Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A tudósok olyan agyakat fedeztek fel, melyek közvetlenül kapcsolódhatnak a fényhez, s ezzel segíthetnek a nagyobb tudatosság elérésében

A közelmúltban készült számos tanulmány bizonyította, hogy határozott kapcsolat van a tudatosság szintje és a fény között, melyek egészen új jelentéssel ruházzák fel a „megvilágosodott” fogalmát. Mindazonáltal, mint látni fogjuk, ezek a tanulmányok néhány olyan hihetetlen megállapítást vetettek fel, melyeknek mélyebb spirituális következményeik vannak.

 

A szemlélődő jelenség

 

Ezt a tanulmányt azért készítették a tudósok, hogy többet tudhassanak meg arról, mit is jelent a szemlélődő jelenség a radiológia vonatkozásában. Korábban már megfigyelték, hogy amikor bizonyos sejteket sugárzással kezeltek, más közeli sejtek olyan jeleket mutattak, mintha őket is ugyanazzal kezelték volna.

 

 

E jelenség hatókörének leteszteléséhez a kutatók egy patkányt sugároztak be, majd összerakták egy olyan patkánnyal, amely nem kapott sugarat. Kiderült, hogy az a patkány, amely nem volt sugarazva, csakhamar ilyen jeleket produkált, ami bizonyította, hogy ez a szemlélődő jelenség túlnyúlik az egy testhez tartozó sejteken.

 

Biofotonok

 

A tanulmány eredménye az lett, hogy a tudósok úgy gondolják, hogy az agy neuronjai és a test többi sejtje biofotonoknak nevezett „valamiket” állítanak elő. Ezek a fotonok valójában a látható spektrumhoz tartoznak, amely az ibolya és az infravöröshöz közeli tartomány 1300 és 200 nanométer között található.

 

Ez azt jelenti, hogy jó esély van arra, hogy az agyak a fényen keresztül kommunikálhassanak egymással, mind a sejten belül, mind másokkal a környezetünkben anélkül, hogy ezt felismernénk. A tudósok megállapították, hogy a patkányagyakban neurononként egy biofoton adódott át másodpercenként, azonban az emberi agyak a becslések szerint több mint egy milliárd biofotonont közvetítenek minden egyes másodpercben.

 

 

Tudatosság és fény

 

Az a tény, miszerint kapcsolat állhat fenn egy nagyobb tudatosság és a sugárzott biofotonok megemelkedett száma között, ösztönzött sokakat arra, hogy eltöprengjenek azon, hogy lehet-e némi igazság abban, hogy a magasabb tudatosságot elért emberek valóban „megvilágosodottak”, s több fényt állítanak elő, mint a többi ember.

 

Világos ezekután, hogy amennyiben ezek az emberek másokhoz képest nagyobb tudatossággal bírnak, akkor a biofotonokon keresztül több fényt termelnek, bár az nem ismeretes, hogy a korábban élt emberek miként is voltak képesek ezt a kapcsolatot kiépíteni a tudat és a fény között. Mindazonáltal, a „fény” szó megjelenik a „megvilágosodott” fogalmában, s világos, hogy ők jóval a tudomány előtt már tudtak valamit a biofotonokról.

 

A test és a lélek

 

Van itt valami, amit a tudósok nem vettek alaposan szemügyre: annak az implikációját, hogy a lélek és a tudat nem teljesen van jelen a fizikai testekben. Végül is, az előállított fény el tudja hagyni a testet és mások felvehetik azt. Ezt a kvantum-összefonódás magyarázza meg a továbbiakban, ami egy olyan jelenség, melynek során két összefonódó proton ugyanúgy fog reagálni még akkor is, ha azok távol vannak egymástól.

 

Az egyik dolog, amit a kvantumos összefonódással láttunk, hogy amikor egy protont megfigyelünk, akkor az egy sajátságos állapotba kerül. Majd, amikor a másikat is megfigyeljük, akkor az ugyanabba az állapotba jut. Lehetséges, hogy az ő megfigyelésük puszta ténye okozza, hogy a második az elsővel megegyező állapotba kerül, mivel a tudatunk biofotonjai a tudomásunk nélkül kommunikálnak azzal.

 

Bár egyelőre lehetetlen végső következtetést levonni bármelyikükről, valóban izgalmas dolgok történnek a tudományos közösségben, melyek közül néhánynak nagyon spirituális következménye lehet a tudat működésére vonatkozóan és még arra nézve is, hogy mi tesz bennünket tudatossá.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.riseearth.com/2017/11/scientists-find-our-brains-maybe.html

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..