Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A tulpák élete – a természetfeletti megtestesülései

A tulpa egy különös szellemi entitás, gyakorlatilag egy energiákból alkotott lény, melyet csak nagyképességű beavatottak tudnak létrehozni. A tulpa képes tökéletes fizikai alakot ölteni, ruhát viselhet és olykor még beszélni is tud. E meghökkentő csoda ugyanakkor aggodalomra adhat okot. Ismerkedjünk meg a tulpák kísérteties létével!

Szinte nincs is olyan spirituális kultúra a földkerekségen, amely ne hallott volna különböző megtestesülő entitásokról. Hol szellemek, hol kísértetek, hol angyali lények, hol a pokol démonai a főszereplői az emberek mitikus világának – mondhatnánk, holott a kérdés ettől sokkal-sokkal bonyolultabb. Ugyanis a tulpák kapcsán egy mindenhol és minden korban visszaköszönő jelenségről beszélünk, amely már jóval túlmutat a mesék rémisztő lidércein és a thrillerek vérfagyasztó akcióhősein.

Arról van ugyanis szó, hogy a tulpákat – a megtestesülni képes energialények egyik fajtáját – ma is megtaláljuk a mindennapi valóságunk színpadán. De pontosan hol is?

Kínában, Tibetben, Nepálban, Mongóliában és az amerikai kontinens indiánkultúráiban egyaránt tetten érhető a varázslás azon válfaja, amely a tulpák alkotására irányul. Tudatos koncentrációval az életenergiák konkrét megtestesülést eredményezhetnek. Ehhez természetesen mágikus képességre vagy legalábbis adottságra van szükség, de a jelek szerint ez a természetfeletti processzus működik. Olyan esetről is tudunk, amikor nem egyetlen ember – sámán vagy varázsló –, hanem egy kisebb közösség vagy csoport ült össze és teremtett a gondolatainak az erejével mindenféle szellemi lényt.

Eklatáns példáját találjuk a tulpák teremtésének a tibeti buddhizmusban, amely ismer olyan meditatív és koncentrációs technikát, amely révén létrehozható egy tulpa.

A tibetiek egy része úgy véli, hogy a tulpa eredendően egy olyan szellemi formáció, amely egy valaha testben élt ember szelleme, vagyis kísértet. Ebből következik, hogy minden embernek van tulpája, s vannak olyan szenzitív emberek, aki képesek ráhangolódni egy-egy ilyen lényre.

De ne gondoljuk, hogy csak a tibeti lámák képesek a tulpák érzékelésére vagy megalkotására. Minden emberben van több-kevesebb mentális energia, amely mozgósítható és a kollektív energiák koncentrált hatásai elképesztőek. Ilyesformák a tulpák imaginált szellemi lények lehetnek.

 

Részben a tulpák adhatnak magyarázatot számos paranormális jelenségre, ugyanis ezek a lények nem csak és kizárólag emberi formát választhatnak maguknak, ha manifesztálódni kívánnak, hanem akár állati formákat is magukra ölthetnek.

Alexandra David-Neel, egy francia származású író, akiből később női láma lett, elérte azt a képességét, melynek köszönhetően tudott tulpát alkotni. Ő a lelki energiáinak az összpontosításával hozta létre a saját tulpáját, amely később sajnálatos módon irányíthatatlanná vált, minekután meg kellett semmisítenie.

A tulpák alkotása voltaképpen az ember határtalan teremtő képességeinek a bizonyítékai. A tulpa megteremtése azért igényel fejlettebb képességeket, mert itt bizonyos mértékig önálló életre kel a lény. Akik már láttak tulpát, arról számoltak be, hogy eleinte inkább ködszerű a megjelenési formája és nehezen észrevehető, de idővel akár tökéletes, a hús-vér emberekre megtévesztésig hasonlító és a fizikai világban mozgó entitássá válhat a tulpa.

A tulpák többféleképpen szűnhetnek meg: általában vagy feloszlatja őket az alkotójuk, vagy egy varázsló, illetve az életre hívójuk halálával együtt elenyésznek. Extrém esetben azonban nem ez történik, hanem a létrehozójuk halála után még jó darabig élnek és végrehajtják gazdájuk utasításait, mivel a legtöbb tulpa a gazdája segítőjévé válik.

Vannak, akik a tulpát önmaguk megkettőzésére használják. Állítólag a Dalai Láma Tibetből történő elmenekülése alkalmával úgy tudott kereket oldani, hogy üldözői nem őt magát, hanem a tulpáit követték. Ezek a tulpák olyannyira valóságosak voltak, hogy ruhát viseltek magukon és még beszélni is tudtak.

 

Ez a természetfeletti jelenség sok kényes kérdést vet fel. Ilyen például, hogy szabad-e bárkinek is tulpát létrehoznia? Ez általában vallási és morális tárgyú kérdés. Milyen veszélyeket hordoz magában a tulpák léte? Az öntudatra ébredésen már túlvagyunk, hiszen a tulpák önálló tudattal bíró lények, így marad az uralásuknak a dilemmája. Léteznek olyan történetek, melyek elmesélik, hogy a tulpák egyszer gazdájuk ellen fordulhatnak és rátámadhatnak. Ez egyébként az emberek hétköznapi világában is megtörténhet, ezért is vannak olyan idevonatkozó tanítások, amelyek értelmében a tulpát mindenképpen fel kell oszlatni idővel. Baj akkor történik, ha a tulpa ereje meghaladja az alkotóét.

Optimális esetben a láma vagy varázsló csak annyi tulpát hozhat létre, amennyivel elbír. Nem szerencsés  esetben az alkotó és a tulpa között lévő kapcsolódás, nevezetesen, az energetikai azonosság, amely a koncentráció eredménye, megbosszulhatja magát és paranormális anomáliákat okozhat. Például a tulpa „megszállhatja” az illetőt vagy akár az életét is veszélybe sodorhatja.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..