Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A tudósok 5000 mérföldre e-maileztek agyhullámokat

Egy új kísérletnek sikerül egy üzenetet továbbítani az egyik kontinensen található agyból egy másik földrészen lévő agyba.

 

Az agyhullámokat érzékelő és értelmező technológia ugrásszerűen fejlődött az utóbbi időben az olyan eszközök révén, amelyek mindent tudnak a számítógépek irányításától a mechanikus kar vezérléséig, s ezek már mindent elértek az emberi elme kivételével.

 

Vajon a jövőben képesek leszünk az agyunkat az Internethez csatlakoztatni? Image Credit: CC BY-SA 3.0 Junior Melo

 

Most pedig az indiai tudósoknak sikerült még egy lépést tenniük azáltal, hogy az egyik ember agyából e-mailes üzenetet küldtek egy másik ember agyába több ezer mérföldes távolságból.

 

A nemzetközi kutatócsoport bravúrt hajtott végre, amikor egy speciális elektroenkefalográfos fejhallgató felhasználásával felfogta egy önkéntes agyában elsülő neuronok elektromos aktivitását, majd binárissá alakította át az üzenetet. Ez volt az, amit utána egy Franciaországban lévő másik önkénteshez továbbítottak, aki egy számítógép által a saját agya elektromos ingerlésén keresztül fogadta azt. (Az elektroenkefalográf az agyműködés keltette elektromos áramok ingadozásait regisztráló, és ezzel az agyműködés rendellenességeit kimutató készülék.)

 

Kísérletképpen az „hola” és a „ciao” szavakat e-mailezték el az adótól a több mint 5000 mérföldre található vevőhöz, aki az üzenetet a periférikus látásában megmutatkozó fényvillanások sorozataként élte át.

 

„Előre látjuk, hogy a számítógépek a nem túl távoli jövőben közvetlenül fognak folyékonyan párbeszédet folytatni az emberi aggyal, ami lehetővé fogja tenni a számítógépből agyba, illetve az agyból agyba való mindennapos kommunikációt.” – írta a kutatócsoport.

 

Forrás: http://www.unexplained-mysteries.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..