Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A tudósok „valós idejű teleportálót” építettek

Német mérnökök az Enterprise főmérnöke nyomán megtették az első lépést egy anyag-transzportáló megalkotása felé, amely olyan, mint a Star Trek című filmbéli társa.

 

Az Enterprise nevű űrhajó főmérnöke után Scotty-nak keresztelt szerkezet két elkülönített egységből – egy adóból és egy vevőből – áll.

 

A transzportálandó tárgyat először a küldő egységbe helyezik, ahol kielemzi és alaposan letapogatja egy számítógép.

 

A tárgy vázlatait ezután elküldik az Interneten keresztül a vevő egységhez, amely egy háromdimenziós printert használ arra, hogy újraalkossa azt egy új helyen, amely bárhol lehet a világon.

 

Bár ez technikai szempontból inkább egy replikátor, semmint transzporter, a szerkezetnek mégis sikerült újra előállítania a tárgyat a jelenlegi háromdimenziós technológia korlátai között.

 

„Scotty garantálja, hogy egy egyéni, kézzel gyártott ajándék egyedi marad, ha távolra is küldik, vagyis nincs belőle egy másik másolat, ami egy fontos szempont, mely a közvetlen kapcsolatot hangsúlyozza a küldő és a fogadó között.” – írja a kutatócsoport.

 

Forrás: http://www.unexplained-mysteries.com/

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..