Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A vatikáni csillagászok fokozottabban kutatnak a „Földönkívüli Testvérek” után

Egyáltalán miért kutatja a Vatikán a földönkívüli életet? Vajon olyasvalamit tud a katolikus hierarchia az idegen létformákról, amit mi nem? Miért fordít annyira sok időt és energiát bolygónk legnagyobb vallási felekezete a „Földönkívüli Testvérek” utáni nyomozásra?

 

Még ebben a hónapban a Vatikáni Obszervatórium egy olyan nagy konferenciát társ-szponzorált, aminek a témája a földönkívüli élet volt. Ez több mint 200 vezető asztrobiológust hozott össze a világ minden tájáról. Az egyik szervező kijelentette, hogy a konferencia céljai között szerepel annak kiderítése, hogy „hogyan bukkanhatnánk a következő kettő évtized során életre a csillagok között.”

 

http://thetruthwins.com/

 

Bizonyára nem lehet szokatlan a csillagászok és az asztrobiológusok csoportjának, hogy összeüljenek és ilyen dolgokat vitassanak meg. Viszont miért a Vatikánt szállta meg látszólag ez a dolog? Mint azt majd látni fogjuk, van néhány nagy formátumú vatikáni csillagász, aki magabiztos a tekintetben, hogy „valami” van odakint. Valójában, az egyikük kijelentette, hogy amint ez napvilágra kerül, „mindent, amiről azt gondoltuk, hogy tudjuk”, lehet, hogy „el kell majd vetnünk”.

 

Normális esetben egy olyan konferencia, amely több száz tudóst hoz össze, nem lenne főcímben szereplő hír.

 

Ami ezt különlegessé tesz, az nem más, mint hogy a Vatikán is részt vett rajta. A következő felvetés: vajon hogy került ez a konferencia a NASA honlapjára…?

 

Az ismert Föld-méretű bolygók számának gyors megugrása miatt, az olyan extrém feltételek növekedése okán, amelyek mellett elképzelhető a földi élet, valamint az olyan technikai fejlődés miatt, ami végül lehetővé teszi majd az exoplanétákon való, élet utáni kutatást, a Vatikáni Obszervatórium és a Steward Obszervatórium egy nagy konferenciát hirdetett meg A Naprendszeren túli élet utáni kutatás: Exoplanéták, biológiai jellegzetességek és műszerek címmel.

 

A konferencia célja az, hogy egy olyan interdiszciplináris közösséget hozzon létre, amely foglalkozik majd ezzel a többrétű kihívással – ők olyan szakemberek, akik az exoplanétákkal, a korai és az extrém földi élettel, az atmoszférikus jellegzetességekkel és a bolygókutató teleszkópokkal foglalkoznak.

 

Az utóbbi években a Vatikán valóban vezető szerepet játszott a földönkívüli élet kutatása terén. A Vatikáni Obszervatórium jelenlegi vezetője, José Gabriel Funes, nem hisz abban, hogy bármilyen ellentmondás van a hit és az e világon túli életen kutatása között…

 

http://www.ziuaveche.ro/

 

José Gabriel Funes, argentin jezsuita pap és csillagász, a Vatikáni Obszervatórium jelenlegi igazgatója közölte, hogy semmilyen ellentmondás nincs az Istenbe vetett hit és a talán még az emberiségnél is fejlettebb földönkívüli civilizációk lehetősége között.

 

„Véleményem szerint fennáll ez a lehetőség” – mondotta José Gabriel Funes tiszteletes, a Vatikáni Obszervatórium jelenlegi igazgató és XVI. Benedek pápa tudományos tanácsadója, a más bolygón megtalálható életre vonatkozóan.

 

Funes valójában meglehetősen optimistának tűnt annak a lehetőségét illetően, hogy egyszer majd rábukkanunk a „földönkívüli testvéreinkre”…

 

Arra kérdésre, hogy ő az emberre hasonlító lényekre vagy az embertől még fejlettebb lényekre céloz-e, azt válaszolta, hogy: „Természetesen, egy ekkora világegyetemben nem zárhatjuk ki ezt a feltételezést.”

 

„Amint a teremtmények sokfélesége megtalálható a Földön, úgy lehetnek más olyan lények – akár még intelligensebb is –, akiket Isten teremtett. Ez nincs ellenmondásban a hittel, mivel mi nem szabhatunk határt Isten teremtő szabadságának. Miért ne beszélhetnénk ’földönkívüli testvérről’? Ez is a teremtés része lehet.”

