Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A tudatalatti megtisztításának egyik szertartása

A Napvallás életszemléletében és az Egómentesítő kurzusomon is abból indulunk ki, hogy az embernek vannak tudatos és öntudatlan részei. Életem során beláttam, hogy a tudatosságomat sokszor nem használtam kellő hatékonysággal. Hiába voltam tisztában azzal, mit kéne tennem, mi lenne a helyes és hogyan kerülhetem el a helytelent, valami újra meg újra megakadályozott belül a jó döntés meghozatalában. Később rájöttem, hogy viselkedésem hátterében elképesztő mennyiségű tudatalatti teremtő erő állt, melyek nem mindig szolgálták az üdvösségemet, a sikereimet és az önismeretemet. Ezért kezdtem a magam életében feltérképezni és megtisztítani ezt a területet.

 

Arra jöttem rá, hogy érzelmeink és gondolataink java része – egyesek szerint akár 90 százaléka – a tudatalattink sugallatára és befolyására alakul ki. Engem ledermesztett ez az arány. Tehát azt jelentené, hogy 80-90 százalékban nem vagyok a magam ura, vagy legalábbis csak utólag jövök rá arra, hogy mit miért gondolok, érzek, teszek vagy nem teszek.

Eddig sok ember arra hivatkozott, amikor a hibáival szembesítették, hogy a külső környezetének áldozata, mások ráhatására, nyomására lett olyan, amilyen. Ez egy bizonyos pontig igaz is lehet, de most kiderülhet, hogy ha nincs jelen az életünkben aktuálisan semmilyen külső befolyás, akkor is telis-tele vagyunk olyan magatartásmintákkal, tudattartalmakkal, indítékokkal, ösztönökkel, kényszerekkel és mindenféle hasonlóval, melyek saját rezgésüknek megfelelő gondolatokat és érzeteket sugallhatnak. A félelem félelmet, a kishitűség kishitűséget, az önbizalomhiány önbizalomhiányt stb.

 

Itt most nem fejtem ki, miért van ez így, csupán arra utalok, hogy a tudatalattinkban tárolt viselkedési minták szabják meg, hogy életünkbe mit milyen erővel vagyunk képesek bevonzani vagy mit miért kényszerülünk a sorsunkban nélkülözni.

Ha például valaki töretlenül hisz a saját sikerességében, eközben elkezdi helyesen kibontakoztatni a valódi tehetségét (ez itt annyit jelent, hogy a Sors és a Karma törvényeivel összhangban cselekszik), akkor minden esélyt megkap, hogy célját beteljesíthesse, és ha áldás van tettein, akkor senki sem állhatja útját. Ilyenkor a tudatalattija, amit tehetségnek is hívhatunk ebben az esetben, támogatni kezdi őt és az ember valósággal új erőre kap, megtáltosodik és teljesítménye fizikai formát is ölthet.

 

Ellenben, ha valaki tudat alatt sok negatív, frusztráló és romboló érzelmi és/vagy gondolati mintát hordoz, akkor azzal akár semlegesíteni is tudja a Sors adta legjobb esélyeit is, így a hitét, a tudását, a tehetségét nem tudja megélni és kibontakoztatni, mert tudatalattija állandóan megtorpedózza törekvéseit, kellemes pillanatait, sikerrel kecsegtető önmegvalósító tevékenységeit.

Ahány emberi szituáció, annyi megjelenési formája van a tudatalatti működésének. Mindezek okán tartom fontosnak a szertartásos életmód kialakítását, vagyis a helyes gondolkodás, a harmonikus érzelemvilág, az öntisztító (a karmát és a tudatalattit rendszeresen tisztító életvitel elsajátítását. Ezt legalább olyan meghatározónak tartom, mint a matematikát vagy a kémiát.

 

A tudatalattink tisztítása nélkül sikeres, boldog és elégedett időszakaink rövidülnek, kopnak és erodálódnak. Úgy is mondhatnám, hogy a saját belátásom szerint majd’ minden ember azért szenved, mert nem tanították meg neki érthető és praktikus módon, hogy miként használhatja fel tudatalattija végtelen hatalmát. Ez nagyjából olyan, mintha egy autó kerekei sorban egymás után defektet kapnának: lehet benne szuper üzemanyag és kiváló motor, működő kerekek nélkül csak egy helyben vesztegel.

 

A Napvallás számos tudatalattira ható szertartást tartalmaz, melyek közül az egyik tisztító rituáléra hívom fel a figyelmedet. Ez a Hold egy speciális energiáját képes segítségül hívni, melynek neve: a Hold Herceg energiája. Ez a kissé romantikusan csengő név, valójában a Hold spirituális lényeinek egyik megnyilvánulására utal.

A Napvallás szerint minden bolygónak van Mestere, Angyala és sok egyéb különleges lénye, aspektusa. Közéjük tartozik a Hold Hercege is.

 

A tudatalattira ható szertartás során a Hold Hercegéhez fordulunk és megkérjük, hogy tisztító erőivel távolítsa el belőlünk a negatív gondolatokat, az önkorlátozó hiedelmeket és a tudatalattinkat zavaró gondolatokat és elképzeléseket. Majd mindezek helyére ültessen pozitív tudatosságot és pozitív gondolatokat. Így tudnám a legérthetőbben jellemezni a szertartást.

 

Akit behatóbban érdekel a Hold és az emberi elme közötti összefonódások, azoknak a következő cikkemet ajánlom a figyelmébe:

 

A tudat és a tudatalatti rendszeres tisztításával az ember ráébredhet arra, hogy eddigi élete során mennyit ártott saját magának azzal, hogy olyan elképzeléseket, hiedelmeket, érzelmeket és emlékeket tárolt magában, melyek folyamatosan a rosszat sugallták neki, lecsalták a helyes útról és eltántorították a hiteles önmegvalósítástól. Az önismeret útján járó előbb-utóbb belátja, hogy a tudatalattink válhat az alattomos ellenségünkké, ugyanakkor a legnagyobb támogatónkká is. Egyszóval, tudatalattink dolgozhat értünk és ellenünk is, s rajtunk áll, hogy foglalkozunk-e a tartalmaival. Álláspontom szerint ez minden ember elemi érdeme és alaptanulnivalója.

 

A Hold Hercegének erejét mozgósító tudatalatti tisztító szertartást a Napvallás bizonyos rendezvényei során végezzük. Bővebb információ itt kérhető: szernap@gmail.com

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..