Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A vatikáni katakombák két női papot ábrázoló festményt leplezett le

A Priscilla katakombákból származó, nemrégiben felújított freskókat (falfestményeket) mutatott be a Vatikán kedden (nov.19-én). Néhány közülük női papokat leplez le a kereszténység korai szakaszából.

 

http://voiceofrussia.com/

 

A katakombák, amelyek Róma északi részén találhatók, s ismertebb nevén „A katakombák királynője” bibliai jelenetekről szóló, 4. századi festményeket ábrázol: Pétert és Pált, valamint két női papot örökít meg.

 

Az egyik jelenet olyan nőket ábrázol, akik az eucharisztiát ünneplik, a másik pedig egy olyan nőt leplez le, aki egy palástban/díszruhában van és a kezeit imára kulcsolva tartja. Ezek a festmények azt bizonyítják, hogy voltak női papok is a kereszténység korai szakaszaiban, ami felveti a kérdést, hogy most miért ne lehetnének?

 

A Vatikán azonban nem ég vágytól, hogy egyetértsen ezzel. Fabrizio Bisconti, a Vatikán szent régészeti bizottságának főfelügyelője szerint a képen látható nők nem az eukarisztiát ünneplik, még csak nem is mise látható a képen, hanem egy halottas menet. A másik képen Bisconti állítása szerint semmi egyéb nem mutatkozik meg, mint egy imádkozó nő.

 

„A múltnak vannak olyan olvasatai, melyek némileg szenzációhajhászok, de nem megbízhatók.” – közölte.

 

Fontos megjegyezni, hogy a Vatikán nem engedélyezi, hogy nők papokká válhassanak, mondván, Jézus csak férfiakat választott apostolainak.

 

Forrás: Voice of Russia, Huffington Post

http://voiceofrussia.com/news/2013_11_21/Vatican-Catacombs-reveal-two-paintings-showing-women-as-priests-2023/

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..