Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A tudatosság változtatja meg a világunkat

Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: / Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében… (Ahogy tetszik II. felvonás 7. szín; fordította Szabó Lőrinc) E sorok sajátos értelmezését fejtem ki az alábbiakban sajátos olvasatomban.

 

Ma is elképesztően aktuálisak és húsbavágók e sorok. Különösen akkor, ha az ember nem a húsvér testével és a hozzá kapcsolódó anyagi elméjével azonosítja magát, hanem eljutott már addig a belső érzéséig, hogy maga az emberi lény és ez a világ csupán egy jól megtervezett színház.

 

Ha pedig színházhoz hasonlítjuk a fizikai mivoltunkat, akkor lennie kell színpadnak, színészeknek, közönségnek és színdaraboknak is. Annak eldöntését mindenkire rábízom, hogy önmagát kivel azonosítja ebben a hatalmas színházban. Nyilvánvalóan lesznek szerényebb statiszták és híres celebek is az olvasóim között. Ez mindenkinek a saját látszata. Virtuális világunk pedig nap mint nap újabb felvonásokkal ajándékoz meg bennünk. Elegendő, ha körbe tekintünk, mindenhonnan „fontos” üzenetek záporoznak ránk.

 

 

Érzésem szerint az elénk tárt aktuális darabtól sokkal izgalmasabb kérdés, hogy kiben mikor tudatosul – ráébred-e egyáltalán –, hogy egész életében különféle szerepeket játszik: onnantól kezdve, hogy valaki gyermekeként megszületik, odáig, hogy szembenéz az elkerülhetetlen elmúlással.

 

Sokan csak akkor foglalkoznak a szerepjátszás kérdéskörével és a tudatosságuk fejlesztésével, amikor a Sors nagyobbnál nagyobb pofokokkal kizökkenti őket a szerepükből. Lehet ez egy baleset, egy anyagi csapás, egy párkapcsolati csőd vagy eladósodás stb. Ilyenkor mélyebben is elgondolkozunk, hogy ki rángatja a háttérből életünk szálait, ki manipulálja a dolgokat, kik irányítanak szinte mindent a világban: az internet sebességétől és kémkedésétől (nota bene ez az igazi technomágia) kezdve a vallásokon át a mind az öt érzékünket lekötő – szórakoztató vagy vérfagyasztó – politikai és gazdasági történésekig.

 

A fő kérdés: Bennem mikor tudatosul mindez? Hogyan nyerhetem vissza a tudatosságomat?

 

Meglátásom szerint nagyon sokat tehetünk önmagunkért és egymásért is.

A tiszta tudatosság visszanyerhető, méghozzá egyéni döntések eredményeképpen. Egymást felvilágosíthatjuk, motiválhatjuk és inspirálhatjuk. De egymás helyett nem gondolkodhatunk, nem hozhatunk meg döntéseket és nem válhatunk tudatossá. Mindenkinek egyéni belső útja van, amely a külvilág színpadiasságától a belső világunk felé, tehát befelé irányul.

 

A tudatosság mindig jelen van bennünk: minden sejtünk, minden szervünk tudatos! Ezeken túlmenően pedig a szívünk folyamatosan üzen valamit az elménknek: több vagy, mint amennyinek eddig gondoltad magad.

 

 

Ha létezik jövőbe mutató fejlődési iránya az egyénnek, akkor véleményem szerint az a tudatosság, konkrétabban a letisztult, öt érzéken túli, intuitív, tiszta és egómentes tudatosság. Ez egy hálózathoz kapcsolódik, tudniillik egy mélyen megbúvó, láthatatlan, mégis érzékelhető, nem fizikai tudatossághoz. Minden ember képes arra, hogy befelé figyelve megtalálja magában a szeretet, az öröm, a béke, az igazi erő eme forrását. A kérdés: Akarsz-e a kulisszák mögé nézni? Teljesen megelégszel-e azzal, amit eddig önmagadból és a világból megismertél, vagy kíváncsi vagy a mélyebb igazságokra és látni akarod a valódi összefüggéseket?

 

Én azt állítom – mert megtapasztaltam –, hogy az ellentétek, a tagadások és az önigazolások világán túl létezik egy olyan világ, amiben az ember nem ellensége az embernek, ahol megszűnnek azok a fizikai, gondolati, érzelmi és spirituális szerepek, amelyekkel eddig tévesen azonosítottuk önmagunkat. Ez a többdimenziós tudatosság világa, ahol a valódi történések zajlanak és ahonnét a világ egyszerűvé és átláthatóvá válik.

 

Sokan elindultak már ezen az úton, de még nem érték el a céljukat. Önmagunk átalakítása hosszú, de elkerülhetetlen folyamat. Minden próbálkozás dacára a tudatváltás és a tudatosságfejlesztés egyelőre még csak gyerekcipőben jár a világunkban, de a jövőképünk ez. Van, aki ezt már elfogadja, van, aki olykor-olykor műveli is, de akad olyan is, aki kézzel-lábbal tiltakozik ellene, sőt badarságnak tartja az egész tudatfejlesztés.

 

Én azt mondom, hogy a múlt sérelmeinek elengedésével, a megszokott korlátok átlépésével és a valódi belső tudati fejlődéssel minden ember nyerhet: elsősorban mi magunk, a családunk, a barátaink és végső soron az egész világ.   

 

Száraz György önismereti és személyiségfejlesztő kurzusa tovább folytatódik. Bárki bármikor bekapcsolódhat.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..