számában mutatta be A magas szintű kultúra kutatása a megalitikus romokon keresztül, Daniel Ruzo munkája címmel Luis Felipe Angell.

 

Ruzo meglátogatta Cuzcot, a Machu Picchut, Ollantaytambot és Tiahuanacot. Tanulmányozta a kőszobrászatot Európában, például Stonehenge-ben és Avebury-ben. Ellátogatott Egyiptomba 1961-ben, ahol a thébai templom mögött egy ősi faragásokkal borított nagy gránit falat fedezett fel.

 

1968-ban Daniel Ruzo elutazott egy expedícióval Romániába és számos szobrászmunkát fedezett fel a Kárpátokban.

 

„A bolygó öt kontinensének hegységeit kutattam. A Kárpátokban olyan egyedülálló műemlékeket találtam, melyek bizonyítják, hogy ezen a helyen egy nagy civilizáció létezett…”

 

Cote, Bill; “Marcahuasi–A Mystery in Stone,” Louisiana Mounds Society Newsletter, no. 42, p. 1, October 1, 1991.):

 

„1989. júniusában egyik csoportunk Peruba utazott, ahol meglátogatta a Marcahuasi-nak nevezett 3650 méter magasságban lévő fennsíkot. Mindösszesen egy éjszakát töltöttünk ott, de annyira izgalmas volt, amit ott láttunk, hogy elhatároztuk, vissza fogunk menni és lefilmezzük azt.

 

Úgy tűnik, hogy az egész platót több száz, kőből kifaragott alak népesíti be, melyek közül néhány eléri a 90 láb magasságot is … Azért írnak keveset Marcahuasiról, mert a régészek vonakodnak kijelenteni, hogy az alakokat emberek készítették. Valójában sokuk kifinomult és nem mindig nyilvánvaló a szemlélő számára. Viszont pontosan ez adja a rejtélyüket. Sok felismerhető forma is található ott, olyannyira, hogy az embert önkéntelenül is azt állítja, hogy biztosan emberek alkották azokat vagy a természet játszik velünk remek játékot…”

 

De vajon kik faraghatták ezeket az arcokat? A helyi leganda arról számol be, hogy ez a hely az ősi óriás isteneké volt. Tulajdonképpen, amikor a spanyol krónikások Peruba érkeztek és kutatni kezdték a sámáni hagyományokat, akkor beszéltek nekik Viracocha istenről, aki emberi öltözékben jött, hogy a felségterületét megvizsgálja és különféle parancsokat adott az embereknek, de mivel néhányan nem engedelmeskedtek neki, így azokat azon nyomban kővé változtatta.

 

Marcahuasi roppant idős, szinte teljesen elfeledett és bizonyosan nem sok kutatást folytatnak a területén.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Forrás / Original article: http://www.ancientpages.com/2015/10/02/mysterious-marcahuasi-peru-one-greatest-puzzles-human-prehistory/

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..