 

Funes, aki a csillagvizsgálót vezeti, aminek központja Róma déli részén és Arizonában található, fenntartja annak a lehetőségét, hogy az emberi faj ténylegesen a világegyetem „elveszett báránya” lehet. Lehetnek más olyan lények, „akik teljes mértékben barátságban   vannak a teremtőjükkel” – jelentette ki.

 

Tyűha!

 

http://www.haverford.edu/

 

Így Funes igazából azt javasolja, hogy amikor tényleg földönkívüli lényekkel találkozunk, akkor ők talán nem estek úgy bűnbe, mint az emberiség.

 

Ennek a feltételes következményei döbbenetesek. Csak vizsgáljuk meg, mit volt kénytelen mondani Tom Horn erről…

 

Ez egy olyan vita, amit továbbra is folyik és egyre inkább rendíthetetlenekké válnak vele kapcsolatban, s annyit tudunk önmagunkról, hogy lebuktunk (bűnbe estünk), igaz? De nem szükségszerű azt feltételeznünk, hogy ugyanez a dolog esett meg űr-testvéreinkkel is, és hogyha ők nem buktak le, akkor közelebb vannak Istenhez, mint mi. Következésképpen jobban megértik az Evangéliumot, Istent és Isten természetét.

Amikor három évvel ezelőtt útnak indultak, Funes azt mondogatta, hogy „én szeretnék idegeneket a katolikus hit szerint megkeresztelni.” Nos, ma nem ezt mondjuk. Jelenleg azt mondjuk, hogy ők (az idegenek) ide jönnek és meg fognak bennünket keresztelni az ő hitük szerint, s ez megkívánja majd, hogy megváltoztassuk az Evangéliumokkal kapcsolatos ismereteinket és felfogásunkat. Valójában, a legokosabb teológusok közül néhányan azt mondták: „Talán el kell vetnünk mindazt, amiről úgy véljük, hogy tudjuk az Evangéliumokról.”

 

Egy másik prominens vatikáni csillagász, Guy Consolmagno, nyilvánosan azt javasolta, hogy az idegenek voltaképpen az „emberiség megmentői” lehetnek…

 

Magukkal ragadó hozzászólások ezek, amelyek olyan jezsuita papoktól származnak, mint amilyen Guy Consolmagno, aki egy olyan vezető csillagász, aki gyakran jelenik meg a médiában vatikáni szóvivőként, aki a NASA-nál dolgozik és a Harvardon és a MIT-n tanít és aki jelenleg  idejét két hely között osztja meg: az egyik a Vatikáni Csillagmegfigyelő és Laboratórium (Specola Vaticana), aminek a központja az olaszországi Castel Gandolfo-ban lévő pápai nyári rezidencián van, a másik pedig az arizóniai Graham-hegységben. Az utóbbi néhány évben, idejének és energiáinak a java részét arra összpontosította, hogy kimondottan nyilvános fórumokon kísérelje meg összebékíteni a tudományt és vallást, mivel ez kapcsolódik a földönkívüli élet témájához, illetve annak potenciális hatásához a hit jövőjére nézve, ami miatt úgy döntöttünk, hogy felvesszük vele a kapcsolatot. Ő belegyezett abba, hogy interjút készítsünk vele Rómában, és számos ezt követő eszmecsere során elmondott nekünk olyan dolgokat, amelyek túlmutatnak ezen. Még egy privát pdf-et is küldött számunkra, ami egy szó szerinti aranybánya arról, amit ő és a Vatikán fontolóra vesz az asztrobiológiai fejleményekkel és kifejezetten a fejlett földönkívüliek felfedezésével kapcsolatban…, melyekben beismeri, hogy nemsokára mennyire időszerű lesz a társadalmaknak „arra számítani, hogy az „Idegenek lehetnek az emberiség Megmentői”.

 

Tehát, amennyiben az idegenek vezetnének bennünket és meg szeretnének mutatni nekünk egy „új utat”, vajon a társadalom hajlandó lenne-e elfogadni ezt?

 

Nos, az igazság az, hogy még a kompromisszumot nem ismerő ateista, Richard Dawkins is kész elméleteket faragni arról, hogy esetleg az idegenek vethették el az élet „magvait” ezen a bolygón…

 

És mi történne akkor, ha a Katolikus Egyház a jóváhagyás bélyegével látná el ezeket az idegeneket?

 

Ez abszolúte bizarrul hangzik, azonban roppant fontos vatikáni tisztviselők kétségtelenül nagyon komolyan elgondolkodnak ezeken a dolgokon.

 

Forrás: http://www.sott.net/

 

Fordított: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..